LED TL armaturen compleet

Filters
11 ProductenPagina 1 van 1

Misschien heeft u ze wel bij u thuis hangen: TL verlichting. TL verlichting heeft een bepaalde reputatie. Het is algemeen bekend dat TL verlichting geen gezellig licht geeft. U zult een TL armatuur waarschijnlijk nooit in de woonkamer hangen. Het licht is ongezellig en de armatuur is zeer minimalistisch en meestal niet bijpassend bij het interieur. Maar bijvoorbeeld als garage verlichting of atelier verlichting fungeert TL verlichting uitstekend. Een TL armatuur geeft namelijk wel fel licht, waardoor u perfect ziet waar u mee bezig bent. Ook in magazijnen, scholen en kantoren zult u vaak TL verlichting tegenkomen. Maar wist u dat u de klassieke TL armatuur ook kunt vervangen door LED TL armaturen compleet?


De voordelen van LED TL armaturen compleet

Het grootste voordeel van complete LED TL armaturen is wel dat LED verlichting vele malen zuiniger is dan de conventionele TL verlichting. De meeste merken die LED TL armaturen in een compleet geheel aanbieden, bieden een garantie van ongeveer 50.000 branduren. Dit houdt in dat u zelden meer uw TL verlichting hoeft te vervangen omdat de LED lamp stuk is. LED TL verlichting gaat ook veel zuiniger met energie om. Hierdoor bespaart u op energiekosten. Vooral als u LED TL armaturen in een compleet geheel gebruikt voor industriële doeleinden, zult u aanzienlijk kunnen besparen. Een euvel bij traditionele LED verlichting is dat de TL lamp kan flikkeren. Vooral als het einde van de levensduur nadert, kan de lamp hevig flikkeren. Hier heeft u met LED TL verlichting geen last van. Door een besparing op energiekosten zijn LED TL buizen al milieuvriendelijk, maar in tegenstelling tot conventionele LED lampen, bevatten LED TL lampen geen kwik. Hierdoor hoeft een LED TL lamp niet bij het chemische afval gedeponeerd te worden. In sommige gevallen is het mogelijk om uw oude TL armatuur te gebruiken voor LED buizen. Hiervoor moet de fitting wel overeenkomen en als er gebruik wordt gemaakt van starters in het armatuur, mag deze bij LED gewoon verwijderd worden of moet er een dummy LED starter geplaatst worden.


LED armaturen opbouw en inbouw

Bij LED armaturen heeft u de keuze voor LED armaturen opbouw en inbouw modellen. LED armaturen inbouw zult u vaak tegenkomen in kantoorgebouwen of andere industriële toepassingen. De LED inbouw armaturen zijn bijvoorbeeld heel gemakkelijk in te bouwen in een systeemplafond en wordt veel gebruikt voor algemene verlichting. LED armaturen opbouw worden veel in huiselijke situaties toegepast. Denkt u bijvoorbeeld aan een LED opbouw armatuur onder een keukenkastje of in de badkamer boven het badmeubel. Het voordeel van deze opbouw armaturen is dat u ook de keuze heeft om de schakelaar op het armatuur te bedienen om het licht in te schakelen.


Waterdichte LED TL armaturen

Voor industriële toepassingen, ondergrondse garage verlichting of als uw LED TL armaturen buiten wilt hangen, is het belangrijk dat LED TL armaturen waterdicht zijn. Hiervoor moet u letten op de IP-waarde van de LED armatuur. De IP-waarde staat voor Ingress Protection en bestaat uit twee cijfers. Het eerste cijfer geeft aan hoe goed de lamp is beveiligd tegen stof en vuil en bestaat uit niveaus 0 t/m 6. Bij 6 is de TL lamp optimaal tegen stof beschermd. Het tweede cijfer geeft de bescherming tegen vocht weer en heeft niveaus van 0 t/m 8. Bij 8 is de lamp beschermd tegen langdurige onderdompeling in water. Wilt u garage verlichting LED of wilt u een TL armatuur buiten installeren, dan is IP65 de minimale waarde voor LED TL armaturen waterdicht. Dan bent u namelijk verzekerd dat uw garage verlichting, buiten verlichting of uw TL armatuur op een andere vochtige plek, bestand is tegen spatwater en waterstralen. 


Wat zijn LED TL batten?

Misschien heeft u al eens van de term TL batten gehoord? LED TL batten zijn een goede vervanging voor uw oude conventionele armatuur en is een platte armatuur, waarin de LED module is geïntegreerd. U heeft met een LED batten armatuur dus geen apart armatuur en TL-buis meer. Een LED TL batten heeft tal van voordelen. Door de lange levensduur van LED TL buizen is het niet meer nodig om een aparte TL-buis te hebben. Mocht de LED TL lamp toch eens stuk gaan, dan kunt u eenvoudig de gehele armatuur vervangen. Door de goede koeling is dit echter heel zeldzaam. LED TL batten zijn ook erg energiezuinig en bestaan geheel uit kunststof. De conventionele TL-buis is van glas en daardoor veel breekbaarder. LED TL batten hebben ook geen starters nodig waarmee de lamp nog energiezuiniger wordt.


Kleurtemperatuur

TL verlichting is bekend om het felle licht dat zij uitstralen. Tenminste, dat was altijd het geval bij de oude TL verlichting LED TL armaturen compleet zijn verkrijgbaar in verschillende kleurtemperaturen. De kleurtemperatuur bij LED verlichting houdt de witbalans in en wordt bepaald door de schaal van Kelvin (K). De schaal van Kelvin loopt van 0 t/m 10.000 en is onderverdeeld in warm wit, normaal wit en koud wit. LED TL verlichting is te verkrijgen in elke soort witbalans. Voor gebruik in kantoren zult u meer behoefte hebben aan TL verlichting in warm wit. Voor industriële toepassingen of voor LED lampen garage zult u eerder kiezen voor normaal wit of koud wit. Met koud wit heeft u meer dan voldoende licht om te zien waar u mee bezig bent. 


LED TL armaturen monteren

LED TL armaturen kunnen op verschillende manier worden gemonteerd. In kantoren wordt meestal gebruik gemaakt van inbouw armaturen, maar in hoge fabriekshallen of magazijnen kunnen armaturen ook verbonden worden aan kabeldraden. Hierdoor kunt u de LED TL armaturen als een hanglamp ophangen. Kleinere LED TL armaturen zijn ideaal voor thuisgebruik, waar u ze handig kunt monteren onder of in kasten en waardoor u de omgeving heel gericht kunt verlichten. 

 

Koop uw LED TL armaturen in 1 compleet geheel bij leddepot

LED depot is specialist in werkplaats verlichting. Onze expertise bestaat er in om exact de correcte lichtbron aan te leveren zodat u zeker bent dat het aangekochte materiaal perfect bij uw noden past. We hebben hierboven al aangegeven welke regels u in acht moet nemen om uw bestaande armaturen te vervangen door LED. Geraakt u er niet uit of start u met een nieuw gebouw, contacteer ons dan gerust. We kunnen u dan bijstaan in uw keuze. In sommige gevallen kunnen we ook een lichtstudie doen.

We willen dat u tevreden bent en daarom bieden we de beste prijzen voor de beste kwaliteit aan. We zijn overtuigd van onze producten en bieden een waarborg van 2 jaar.

Als klant staat u bij ons centraal. Hebt u vragen? Aarzel dan niet om ons te contacteren op [email protected] of op het telefoonnummer +32 9 277 45 50 teneinde meer informatie te bekomen over complete LED TL armaturen.