LED panelen

59 ProductenPagina 1 van 3

In kantoorgebouwen, scholen, ziekenhuizen en andere openbare gebouwen vindt u dikwijls systeemplafonds. Een systeemplafond in een strak plafond dat bestaat uit panelen. Onder het bestaande plafond wordt een geraamte gemonteerd waarin de panelen gelegd worden. Het voordeel hiervan is dat kabels gemakkelijk in de ruimte tussen het originele plafond en het systeemplafond opgeborgen kunnen worden. Het is ook heel gemakkelijk om verlichting of ventilatie in het plafond te bouwen. Maar wilt u een heel bijzonder systeemplafond dat ook nog eens functioneel is? U kunt in plaats van systeempanelen ook LED panelen in het plafond hangen. U verkrijgt hier een strak plafond mee én mooie systeemplafond verlichting en u hoeft daarmee geen aparte inbouwspots of een inbouw TL armatuur meer te plaatsen.


De belangrijkste voordelen van panelen met LED

Naast het feit dat een LED paneel er stijlvol en strak uitziet, kunt u van meerdere voordelen profiteren en is het gebruik van een LED paneel zeker het overwegen waard, vooral voor industriële- en kantoortoepassingen.


Energiebesparing

In kantoren en magazijnen en fabriekshallen wordt veel gebruik gemaakt van TL verlichting. Wanneer u een LED paneel vergelijkt met een TL armatuur, dan valt niet alleen het verschil in uiterlijk op. Een LED paneel is plat en egaal, terwijl een TL armatuur voorzien is van TL buizen met daaronder een rooster. Maar ook het energieverbruik van een LED paneel is aanzienlijk minder. Een gemiddeld LED paneel verbruikt zo'n 40 watt, terwijl een TL armatuur op 72 watt zit. Hou daarbij ook nog eens rekening dat er bij een LED paneel geen ballast aanwezig is. Bij een TL lamp verbruikt deze nog eens 10% extra. U ziet dat u met een één LED paneel al meer dan de helft aan energie kunt besparen.


Eenvoudig schoonmaken

Bij een TL armatuur moet u niet aan schoonmaken denken. In het rooster zitten allemaal hoeken waar stof en spinnenwebben zich gemakkelijk kunnen hechten. Dit schoonmaken is een behoorlijke klus. Daarbij krijgt u een rooster nooit helemaal goed schoon en de TL buizen zelf worden vaak helemaal niet gereinigd. Stof en vuil op de TL buizen kunnen daarbij de lichtopbrengst aanzienlijk verminderen. Het reinigen van een LED paneel is simpel. Met een doekje maakt u in enkele seconden het paneel schoon. 


Langere levensduur

De levensduur van een LED paneel is vele malen langer dan bijvoorbeeld een TL buis. Gemiddeld zal een LED paneel een levensduur van 40.000 tot 50.000 uur hebben. Uitgaande dat het paneel 8 uur per dag brandt, zou een LED paneel om de 15 tot 20 jaar vervangen moeten worden. Bij TL buizen ligt de levensduur beduidend lager en kunt u last krijgen van flikkerende verlichting. Het vervangen van een TL buis in het armatuur is ook een veel lastigere klus. 


Diverse afmetingen en vormen

LED panelen zijn in diverse vormen en afmetingen verkrijgbaar. De standaardmaat zijn LED panelen 60x60 centimeter. Maar er zijn ook andere maten beschikbaar, zoals LED panelen van 120x30 centimeter en LED panelen van 30x30 centimeter. Dit zijn allemaal LED tegels. Deze LED tegels zullen uw plafond een zeer stijlvol uiterlijk geven. Afhankelijk van uw wensen, kunt u een LED paneel in diverse vormen verkrijgen. Meestal zullen LED panelen in vierkant formaat zijn maar er zijn ook LED panelen in rond formaat. Ook populair zijn LED panelen in rechthoekige vorm. U kunt dus zelf de uitstraling van uw plafond bepalen en bent niet gebonden aan standaard maten en vormen.


LED panelen opbouw en LED panelen inbouw

U kunt kiezen voor LED panelen opbouw of LED panelen inbouw. Een inbouw LED paneel is de klassieke wijze van systeemplafond verlichting. U kunt de LED panelen gemakkelijk in het geraamte in het plafond plaatsen en onder het plafond verbinden met een stroompunt. Een LED inbouw paneel is daarmee strak weggewerkt. Heeft u geen systeemplafond, dan wordt het lastiger om een LED paneel in te bouwen. In dit geval kunt u kiezen voor een LED opbouw paneel. Een LED opbouw paneel bestaat uit een frame die u aan het plafond kunt monteren. In dit frame wordt dan het LED paneel gehangen. Ondanks het frame zorgt ook een opbouw LED paneel voor een strak en stijlvol uiterlijk. Een opbouw LED paneel hoeft overigens niet alleen aan het plafond te hangen. U kunt ze ook tegen de wand monteren. Een opbouw LED paneel heeft iets weg van een plafonnière. Er is nog een methode om LED panelen te bevestigen en dat is door middel van een pendel. Door middel van kabels hangt u het LED paneel als een hanglamp op. U heeft zo meer vrijheid om de hoogte van uw verlichting te bepalen.


Lichttemperatuur en kleuren

Voor normale verlichting, waar u voldoende moet zien, moet u bij LED verlichting letten op de lichttemperatuur. Deze lichttemperatuur omvat de witbalans van de verlichting en wordt bepaald aan de hand van de schaal van Kelvin (K). De schaal loopt van 0K tot 10.000K en is onderverdeeld in warm wit, normaal wit en koud wit. LED panelen zijn verkrijgbaar in alle drie de categorieën. Zo kunt u de panelen op elke plek hangen en met de juiste benodigde soort verlichting. Voor bijvoorbeeld een kantoor zult u in de regel genoeg hebben aan een lichttemperatuur in warm wit. Maar in industriële omgevingen, magazijnen en showrooms, waar u veel licht nodig heeft, kunt u beter normaal wit of eventueel koud wit installeren. Met een lichttemperatuur van koud licht kunt u bij zeer specifieke werkzaamheden goed zien waar u mee bezig bent. Wanneer u dimbare LED panelen aanschaft, dan kunt u, als het licht te fel is, het licht dimmen en desnoods een geheel andere sfeer creëren. Voor speciale doeleinden zijn er ook RGB panelen. RGB staat voor de primaire kleuren Rood, Groen en Blauw en hiermee kunt u een prachtig gekleurd plafond verkrijgen en desnoods diverse kleuren met elkaar afwisselen.

 

Koop uw LED panelen bij leddepot

LED depot is specialist in verlichting voor de industrie. Onze expertise bestaat er in om exact de correcte lichtbron aan te leveren zodat u zeker bent dat het aangekochte materiaal perfect bij uw noden past.  We garanderen u de beste prijs voor de beste kwaliteit. Al onze producten hebben een waarborg van 2 jaar.

Twijfelt u of wil u meer informatie over bepaalde producten? Aarzel dan niet om ons te contacteren op [email protected] of op het telefoonnummer + 32 9 277 45 50 teneinde meer informatie te bekomen over onze LED panelen.