Tafellampen met kap

Filters
16 ProductenPagina 1 van 1

Tafellampen met kap zijn enorm populair omwille van hun veelzijdigheid en functionele eigenschappen. Ze creëren een diffuus licht waardoor het licht zachter en gelijkmatig wordt verdeeld. Daarom worden ze vaak gebruikt als sfeerlicht op de slaapkamer of woonkamer. Hieronder volgen enkele specifieke kenmerken van tafellampen met lampenkap alsook belangrijke zaken waarmee u dient rekening te houden bij de aanschaf hiervan.

Welke materialen worden gebruikt voor de lampenkap?

Tafellampen met kap kunnen vervaardigd worden van diverse materialen, variërend van stof, glas, metaal tot kunststof en papier.

  • Stoffen lampenkappen zijn het populairst omwille van hun veelzijdigheid en zachtheid. Ze zijn beschikbaar in verschillende kleuren, patronen, texturen en maten waardoor ze kunnen aangepast worden aan verschillende interieurstijlen.
  • Glas wordt vooral geapprecieerd omwille van zijn elegantie en transparantie. Deze lampenkappen kunnen variëren van helder tot getint glas en de textuur kan vlak of geribbeld zijn.
  • Metalen lampenkappen zijn duurzaam en zijn vaak modern. Ze kunnen gemaakt worden in roestvrij staal, aluminium of messing en kunnen afgewerkt worden door ze te polijsten of te borstelen.
  • Kunststof: Deze stof is economisch en is ook beschikbaar in vele kleuren en vormen.
  • Papier: lampenkappen in papier zijn licht en hebben vaak een warme uitstraling.

 

Welke stijl van lamp met kap?

Kies de stijl van uw schemerlamp met kap in functie van uw interieur. Zorg ervoor dat de stijl in harmonie is met de rest van het decor. Hou ook rekening met u eigen voorkeur. Hebt u een voorkeur voor een eigentijds ontwerp, ga dan voor een moderne tafellamp. Wilt u meer een gedateerde stijl? Kies dan een retro tafellamp. Wilt u meer iets innovatief, esthetisch? Kies dan voor een design tafellamp.

Hoe kies ik de juiste tafellamp met lampenkap?

Bij vele tafellampen is de lampenkap inbegrepen. In het geval van een stoffen lampenkap zijn er echter heel veel mogelijkheden. Stoffen lampenkappen bestaan immers in verschillende vormen (rond, vierkant, rechthoekig, ovaal, trapezium,…). Ook de afmetingen kunnen sterk verschillen. Zorg ervoor dat wanneer u zelf een lampenkap moet kiezen, u ermee rekening houdt dat de hoogte van de lampenkap ongeveer gelijk moet zijn aan de helft van de lampenvoet. Wat de breedte betreft: de diameter van de lampenkap moet iets groter zijn dan de hoogte van de lampenvoet. Neem hiervoor een verhouding van 1,5 (de diameter van de lampenkap is 1,5 keer de hoogte van de voet). Hier kan echter van afgeweken worden, zeker wanneer u wilt dat de tafellamp als een echte eyecatcher wordt gebruikt. Hou er ook rekening mee dat wanneer u de lamp op een tafeltje plaatst, de lampenkap niet groter is dan de buitenkant van de tafel.

Welke lichtbron moet ik nemen voor mijn tafellamp met kap?

Vaak worden schemerlampen met kap verkocht met geïntegreerde LED modules waarbij de kleurtemperatuur reeds vast ligt (meestal is dat warm wit). In het geval u zelf de lichtbron kunt kiezen, kunt u kiezen voor warm wit, normaal wit of koud wit. De kleurtemperatuur wordt uitgedrukt in Kelvin. Warm wit is 2700 tot 3000 Kelvin; normaal wit is 4000 tot 4500 Kelvin en koud wit is 6000 tot 6500 Kelvin. Normaal wit en koud wit worden weinig gebruikt maar het zou kunnen toegepast worden voor tafellampen voor buiten. Soms kan er ook gekozen worden voor heel warm wit (2100 tot 2200 Kelvin). Deze lichtkleur is vooral interessant als u sfeerverlichting wenst. Dit kan bijvoorbeeld interessant zijn als nachtkastlampje.

Welke kleur moet ik kiezen voor mijn tafellamp?

Hou bij de keuze van kleur steeds rekening met de stijl van het interieur. Hebt u een landelijk interieur? Kies dan voor warme kleuren zoals beige en bruin. Is uw interieur modern? Ga dan voor meer witte tafellampen, zwarte tafellampen of glazen tafellampen. In geval van een industrieel interieur kiest u best voor houtkleuren zoals beige of donkerbruin.

 

Koop uw tafellamp met kap bij leddepot

Leddepot is specialist in bedrijfsverlichting. Onze expertise bestaat er in om exact de correcte lichtbron aan te leveren zodat u zeker bent dat het aangekochte materiaal perfect bij uw noden past. We hebben hierboven al aangegeven welke regels u in acht moet nemen om uw bestaande armaturen te vervangen door LED. Geraakt u er niet uit of start u met een nieuw gebouw, contacteer ons dan gerust. We kunnen u dan bijstaan in uw keuze. In sommige gevallen kunnen we ook een lichtstudie doen.

We willen dat u tevreden bent en daarom bieden we de beste prijzen voor de beste kwaliteit aan. We zijn overtuigd van onze producten en bieden een waarborg van 2 jaar.

Als klant staat u bij ons centraal. Hebt u vragen over bepaalde producten of wilt u meer weten over ons? Aarzel dan niet om ons te contacteren op [email protected] of op het telefoonnummer +32 9 277 45 50 teneinde meer informatie te bekomen over tafellampen met kap.