Gouden wandlampen

Filters
14 ProductenPagina 1 van 1

Een oud spreekwoord luidt: ´over smaak valt niet te twisten´. Dit is inderdaad het geval en dit geldt helemaal voor jouw interieurinrichting. Wat jij een prachtige inrichting vindt, zal een ander misschien verschrikkelijk vinden. Dit is nu eenmaal de persoonlijke smaak van mensen. Ook als het gaat om lampen, dan zijn er vele smaken te vinden. Lampen worden doorgaans gekozen op basis van hun verlichtingssoort, maar ook vanwege het design en hun kleur. Zo worden wandlampen vooral gekozen als je behoefte hebt aan sfeerverlichting, maar speelt ook het ontwerp in combinatie met de kleur vaak een rol.

Waarom kies je voor een bepaalde kleur van wandlampen?

Wandlampen zijn in diverse kleuren te verkrijgen. Je kiest meestal voor een specifieke kleur, omdat dit beter bij het interieur past of omdat je een specifieke smaak hebt. Zo kun je kiezen voor witte wandlampen, omdat dit goed past in een vaak wit hypermodern en minimalistisch interieur. Wit is overigens ook een kleur die standaard vaak voor lampen wordt gebruikt. Ook als je geen wit of strak en modern interieur hebt, dan past een witte wandlamp altijd. Het tegenovergestelde zijn zwarte wandlampen. Heb je een donker of zelfs een zwart aangekleed interieur? Dan kan een zwarte wandlamp een bijzondere uitstraling geven. Het is niet zo dat je interieur helemaal zwart moet zijn voor een zwarte wandlamp. Zwart wordt tegenwoordig veel als detaillering aangebracht en in dit concept past een zwarte wandlamp prima. Het kan ook zijn dat je behoefte hebt aan wandlampen in een gouden kleur.

Wanneer kies je voor gouden wandlampen?

Goud is een uitgesproken kleur en wordt niet als een basiskleur in het interieur gebruikt. Wanneer je goud gebruikt voor in het interieur, dan wil je luxe en rijkdom uitstralen. Wanneer je de gouden kleur te ver in het interieur doorvoert, dan loop je het risico dat het allemaal wat over de top wordt. Als dit het geval is, dan valt de luxe uitstraling van goud helemaal weg en oogt het allemaal erg kitch. Inderdaad, op deze manier komt goud juist heel goedkoop over en bereik je het tegenovergestelde. Je moet daarom heel erg oppassen met gouden wandlampen. Het kan wel, maar kijk goed op welke wijze goud in de lamp wordt verwerkt. Gaat het om een volledig gouden wandlamp? Dan moet dit echt kunnen. Subtiel goud aan een wandlamp kan in veel interieurstijlen juist aantrekkelijk zijn.

Hoe kies je een wandlamp waarbij subtiel goud wordt gebruikt?

Goudkleurige wandlampen kunnen heel mooi zijn, vooral als goud subtiel aanwezig is. Een vorm van moderne wandlampen, zijn lampen die een kap hebben met aan de buitenzijde een witte of zwarte kleur. De binnenzijde is subtiel afgewerkt met goud. De gouden kleur springt niet direct in het oog, maar geeft je wandlamp toch de luxe uitstraling. Ook al heb je geen design wandlampen, met subtiel goud in de lamp verwerkt, krijg je de uitstraling die jij wenst.

Is het ook goud wat er in de badkamer blinkt?


Is de badkamer in een luxe stijl of kleur? Dan kan het zijn dat je ook hier behoefte hebt aan badkamerwandlampen in een gouden kleur. Een mooie combinatie is bijvoorbeeld een badkamer waarin veel zwarte tegels zijn gebruikt. De combinatie tussen goud en zwart geeft een rijke uitstraling. Maar in de badkamer moet je wel letten op de IP-waarde van de wandlampen. Aan de IP-waarde lees je namelijk af in hoeverre de lamp bescherming geniet tegen vocht. Hoe hoger deze IP-waarde is, hoe beter beschermt de wandlamp is tegen vocht. Een IP67-waarde is in de badkamer noodzakelijk, als je de wandlamp in de natte zones van het bad en/of de douche plaatst. Hiermee geeft de IP-waarde aan dat de lamp tegen waterstralen kan. Vanaf 60 cm. van de natte ruimtes zijn wandlampen met een IP44-waarde voldoende. Hiermee zijn je lampen spatwaterdicht.

Wandlampen up en down een luxe uitstraling geven

Een up en down wandlamp is een lampenkap aan de muur met een open onder- en bovenzijde. De lamp is dusdanig ontworpen, dat de lichtstraal zowel naar boven als naar beneden langs de wand schijnt. De weerkaatsing van het licht geeft een speciaal effect op de wand en dient zo als sfeerverlichting. De lampenkap is in diverse vormen te verkrijgen en dit bepaalt in grote mate de wijze waarop het licht tegen de wand wordt weergegeven. Een kap in cilindervorm, vierkant of ovaal, iedere vorm schijnt op eigen kenmerkende wijze het licht op de wand. Ook up en down wandlampen kunnen in volledig of subtiel goud worden aangeschaft.

Gouden wandlampen van alle soorten

Wil je een eenvoudige ronde wandlamp, wandspots of een klassiek wandlampje met armatuur en lampenkap? Wanneer je goud in je wandlampen verwerkt wilt hebben, dan heb je voldoende keuze. Het kan soms wat lastig zoeken zijn als je volledig gouden lampen zoekt. Daarentegen zijn de lampen met lampenkapjes met een gouden binnenzijde en een buitenzijde in een andere kleur, echt een trend.

Koop uw gouden wandlampen bij leddepot

Leddepot is specialist in bedrijfsverlichting. Onze expertise bestaat er in om exact de correcte lichtbron aan te leveren zodat u zeker bent dat het aangekochte materiaal perfect bij uw noden past. We hebben hierboven al aangegeven welke regels u in acht moet nemen om uw bestaande armaturen te vervangen door LED. Geraakt u er niet uit of start u met een nieuw gebouw, contacteer ons dan gerust. We kunnen u dan bijstaan in uw keuze. In sommige gevallen kunnen we ook een lichtstudie doen.

We willen dat u tevreden bent en daarom bieden we de beste prijzen voor de beste kwaliteit aan. We zijn overtuigd van onze producten en bieden een waarborg van 2 jaar.

Als klant staat u bij ons centraal. Hebt u vragen over bepaalde producten of wilt u meer weten over ons? Aarzel dan niet om ons te contacteren op [email protected] of op het telefoonnummer +32 9 277 45 50 teneinde meer informatie te bekomen over gouden wandlampen.