3 fase railspots

Filters
20 ProductenPagina 1 van 1

Wat zijn 3 fase railspots?


Het grote voordeel van het gebruik van spotjes als verlichting, is dat u hier alle kanten mee op kunt. Wenst u spots die niet teveel in het zicht hangen? Dan kiest u voor strakke in het plafond gebouwde inbouwspots. Heeft u behoefte om zelf de richting van uw spots te bepalen? Dan zijn opbouwspots, oftewel plafondspots een goede keuze. Wanneer u hierbij voor kantelbare spots kiest, heeft u de mogelijkheid om ook onverlichte plekken van licht te voorzien. Wilt u nog flexibeler zijn en de spots van locatie laten veranderen? Dan heeft u de mogelijkheid voor het plaatsen van railverlichting.

Waarom voor railverlichting kiezen?

U kiest vooral voor railverlichting omdat u flexibiliteit wilt. Volledige vrijheid voor het plaatsen van spots op een bepaalde locatie, ontbreekt meestal bij inbouwspots en plafondspots. Voor inbouwspots heeft u een verlaagd plafond nodig en ook plafondspots hebben vaak maar een beperkte lichtstraal. Met railverlichting bent u in staat om uw spots overal te plaatsen waar u maar wilt. Voorwaarde is dat u op de gewenst plek rails aan het plafond heeft gemonteerd. Het railsysteem is de basis van railverlichting. De rails installeert u op ieder plek aan het plafond, waar u maar wilt. De rails moet wel aan elkaar verbonden zijn en uiteindelijk uitkomen op de plek waar de stroomdraden uitkomen. Aan de rails hangt u dan de railspots. Dit kunnen zoveel railspots zijn als uzelf wilt. Heeft u een plek die u wilt verlichten? Dan schuift u één of meerdere spots over de rails naar deze plek.

Wat is 3 fase railverlichting?

Als u overgaat tot de aanschaf van railverlichting, dan moet u goed letten op welk type railverlichting u aanschaft. Er wordt namelijk een onderscheid gemaakt tussen 3 fase railspots en 1 fase railspots. Maar wat houdt dit eigenlijk in? Dit heeft alles te maken met de stroomcircuits die u in uw ruimte heeft. Met een 3 fase railsysteem heeft u een drietal stroomcircuits ter beschikking, die u onafhankelijk van elkaar kunt bedienen door middel van verschillende schakelaars. Dit biedt u vrijheid. U kunt de spots die op het ene circuit zijn aangesloten aangeschakeld laten en spots op een ander circuit uitschakelen. Heeft u in de betreffende ruimte de beschikking over maar één schakelaar, dan gaat dit niet op en kunt u beter kiezen voor 1 fase railverlichting. Hierbij zijn alle railspots op één circuit aangesloten. Met één schakelaar schakelt u dus ook alle spots of aan of uit. Schaft u een 3 fase spanningsrail aan, houd er dan rekening mee dat u hier enkel 3 fase railspots aan kunt hangen. Het type rails en de spots moeten dus met elkaar overeenkomen. U mag wel de 3 fase rail op 1 circuit aansluiten.

Toepassingen voor een 3 fase railsysteem

Doordat u met een 3 fase railsysteem veel flexibiliteit heeft, kunt u dit systeem ook op verschillende plekken toepassen. In uw woonkamer heeft u vaak de beschikking over meerdere schakelaars, zodat u de railverlichting geheel naar eigen wens kunt instellen. Zit u ´s avonds op de bank en geniet u hier van railspots, dan kunt u de spots die boven of rondom de eettafel hangen uitlaten. Ook voor zakelijke en commerciële toepassingen is railverlichting ideaal. Zo kunt u railverlichting heel goed als winkelverlichting gebruiken. Overdag zult u alle railspots ongetwijfeld aangeschakeld hebben, maar ´s avonds is het niet nodig om uw winkel te verlichten. Toch wilt u misschien wel uw etalage goed verlicht hebben. U verbindt de spots in de winkel dan met één of twee circuits die u uitschakelt en de etalageverlichting verbindt u met het derde circuit die u ingeschakeld laat.

Led railverlichting

De meeste railspots zijn tegenwoordig voorzien van ledverlichting. Een 3 fase railsysteem met led is altijd een verstandige keuze. In tegenstelling tot de traditionele verlichting, is ledverlichting veel energiezuiniger en ledverlichting heeft een levensduur van 35.000 tot 50.000 branduren. Vergelijkt u dit met een klassieke gloeilamp, dan is de levensduur maar 2.000 uren. U kunt dus ook goed kiezen voor railspots met geïntegreerde ledverlichting. Dit zijn led diodes die op een printplaatje zijn gemonteerd en vast in de spot zitten. Wilt u toch liever led lampen met een fitting? Dan kunt u ook kiezen voor railspots met een E27 of GU10 fitting. Wanneer u behoefte heeft om uw railverlichting te dimmen, dan is het mogelijk om railverlichting met led die dimbaar is aan te schaffen.

Soorten 3 fase railspots

Uiteraard is het belangrijk welke 3 fase railspots u aan uw 3 fase rail hangt. De spots hangen aan het plafond en zijn dus zichtbaar. De keuze is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur of van het interieur. Welk soort interieur u ook heeft, er zijn altijd wel railspots te vinden die hier goed bij passen. U kunt moderne en strakke railspots aanschaffen, maar ook klassieke of vintage railspots die zeer in het oog springen. Betreffende kleur heeft u voor zowel de rails als de railspots de keuze uit de kleuren zwart of wit. Wit wordt vaak als een basiskleur gezien en valt aan een wit plafond minder op. Toch zijn witte railspots tegenwoordig erg modern. Dit geldt overigens ook voor zwarte railspots. Met deze kleur kunt u goed contrasten creëren of een interieur wat stijlvoller aankleden.

Bekijk ook onze blog over railverlichting.

 

Koop uw 3 fase railspots bij leddepot

LED depot is specialist in allerlei soorten bedrijfsverlichting. Onze expertise bestaat er in om exact de correcte lichtbron aan te leveren zodat u zeker bent dat het aangekochte materiaal perfect bij uw noden past. We hebben hierboven al aangegeven welke regels u in acht moet nemen om uw bestaande armaturen te vervangen door LED. Geraakt u er niet uit of start u met een nieuw gebouw, contacteer ons dan gerust. We kunnen u dan bijstaan in uw keuze. In sommige gevallen kunnen we ook een lichtstudie doen.

We willen dat u tevreden bent en daarom bieden we de beste prijzen voor de beste kwaliteit aan. We zijn overtuigd van onze producten en bieden een waarborg van 2 jaar.

Als klant staat u bij ons centraal. Hebt u vragen over bepaalde producten of wilt u meer weten over ons? Aarzel dan niet om ons te contacteren op [email protected] of op het telefoonnummer +32 9 277 45 50 teneinde meer informatie te bekomen over 3 fase railspots.