LED panelen opbouw

Filters
26 ProductenPagina 1 van 2

Van LED verlichting zult u ongetwijfeld al gehoord hebben. LED verlichting is momenteel de meest zuinige en duurzame verlichting die er bestaat en vervangt in snel tempo de klassieke gloei- en halogeenlampen. LED verlichting is tegenwoordig in vele vormen verkrijgbaar. U kunt lampen uitrusten met een LED lamp ter vervanging van de gloeilamp, maar LED dioden kunnen ook op een printplaatje gemonteerd worden. Zo kan LED verlichting gemakkelijk geïntegreerd worden in een lichtslang of inbouwspots. De mogelijkheden met LED verlichting zijn eindeloos. Zo is er ook een goed alternatief voor de bekende inbouw TL Buizen die vaak in kantoorruimtes te zien zijn. Hiervoor in de plaats kunt u LED panelen gebruiken.

Wat zijn LED Panelen?

De naam zegt exact wat u denkt dat LED panelen zijn. Het zijn panelen die in allerlei afmetingen verkrijgbaar zijn en die voorzien zijn van LED verlichting. De LED verlichting zorgt ervoor dat het gehele paneel gelijkmatig verlicht wordt. Bovendien is een LED paneel maar enkele millimeters dik. U kunt zich voorstellen dat het hierdoor zeer strak in uw interieur of werkruimte wegvalt. U zult geen last hebben van armaturen die het interieur ontsieren of waar u geen ruimte voor heeft. LED panelen worden strak tegen het plafond gemonteerd en het is ook mogelijk om ze tegen de wand te monteren. Afhankelijk van de afmetingen verkrijgt u hiermee zeer goede en directe verlichting.

LED panelen opbouw en inbouw

LED panelen zijn te verkrijgen in twee verschillende types, namelijk LED panelen opbouw en LED panelen inbouw. Inbouw LED panelen hebben veel weg van inbouwspots. Alleen de panelen zijn meestal groter van formaat, waarmee u een groter oppervlakte kunt verlichten. Opbouw LED panelen kunt u gemakkelijk aan het plafond monteren. Hoewel u met beide types van dezelfde lichtopbrengst profiteert, kunt u toch de voorkeur hebben voor of inbouw of opbouw. Heeft u bijvoorbeeld geen verlaagd plafond, dan zal het lastig worden om inbouw LED panelen te gebruiken. Daarnaast zijn LED panelen voor inbouw niet verplaatsbaar. Wijzigt u uw interieur, dan kunt u ze niet mee verhuizen. Dit is wel mogelijk met LED panelen in opbouw. U monteert de panelen gemakkelijk aan het plafond en u hoeft geen lastige constructiewerkzaamheden uit te voeren. Als u de opbouw LED panelen wilt verplaatsen, dan zal dit geen enkel probleem zijn.

Waaruit bestaat een LED paneel opbouw?

Een LED paneel geeft niet alleen veel licht, het paneel is ook nog eens fraai om te zien. Ten eerste komt dit al door de aanwezigheid van een mooi aluminium kader. Veel mensen zullen denken dat de LED lampjes over het gehele oppervlakte van het LED paneel verdeeld zijn. Dit is niet zo. De LED lampjes zijn bevestigd aan de zijkanten van het frame. Dit heeft een reden. Juist omdat een LED paneel zo dun is, zullen LED lampjes over het gehele oppervlakte van het paneel geen gelijkmatige verdeling van het licht geven. U zult dan alleen witte stipjes door het plexiglas zien. Juist door de LED lampjes aan de zijkanten van het gehele frame zult u van een fraaie en gelijkmatig verdeelde verlichting genieten. Aan de onderzijde van een LED paneel zit plexiglas. Hierin zitten duizenden gelijkmatig uitgefreesde deukjes. Dit wordt niet voor niets gedaan. Licht heeft namelijk de eigenschap om ‘rechtdoor’ te schijnen. De deukjes zorgen ervoor dat de lichtbundels worden afgebroken en gelijkmatig naar beneden schijnen. Verder is er een witte folie aangebracht. Wanneer de verlichting niet brandt, kijkt u toch tegen een mooi wit oppervlakte aan.

Ronde, vierkante of rechthoekige LED panelen opbouw

LED panelen voor opbouw kunt u verkrijgen in diverse vormen en afmetingen. Gaat u voor de klassieke vorm? Dan zult u ongetwijfeld voor ronde opbouw LED panelen kiezen. Ronde LED panelen zijn zeer geschikt voor thuisgebruik en passen uitstekend in klassiek ingerichte interieurs, maar ook in moderne interieurs. In moderne interieurs en ook in kantoorruimtes zult u eerder de afweging voor vierkante of rechthoekig gevormde LED panelen maken. In een modern interieur is meestal geen ruimte voor ronde vormen en daarom passen vierkante LED panelen hier uitstekend. Wilt u in een kantoorruimte een goede vervanging voor uw TL buizen? Wanneer u rechthoekige LED panelen aan het plafond monteert, heeft zelfs nog meer lichtopbrengst en u zult zien dat rechthoekige LED panelen opbouw een veel luxere uitstraling hebben.

Waarom kiezen voor opbouw LED panelen?

Voor een strak geheel zijn LED panelen voor opbouw zeer geschikt. Ze vergen geen enkele ruimte en worden strak aan het plafond gehangen. U verkrijgt er bovendien een flinke lichtopbrengst mee en u bepaalt zelf welke lichtsterkte het meest geschikt is voor uw ruimte. U kunt kiezen uit koel wit als u zeer veel licht nodig heeft. Voor kantoorruimtes zult u voldoende hebben aan normaal wit en voor thuis creëert u met warm wit tevens gezellige sfeerverlichting. Soms zijn LED panelen ook dimbaar te verkrijgen. Op die manier kan u ze afstemmen op de gewenste sfeer. Het onderhoud van uw LED panelen opbouw is vrijwel nihil. Geen lastige hoekjes en gaatjes om schoon te maken, enkel het paneel afnemen met een doekje is voldoende. En uiteraard kiest u bewust voor LED verlichting omdat u hiermee zuinige verlichting heeft dat bovendien zeer lang meegaat.

 

Koop uw opbouw LED panelen bij leddepot

LED depot is specialist in verlichting voor de industrie. Onze expertise bestaat er in om exact de correcte lichtbron aan te leveren zodat u zeker bent dat het aangekochte materiaal perfect bij uw noden past.  We garanderen u de beste prijs voor de beste kwaliteit. Al onze producten hebben een waarborg van 2 jaar.

Twijfelt u of wil u meer informatie over bepaalde producten? Aarzel dan niet om ons te contacteren op [email protected] of op het telefoonnummer + 32 9 277 45 50 teneinde meer informatie te bekomen over onze LED panelen voor opbouw.