Tafellampen

30 ProductenPagina 1 van 2

Tafel lampen of schemerlampen zijn een perfecte oplossing om op bepaalde, donkere plekken extra licht te gaan toevoegen. Het zijn niet enkel functionele elementen maar ze voegen ook extra decoratie toevoegen aan uw ruimte. Daarnaast creëren ze ook een aangename sfeer. Tafellampen worden op heel veel plekken in huis geplaatst, denk maar in de slaapkamer als nachtlampje of in de woonkamer als leeslamp of commodelamp.

Welke soorten tafellampen bestaan er?

Tafellampen bestaan er in vele soorten. Eerst en vooral is er een indeling volgens kleur. Zo zijn er witte tafellampen en zwarte tafellampen. Witte tafellampen stralen zuiverheid uit en passen perfect in een design of modern interieur. Zwarte tafellampen stralen meer luxe uit en passen bijna overal.

Tafellampen worden ook ingedeeld volgens grootte. Er zijn kleine en grote tafellampen. Kleine tafellampen zijn handig om bij te plaatsen op een bijzettafeltje. Grote tafellampen worden vaak geplaatst op een commode als pronkstuk.

Er zijn tafellampen in verschillende stijlen. Zo zijn er design tafellampen, moderne tafellampen en industriële tafellampen. Stem de stijl van uw tafellamp af op de rest van het interieur.

Het materiaal van tafellampen kan ook verschillen. Glazen tafellampen zijn heel populair en bestaan in gekleurd of transparant glas. Houten tafellampen hebben een warme, natuurlijke uitstraling en passen uitstekend in een landelijk of klassiek interieur. Tafellampen met kap zijn heel decoratief en zorgen vooral voor diffuus licht.

Tegenwoordig winnen oplaadbare tafellampen steeds meer aan populariteit. Ze zijn heel eenvoudig te gebruiken en hebben vaak een autonomie van een uur of 8. Sommige hebben een IP54 graad waardoor ze ook buiten kunnen gebruikt worden.

Hoe gebruik je een tafellamp?

Schemerlampen zijn meestal voorzien van een snoer met switch waarmee u de lamp kunt aan- of uitzetten. Met de opkomst van LED verlichting zijn er ook veel tafellampen met geïntegreerde LED module. Hierbij is er dus geen aparte lamp meer nodig. Bovendien zijn er ook veel dimbare LED tafellampen. Hierbij kan de lamp aangesloten worden op een externe muurdimmer of een snoerdimmer. Tenslotte kunnen sommige tafellampen voorzien zijn van een touch knop waarmee u zelf de intensiteit met een paar aanrakingen met de vinger kunt regelen.

Als u een lamp met kap aanschaft heeft die vaak een chique uitstraling. De lampenkap zelf kan soms in de hoogte versteld worden. Hoe hoger u de lampenkap plaatst, hoe meer licht er onderaan verspreid wordt. Hou bij de keuze van lampenkappen ook rekening met de kleur. Hoe donkerder de kleur, hoe minder licht verspreid zal worden.

Hoeveel licht geeft een tafellamp?

Zoals gezegd is een tafel lamp vooral bedoeld om sfeer te creëren. De hoeveelheid licht dat ze geeft is vaak van ondergeschikt belang, de lichtkleur des te meer. Hou er bij de keuze van uw tafellamp rekening mee dat warm wit de aangenaamste kleur is. Deze lichtkleur varieert van 2700 tot 3000 Kelvin. Een nog warmere lichtkleur is heel warm wit en dat varieert van 1800 tot 2200 Kelvin. Deze lichtkleur is eerder oranje. Normaal wit (daglicht of variërend van 4000 tot 4500 Kelvin) en koud wit (variërend van 6000 tot 6500 Kelvin) worden minder gebruikt maar geven veel meer licht.

Een glazen tafellamp zal meer licht geven dan een tafellamp met kap omdat het licht hier niet gedempt wordt.

In het algemeen is het zo dat een tafellamp meestal een vermogen heeft van 5 tot 7W.

Welke stijl van tafellampen moet ik nemen?

De stijl van uw lampen hangt samen met de stijl van uw interieur. Houdt u van een houten vloer, een muur in baksteen, zichtbare leidingen en balken? Dan kiest u best voor een industriële tafellamp. Wilt u het neutraal houden, kies dan een moderne tafellamp. Hebt u graag een strak interieur met de nadruk op minimalisme? Kies dan voor design tafellampen.

Wat is het nut van tafellampen?

Over het algemeen bieden tafellampen een combinatie van functionele verlichting, sfeercreatie en esthetisch belang. Ze kunnen vooral ingezet worden op plekken waar minder licht aanwezig is. Daarnaast kunnen ze ook licht bieden ter ondersteuning bij het lezen van een boek. Ze worden vaak geplaatst op ooghoogte waardoor ze aangenaam licht bieden en minder verblinden.

Het decoratieve aspect is ook heel belangrijk. Op een grote commode kunnen tafellampen soms een eyecatcher zijn. Belangrijk is dat ze sfeer creëren. Daarbij kan het interessant zijn om te kiezen voor dimbare tafellampen.

Waar gebruik je tafellampen?

Tafellampen kunnen op vele plekken worden gebruikt. De meest gebruikte plekken voor tafellampen zijn:

  • Bureau: bureaulampen zijn perfect voor het verlichten van een werkplek. Het licht valt ook meteen op het werkoppervlak waardoor minder snel vermoeidheid optreedt.
  • Slaapkamer: nachtkastlampen zijn ideaal voor het creëren van een aangename, rustige sfeer vooraleer het slapengaan. Daarnaast kunnen ze ook ondersteuning geven bij het lezen van een boek in bed.
  • Woonkamer: tafellampen worden vaak gebruikt als decoratief element in de woonkamer. Geplaatst op een commode of salontafel voegen ze extra sfeer toe.
  • Eetkamer: tijdens het diner kan een tafellamp subtiel bijverlichten en een aangename sfeer creëren.

 

Koop uw tafel lampen bij leddepot

Leddepot is specialist in allerlei soorten bedrijfsverlichting. Onze expertise bestaat er in om exact de correcte lichtbron aan te leveren zodat u zeker bent dat het aangekochte materiaal perfect bij uw noden past. We hebben hierboven al aangegeven welke regels u in acht moet nemen om uw bestaande armaturen te vervangen door LED. Geraakt u er niet uit of start u met een nieuw gebouw, contacteer ons dan gerust. We kunnen u dan bijstaan in uw keuze. In sommige gevallen kunnen we ook een lichtstudie doen.

We willen dat u tevreden bent en daarom bieden we de beste prijzen voor de beste kwaliteit aan. We zijn overtuigd van onze producten en bieden een waarborg van 2 jaar.

Als klant staat u bij ons centraal. Hebt u vragen over bepaalde producten of wilt u meer weten over ons? Aarzel dan niet om ons te contacteren op [email protected] of op het telefoonnummer +32 9 277 45 50 teneinde meer informatie te bekomen over tafellampen.