Werkplaats verlichting LED

Filters
10 ProductenPagina 1 van 1

Bent u een ondernemer met een werkplaats? Dan zult u ongetwijfeld weten dat elektriciteit een grote kostenpost is. Dit gaat niet alleen om eventuele machines die u in de werkplaats heeft staan. Een werkplaats moet goed worden verlicht. De verlichting in werkplaatsen brandt dus de hele dag en in sommige gevallen ook 's nachts als er in ploegendienst gewerkt wordt. Het loont daarom om uw huidige verlichting eens onder de loep te nemen om te zien of u kunt besparen. Loodsverlichting of magazijnverlichting bestaan vaak nog uit Tl-buizen, halogeenverlichting of gasontladingslampen. Is dit ook bij u nog het geval? Dan staat nu al vast dat u zeker op de kosten voor verlichting van uw werkplaats kunt besparen. Dit kunt u bereiken met werkplaats verlichting in LED.


Het belang van goede werkplaats verlichting


Werkplaatsen zijn er in allerlei soorten. Een magazijn, een loods, een fabriekshal of een drukkerij. Bij de meeste werkplaatsen zijn hoge wanden opgetrokken zonder al teveel raampartijen. Hierbij komt er nooit voldoende daglicht binnen voor voldoende verlichting. Daarom mag het belang van werkplaats verlichting niet onderschat worden. Werkplaats verlichting is een vervanger van daglicht en moet aan bepaalde eisen voldoen. Verlichting is namelijk van invloed op het uitvoeren van de werkzaamheden, maar ook op de gezondheid van de medewerkers. Werknemers zijn de gehele dag in de ruimte aanwezig en hun dagritme mag niet verstoord raken doordat de ruimte onvoldoende verlicht is. Voldoende werkplaats verlichting heeft in eerste plaats tot doel dat er veilig gewerkt kan worden. Maar het verhoogt ook de productiviteit van de medewerkers en zorgt ervoor dat medewerkers minder snel vermoeid raken. Voor werkplaats verlichting LED is het daarom van belang om op deze zaken te letten. 


Waarom kiezen voor LED werkplaats verlichting?


Waarom zou u de huidige verlichting bedrijfshal of loodsverlichting moeten vervangen door LED verlichting? Vooral omdat LED verlichting vele malen zuiniger is dan conventionele verlichting. Vervangt u uw halogeenverlichting voor LED verlichting, dan zal LED verlichting maar 1/7 deel aan energie verbruiken dan wat een halogeenlamp normaliter verbruikt. Voor een gasontladingslamp zal dit ten opzichte van een LED lamp 1/3 zijn. Hiermee levert u een bijdrage aan het milieu en bespaart u enorm op uw energierekening. U hoeft met LED lampen daarom nauwelijks nog verlichting te wisselen en LED verlichting werkt ook veel efficiënter. Het is van gloeilampen en halogeenlampen bekend dat zij veel warmte produceren. Dit is onnodig verloren energie. Bij LED lampen zal de vrijgekomen energie bijna geheel aan verlichting worden besteed in plaats van warmte. 


Het aantal lumen bij werkplaats verlichting LED


De lichtopbrengst bij LED verlichting wordt gemeten in het aantal lumen. Letterlijk is het aantal lumen de hoeveelheid licht die een lichtbron rondom uitstraalt. Het spreekt voor zich dat magazijnverlichting, LED verlichting magazijn en loodsverlichting voldoende lichtopbrengst moeten hebben om veilig te kunnen werken. Maar hoe moet het aantal lumen dat u nodig heeft voor de werkplaats berekend worden? Bij een bepaalde ruimte die u verlicht wilt hebben, weet u bij gloeilampen en halogeenlampen hoeveel watt de lamp moet hebben. Voor LED verlichting geldt hoeveel lux u per vierkante meter nodig heeft. Lux is de hoeveelheid licht die toekomt op een bepaald oppervlak. De berekening is het aantal vierkante meters van uw werkplaats maal het aantal lux. De uitkomst geeft aan hoeveel lumen uw LED lampen moeten zijn. Het aantal lux voor een magazijn zal meestal schommelen tussen de 300 en 500 lux. Dit is afhankelijk hoeveel behoefte u aan verlichting op deze plek heeft. Voor precisiewerk zal 1000 lux vereist zijn.


De kleurtemperatuur


Een zeer belangrijk onderdeel om op te letten bij werkverlichting LED is de kleurtemperatuur. De kleurtemperatuur kan verwarrend zijn. Er wordt namelijk niet de kleur van de LED lamp aangegeven. Met de kleurtemperatuur van LED verlichting wordt bedoeld of een lamp een warme of een koude uitstraling heeft. Het gaat dus altijd om de kleur wit, maar deze is in vele kleurtinten te verkrijgen. LED verlichting magazijn of verlichting bedrijfshal hoeft geen warm licht uit te stralen. Koel licht geeft het meeste aantal lumen en is noodzakelijk om goed zicht te houden op de werkzaamheden. De kleurtemperatuur wordt gemeten met de schaal van Kelvin (K). Deze schaal wordt op de verpakking van LED lampen weergegeven. De schaal van Kelvin loopt van 0 tot 10.000. Hierbij kan 2.700 tot 3.000K  geschaard worden onder warm licht of sfeerverlichting. Als LED werkverlichting heeft u hier dus niets aan. 4.000 tot 4500 K is normaal wit licht (ook wel daglicht genoemd). 6000 tot 6.500K kan gezien worden als koud licht. Voor werkplaats verlichting in LED kan afhankelijk van de lichtbehoefte gekozen worden voor LED verlichting tussen de 4.000K en 6.500K. Voor precisiewerkzaamheden kunt u LED verlichting kiezen met een hogere Kelvin. 

 

 

Welke wattages van werkplaatsverlichting kan u bij Leddepot kopen?

Voor een goede werkplaatsverlichting is het allereerst noodzakelijk om te kijken naar het wattage van uw bestaande lampen. Hebt u nog geen bestaand gebouw kan u ons contacteren om te kijken wat u precies nodig hebt.

In het algemeen bieden we wattages aan vanaf 100 W tot 250 W. Het meest genomen wattage is 150W. Hebt u nog zwaardere wattages nodig? Contacteer ons dan.

 

Waar nog op letten bij het aanschaffen van werkplaats verlichting in LED?

Waar u verder nog op moet letten bij aanschaf van LED werkplaats verlichting is de lichtbundel. Hoe kleiner de hoek in aantal graden, des te gerichter is de lichtbundel. Voor precisiewerk kan een LED lamp met een lager aantal graden functioneel zijn, maar voor algemene LED verlichting voor het magazijn of andere werkplaatsen worden vaak lampen gebruikt met een luchtbundel van 120°. Dit geeft een zeer verspreid licht. LED verlichting werkt op laagspanning en vereisen soms een driver die de netspanning omzet naar laagspanning. Het nadeel hiervan is dat het verbruik wat hoger ligt en er kans is op defecten. Gelukkig staat de techniek niet stil en zijn er tegenwoordig ook LED lampen met driverless technologie. Hiermee kunt u het verbruik omlaag brengen en is er minder kans op een defect. Waar u ook aan moet denken is hoe hoog u uw werkplaats verlichting ophangt. Werkplaatsen zijn meestal hoog en de meest geschikte hoogte is dan 5 tot 6 meter. Overweegt u ook vervanging van uw huidige werkplaats verlichting? Laat dan eens een lichtstudie maken, zodat u nadien exact weet welk soort verlichting het meest geschikt is voor uw werkplaats.

 

Koop uw werkplaats verlichting bij leddepot

LED depot is specialist in werkplaats verlichting. Onze expertise bestaat er in om exact de correcte lichtbron aan te leveren zodat u zeker bent dat het aangekochte materiaal perfect bij uw noden past. We hebben hierboven al aangegeven welke regels u in acht moet nemen om uw bestaande armaturen te vervangen door LED. Geraakt u er niet uit of start u met een nieuw gebouw, contacteer ons dan gerust. We kunnen u dan bijstaan in uw keuze. In sommige gevallen kunnen we ook een lichtstudie doen.

We willen dat u tevreden bent en daarom bieden we de beste prijzen voor de beste kwaliteit aan. We zijn overtuigd van onze producten en bieden een waarborg van 2 jaar.

Als klant staat u bij ons centraal. Hebt u vragen over bepaalde producten of wilt u meer weten over ons? Aarzel dan niet om ons te contacteren op [email protected] of op het telefoonnummer +32 9 277 45 50 teneinde meer informatie te bekomen over werkplaats verlichting.