Inbouwspots GU10

Filters
26 ProductenPagina 1 van 2

Wanneer u kiest voor inbouwspots in het plafond, dan heeft u altijd strak weggewerkte verlichting. De verlichting neemt geen ruimte in, dus u heeft alle vrijheid om de ruimte in te richten zoals u wilt. Als het op inbouwspots aankomt, dan heeft u keuze uit spots met geïntegreerde verlichting en vervangbare verlichting. Bij vervangbare verlichting, heeft u weer de keuze uit lampen met verschillende soorten fittingen. GU10 inbouwspots zijn de meest gekozen spots.

Wat zijn inbouwspots GU10?

Doorgaans als u een lamp in uw armatuur wilt draaien, dan heeft u keuze uit lampen met GU10 of E27 fitting. Het is het verschil tussen een kleine en brede fitting. Kiest u voor GU10 inbouwspots, dan bestaat de fitting uit 2 pinnen aan de onderzijde van de lamp. Zo draait u de lamp met een kwartslag in de aanwezig gleuven in de inbouwspots en de lamp blijft hierin hangen. De GU10 lampen die u in deze spots gebruikt, lijken op een gloeilamp of halogeenlamp. Voor de meeste GU10 spots geldt dat er tegenwoordig vooral gebruik wordt gemaakt van GU10 LED lampen.

Waarom kiezen voor GU10 LED inbouwspots?

Traditioneel waren spots altijd voorzien van een halogeenlamp. Ook een halogeenlamp kon een GU10 fitting hebben. Maar net zoals gloeilampen, is ook de verkoop van halogeenlampen verboden. LED lampen blijven als enige verlichtingsvorm over om in uw inbouwspots te draaien. LED lampen hebben dan ook vele voordelen, zoals de zuinigheid, efficiëntie en levensduur. Een LED GU10 lamp zet vrijwel alle energie om in licht, terwijl bij de halogeenlamp de meeste energie werd gebruikt om warmte te creëren. U kunt een LED GU10 lamp wel vervangen, maar meestal zult u dit doen omdat u misschien een andere kleur wilt en niet omdat deze stuk is. LED verlichting gaat namelijk maar zelden stuk. U moet er alleen rekening mee houden dat LED lampen wat duurder in aanschaf zijn (alhoewel dat dat verschil al sterk verminderd is), maar daar krijgt u veel voordelen voor terug.

Inbouwspots met 220V of 230V aanschaffen?

Misschien dat u wel eens in de verwarring komt door de aanduiding op de verpakking van de inbouwspots met 220V of 230V? Zitten hier grote verschillen tussen en kunt u een foutief voltage kiezen? In veel Europese landen waren in het verleden netspanningen met verschillende voltages. Veel landen hadden een netspanning van 220V, maar er waren ook landen met een andere netspanning. Er is op Europees niveau besloten om eenheid te creëren, waardoor ieder EU land de netspanning naar 230 moet brengen. In de meeste landen is dit inmiddels gerealiseerd. Als u dus inbouwspots op 230V aanschaft, dan zit u altijd goed. Maar ook voor inbouwspots op 220V hoeft u niet bang te zijn dat ze niet voldoen. Er zit maar weinig verschil tussen beide types. Hooguit krijgt u problemen bij zeer oude inbouwspots die lampen op 230V niet aankunnen. Dit is overigens maar zelden en dan wordt het inderdaad ook tijd om nieuw inbouwspots aan te schaffen.

Inbouwspots met een lage inbouwdiepte


Bij het inbouwen van spots, is het belangrijk om voldoende ruimte vrij te houden tussen het originele plafond en het verlaagde plafond. Zo kunnen de spots de warmte gemakkelijk kwijt, zonder dat dit tot problemen leidt. Maar er is niet altijd voldoende ruimte boven het plafond aanwezig. GU10 spots in standaard afmetingen zijn dan niet te plaatsen. U kiest dan voor inbouwspots met lage inbouwdiepte of mini inbouwspots. Deze spots hebben minimale afmetingen en kunnen doorgaans wel in een plafond met lage inbouwdiepte worden geplaatst.

Inbouwspots voor de badkamer

Er is geen enkel probleem om inbouwspots in de badkamer te plaatsen. U moet alleen letten op de IP-waarde. Het is deze waarde die de bescherming aangeeft tegen vocht, stof en vaste voorwerpen. Dit wordt weergegeven door een tweetal cijfers. Het eerste cijfer is de bescherming tegen stof en vaste voorwerpen en het tweede cijfer tegen vocht. Direct rondom de natte ruimtes, zoals de douche of het bad, moet de verlichting waterdicht zijn. Voor de droge ruimtes verder weg van de douche en het bad is dit niet noodzakelijk. Hoe hoger de IP-waarde is, des te beter zijn de inbouwspots tegen vocht beschermd.

Welke soorten inbouwspots met GU10 fitting zijn er te verkrijgen?

Als het om het soort inbouwspots met GU10 fitting gaat, dan heeft u veel keuze in het design. Het kan natuurlijk dat u juist voor inbouwspots kiest om design te vermijden, want u wilt de spots zo weinig mogelijk in het zicht hebben. Meestal kiest u dan witte inbouwspots die onzichtbaar wegvallen in het witte plafond. Maar als inbouwspots gezien mogen worden, dan zijn er ook andere kleuren te verkrijgen, zoals zwart, grijs of zelfs goudkleurig. Uw inbouwspots laten opvallen kan ook met de vorm. Ronde inbouwspots zijn doorgaans de standaard, maar u kunt ook kiezen voor rechthoekige of vierkante inbouwspots. Verder kunt u ook nog kiezen voor richtbare inbouwspots. Hiermee kunt u lastig te verlichten gedeeltes van de kamer toch te verlichten. Ook zijn richtbare spots ideaal om accentverlichting te creëren.

 

Koop uw GU10 inbouwspots bij leddepot

Leddepot is specialist in bedrijfsverlichting. Onze expertise bestaat er in om exact de correcte lichtbron aan te leveren zodat u zeker bent dat het aangekochte materiaal perfect bij uw noden past. We hebben hierboven al aangegeven welke regels u in acht moet nemen om uw bestaande armaturen te vervangen door LED. Geraakt u er niet uit of start u met een nieuw gebouw, contacteer ons dan gerust. We kunnen u dan bijstaan in uw keuze. In sommige gevallen kunnen we ook een lichtstudie doen.

We willen dat u tevreden bent en daarom bieden we de beste prijzen voor de beste kwaliteit aan. We zijn overtuigd van onze producten en bieden een waarborg van 2 jaar.

Als klant staat u bij ons centraal. Hebt u vragen over bepaalde producten of wilt u meer weten over ons? Aarzel dan niet om ons te contacteren op [email protected] of op het telefoonnummer +32 9 277 45 50 teneinde meer informatie te bekomen over inbouwspots met GU10.