Draaibare inbouwspots

Filters
51 ProductenPagina 1 van 3

Inbouwspots bouwt u in het plafond. Op de plek waar de spots hangen creëert u op deze manier voldoende verlichting. Omdat inbouwspots worden ingebouwd in een verlaagd of vals plafond, is het misschien niet mogelijk om overal inbouwspots te plaatsen waar u eigenlijk zou willen. In dit geval kunnen kantelbare oftewel draaibare inbouwspots goed van pas komen. Ook de plekken die u dus niet voldoende kunt verlichten, is het toch mogelijk om voor voldoende verlichting te zorgen.

Waarom gebruik maken van kantelbare inbouwspots?

Zijn er plekken waar u geen verlaagde plafond kunt plaatsen? Dan wordt het al snel lastig om ook gebruik te maken van inbouwspots. Heeft u in de buurt van deze plekken wel ruimte voor een dergelijk plafond, dan zijn inbouwspots die u kunt kantelen een zeer goed alternatief. U kunt deze doorgaans onverlichte plekken alsnog van directe verlichting voorzien, door de spots in de juiste richting te kantelen. Een andere reden om voor richtbare inbouwspots te kiezen, is om accentverlichting te creëren. Misschien is er één bepaalde plek in uw woonkamer die u volop in het licht wilt hebben en u krijgt dit met andere verlichting niet voor elkaar? Richt de inbouwspots hierop en u accentueert deze plek. Hetzelfde geldt ook voor als u de spots wilt gebruiken als objectverlichting. Hiermee kunt u een schilderij of beeldhouwwerk goed in het licht zetten.

Inbouwspots met vervangbare verlichting of geïntegreerde verlichting?


Tot nog niet zo heel lang geleden waren inbouwspots vooral voorzien van halogeenlampen. Dit was ook nodig, want een halogeenlampje kon stuk gaan en moest dan vervangen worden. Misschien heeft u nog wel steeds halogeenspots? Het is dan zeker te voerwegen om te kiezen voor LED inbouwspots. LED verlichting zal niet snel stuk gaan. Hierdoor zijn LED GU10 inbouwspots niet altijd meer nodig. Dit zijn spots met een GU10 fitting in de vorm van een klassieke gloeilamp of halogeenlamp en die u kunt vervangen. Steeds vaker zult u geïntegreerde verlichting in uw spots tegenkomen, ook als ze richtbaar zijn. Dit heeft enkele voordelen ten opzichte van inbouwspots met vervangbare verlichting. De spots kunnen zo compact blijven, waardoor u ze ook kunt plaatsen in een plafond met lage inbouwdiepte. Tevens gaat de LED verlichting nauwelijks stuk, dus vervangen is niet nodig. Wel is het zo, dat als de geïntegreerde LED verlichting wel stuk mocht gaat, u de gehele spot moet vervangen.

Inbouwspots met een lage inbouwdiepte

Wilt u spots inbouwen die kantelbaar zijn? Dan is de werkwijze hetzelfde als spots die niet kantelbaar zijn. Er gelden ook dezelfde eisen, zoals voldoende ruimte vrij houden achter het plafond. Er moet namelijk ruimte vrij zijn om warmte te kunnen afvoeren. Aangezien een doorsnee inbouwspot als snel een hoogte heeft van 7 tot 10 centimeter, is voor deze inbouwspots een minimale inbouwdiepte van 8 tot 10 centimeter nodig. Als u deze ruimte niet heeft, dan kunt u geen standaard inbouwspots plaatsen. Gelukkig is er wel een oplossing met inbouwspots met een lage inbouwhoogte. Deze lage inbouwspots zijn veel compacter en minder hoog. Zelfs als u minder dan 5 tot 10 centimeter inbouwdiepte heeft, is het mogelijk om inbouwspots met een lage inbouwdiepte in te bouwen. Er bestaan ook kantelbare spots met lage inbouwdiepte, dus dit hoeft geen probleem te zijn.

Kantelbare badkamer inbouwspots

Juist in de badkamer kunnen draaibare inbouwspots zeer goed van pas komen. Zo kun u bijvoorbeeld inbouwspots wat verder van de natte ruimtes, zoals de douche en het bad plaatsen. Door de spots te richten, heeft u tijdens het douchen toch voldoende verlichting. Wilt u toch badkamer spots in de nabijheid van deze natte ruimtes plaatsen, dan moet u zeker letten op de IP-waarde van spots. De IP-waarde geeft namelijk aan in hoeverre uw verlichting is beschermd tegen vocht. Zorg vooral bij het bad en de douche voor de meest beschermde factor, dus een zo hoog mogelijke IP-waarde. Iets verder uit de buurt, is het voldoende als de inbouwspots beschermd zijn tegen spatwater.

Welke kleur van inbouwspots kiest u?

De kleuren van inbouwspots zijn misschien wel belangrijker dan u denkt. Als het om de kleur van inbouwspots gaat, dan betreft dit de buitenste rand die op het plafond te zien is en waar de eigenlijke spot inhangt. Wilt u ze niet teveel laten opvallen? Als u een wit plafond heeft, dan zijn witte inbouwspots zeer geschikt. De witte rand valt op een wit plafond niet op. Wilt u juist wel opvallende inbouwspots, kies dan voor zwarte inbouwspots. Met deze contrasterende kleur op een wit plafond heeft u zeker een blikvanger.

De vorm van inbouwspots

Met ronde inbouwspots kiest u doorgaans voor de standaard vorm. Toch kunt u net zoals met de kleur van inbouwspots, ook met de vorm een statement maken. Met rechthoekige of vierkante inbouwspots bijvoorbeeld. Dit is minder gebruikelijk en zal zeker opvallen. Een rechthoekige of vierkante inbouwspot biedt ook meer mogelijkheden. Zo zijn er rechthoekige spots te koop met meerdere lichtpunten. Zo kunt u door één spot in te bouwen, toch van veel verlichting genieten.

 

Koop uw draaibare inbouwspots bij leddepot

Leddepot is specialist in bedrijfsverlichting. Onze expertise bestaat er in om exact de correcte lichtbron aan te leveren zodat u zeker bent dat het aangekochte materiaal perfect bij uw noden past. We hebben hierboven al aangegeven welke regels u in acht moet nemen om uw bestaande armaturen te vervangen door LED. Geraakt u er niet uit of start u met een nieuw gebouw, contacteer ons dan gerust. We kunnen u dan bijstaan in uw keuze. In sommige gevallen kunnen we ook een lichtstudie doen.

We willen dat u tevreden bent en daarom bieden we de beste prijzen voor de beste kwaliteit aan. We zijn overtuigd van onze producten en bieden een waarborg van 2 jaar.

Als klant staat u bij ons centraal. Hebt u vragen over bepaalde producten of wilt u meer weten over ons? Aarzel dan niet om ons te contacteren op [email protected] of op het telefoonnummer +32 9 277 45 50 teneinde meer informatie te bekomen over kantelbare inbouwspots.