Grijze inbouwspots

Filters
20 ProductenPagina 1 van 1

Grijze inbouwspots


Hoewel inbouwspots in het plafond zijn verwerkt, kunnen ze wel degelijk een belangrijke rol spelen in uw interieur. De meeste mensen zullen kiezen voor inbouwspots om hun verlichting subtiel weg te werken. U heeft geen armaturen in het zicht hangen of staan en u hoeft ze ook niet schoon te houden. Wilt u inbouwspots toch wat meer aanwezig laten zijn in het interieur? Er zijn hiervoor diverse opties. Dit kan bijvoorbeeld met de vorm van de inbouwspots of inbouwspots in een bepaalde kleur. Een kleur die voor een strakke afwerking zorgt, zijn grijze inbouwspots.

Waarom kiezen voor grijze inbouwspots?

Grijs is in het interieur best wel populair. Wit wordt vaak als basiskleur gekozen en daarom zijn witte inbouwspots ook de standaard. Met witte spots op een wit plafond, heeft u uw verlichting nagenoeg onzichtbaar weggewerkt. Kiest u voor grijs, dan zijn uw inbouwspots meer aanwezig in het interieur. Grijs wordt als minder saai ervaren dan wit en grijs combineert gemakkelijk met andere kleuren. Kiest u bijvoorbeeld voor zwarte inbouwspots, dan is dit direct een hele andere en zeer aanwezige harde kleur. Grijze spots zitten hiertussen en brengen een licht accent aan, aan het interieur. Heeft u meer grijs in het interieur? U kunt diverse kleuren grijs combineren.

Inbouwspots van aluminium

Een metaalkleur valt ook onder de grijze kleur. Metaalkleuren in het interieur zijn tegenwoordig een trend. Denk aan een industriële interieurstijl, maar ook in een modern interieur komt metaal voor. De bekendste metaalsoort in het interieur is aluminium. Het is daarom mogelijk om aluminium inbouwspots te plaatsen. Aluminium spots geven uw interieur een strak en industrieel uiterlijk. Wanneer u een industrieel interieur heeft, dan komt u helemaal niet onder alu spots uit. Inbouwspots van aluminium passen goed bij andere aluminium onderdelen die u in het interieur gebruikt, zoals meubels of aluminium woonaccessoires.

Welke vorm hebben uw inbouwspots?

Naast inbouwspots in grijze kleur, zijn inbouwspots ook in een bepaalde vorm te kiezen. Standaard kunt u kiezen voor ronde inbouwspots. Ronde spots passen in principe in ieder interieur, vooral in klassieke en landelijke interieurs. Hier staan ronde en sierlijke vormen altijd al centraal. Heeft u een modern interieur? Dan kunt u alsnog voor grijze inbouwspots kiezen, maar ook voor rechthoekige of vierkante inbouwspots. Hiermee heeft u spots in een bepaalde vorm én kleur en zo vormen ze een opvallend geheel.

Kies voor inbouwspots met lage inbouwdiepte

Heeft u niet voldoende ruimte achter uw plafond? Dan heeft u een probleem als u standaard inbouwspots heeft gekocht. U doet er goed aan om van te voren de diepte goed op te meten en neem hiervoor ook de dikte van het plafond mee. U moet er rekening mee houden dat de spots voldoende vrije ruimte hebben om warmte te kunnen afvoeren en om eventueel een trafo kwijt te kunnen. Als er onvoldoende ruimte achter het plafond is, gebruik dan ondiepe spots. Dit zijn zeer compacte spots met lage inbouwdiepte en passen in vrijwel ieder plafond waar u nauwelijks ruimte achter heeft.

Grijze inbouwspots in het badkamerplafond inbouwen?

Inbouwspots voor vochtige ruimtes zoals de badkamer, zijn heel goed mogelijk. Inbouwspots in de badkamer zijn mooi om te zien en u creëert er sfeer mee. Bij de aanschaf van grijze inbouwspots voor in de badkamer, moet u letten op de IP-waarde. Plaatst u de spots direct boven de douche of het bad? Dan heeft u volledig waterdichte inbouwspots nodig. Met een minimale IP67 waarde zit u altijd goed. In andere gedeeltes van de badkamer heeft u voldoende aan IP44. Uw inbouwspots zijn dan bestand tegen spatwater en waterdamp dat automatisch in de badkamer ontstaat na het douchen.

Vervangbare of geïntegreerde verlichting?

Met LED inbouwspots zijn inbouwspots met vervangbare spots niet altijd meer nodig. LED lampen gaan namelijk zeer lang mee en u hoeft ze niet zo vaak meer te vervangen als halogeenlampen. Sterker nog, de kans bestaat dat u nooit meer een LED lamp hoeft te verwisselen. Omdat LED verlichting heel klein en compact is, kunnen ze ook geïntegreerd zijn in de inbouwspots. Met geïntegreerde inbouwspots hoeft u nooit meer een lampje te verwisselen. Wel is het zo, dat als een LED lamp stuk is, u de gehele spot moet vervangen. Dit komt zelden voor. Met LED spots kiest u altijd voor de meest zuinige verlichting die er bestaat.

Andere opties voor grijze inbouwspots

U kunt met uw inbouwspots nog genieten van enkele andere voordelen. Met dimbare inbouwspots kunt u bijvoorbeeld de verlichtingssterkte instellen naar wens. Heeft u functionele verlichting nodig en op een ander moment sfeerverlichting? Met een dimmer kan dit gewoon met uw inbouwspots en heeft u niet voor iedere verlichtingssoort een aparte lamp nodig. Wilt u een object verlichten, zoals een schilderij of beeldhouwwerk? Dit kan prima met richtbare inbouwspots. Het voordeel is dat de spots dan niet rechtstreeks boven het object hoeven te hangen. Simpelweg de spots richten is voldoende voor accentverlichting.

Koop uw grijze inbouwspots bij leddepot

Leddepot is specialist in bedrijfsverlichting. Onze expertise bestaat er in om exact de correcte lichtbron aan te leveren zodat u zeker bent dat het aangekochte materiaal perfect bij uw noden past. We hebben hierboven al aangegeven welke regels u in acht moet nemen om uw bestaande armaturen te vervangen door LED. Geraakt u er niet uit of start u met een nieuw gebouw, contacteer ons dan gerust. We kunnen u dan bijstaan in uw keuze. In sommige gevallen kunnen we ook een lichtstudie doen.

We willen dat u tevreden bent en daarom bieden we de beste prijzen voor de beste kwaliteit aan. We zijn overtuigd van onze producten en bieden een waarborg van 2 jaar.

Als klant staat u bij ons centraal. Hebt u vragen over bepaalde producten of wilt u meer weten over ons? Aarzel dan niet om ons te contacteren op [email protected] of op het telefoonnummer +32 9 277 45 50 teneinde meer informatie te bekomen over grijze inbouwspots.