Zwarte tafellampen

Filters
18 ProductenPagina 1 van 1

Zwarte tafellampen voegen extra elegantie en verfijning toe aan iedere ruimte. Ze zijn net zoals witte tafellampen tijdloos en zullen niet overheersen. Ze hebben een eigentijds karakter waardoor ze heel eenvoudig in ieder interieur kunnen geplaatst worden. Er bestaan vele soorten zwarte tafellampen zoals design tafellampen, moderne tafellampen en vintage tafellampen. Hieronder bespreken we de kenmerken en de diverse mogelijkheden van zwarte tafellampen.

De veelzijdigheid van een zwarte tafellamp

Zwarte tafellampen zijn heel veelzijdig: ze kunnen gebruikt worden om een warme sfeer te creëren of als accentverlichting om objecten in donkere hoeken van de kamer te benadrukken. Door hun donkere afwerking zorgt vaak voor een mooi contrast met lichtgekleurde muren en meubels. De stijlen waarin zwarte tafellampen beschikbaar zijn, zijn legio. Zo zijn er industriële tafellampen, moderne tafellampen en design tafellampen, allemaal in zwarte kleur.

Daar waar witte tafellampen een zachte en subtiele uitstraling hebben en meer opgaan in de omgeving, zullen zwarte tafellampen een meer gedurfde uitstraling hebben en meer contrast toevoegen aan de ruimte.

Waar worden zwarte tafellampen best geplaatst?

Zwarte tafellampen worden het beste geplaatst op strategische locaties waar ze functioneel zijn en tegelijkertijd een mooie eyecatcher kunnen zijn. Ze worden vaak geplaatst op dressoirs of bijzettafeltjes maar ook op nachtkastjes. Een nachtkastlampje in zwarte kleur zorgt immers voor extra sfeer en biedt zacht en gericht licht voor een comfortabele lees- of bedtijd.

Hoe groot moet een zwarte tafellamp zijn?

Bij de bepaling van de grootte van de tafellamp moet u allereerst rekening houden met de grootte van de ruimte. Zorg ervoor dat de lamp in proportie is met de ruimte waarin ze staat. Indien u gebruik maakt van een bijzettafeltje waarop u de tafellamp plaatst, zorg er dan voor dat de lamp hiervan niet de volledige ruimte inneemt. De lampvoet mag ongeveer 75% van het tafelblad innemen. Indien het meer wordt, lijkt het of het tafeltje te klein is. Zorg ervoor dat de lampenkap binnen de randen van het tafelblad blijft en laat deze ongeveer 10 cm naar binnen komen ten opzichte van de buitenkant van het tafelblad. Hou ook rekening met de hoogte van de tafellamp. Wanneer ze geplaatst wordt op een bijtafeltje om dienst te doen als leeslamp, zorg er dan voor dat het licht op de juiste hoogte komt. Bij een tafellamp met lampenkap is dat de onderkant van de lampenkap.

Hoe pas ik een zwarte tafellamp aan aan mijn behoeften?

Een zwarte schemerlamp kan aangepast worden op vele manieren. Allereerst is de lichtkleur aanpasbaar wanneer u kiest voor een zwarte tafellamp met vervangbare lamp. In het geval dat u een heel warme tafellamp wilt die extra sfeer toevoegt aan uw interieur kunt u kiezen voor een LED lamp in heel warm wit licht (gaande van 1800 tot 2200 Kelvin). Wilt u de leeslamp gebruiken als leeslamp dan kiest u best voor warm wit licht (variërend van 2700 tot 3000 Kelvin).

Sommige tafellampen zijn ook aanpasbaar. Zo kunt u bij een tafellamp met lampenkap een andere afmeting of kleur van lampenkap kopen. Er zijn ook tafellampen met verstelbare arm. Voor het gebruiksgemak kunt u ook kiezen voor een draadloze tafellamp. Die kunt u heel gemakkelijk verplaatsen waardoor u ze kunt gebruiken waar u maar wilt.

 

Koop uw zwarte tafellampen bij leddepot

Leddepot is specialist in bedrijfsverlichting. Onze expertise bestaat er in om exact de correcte lichtbron aan te leveren zodat u zeker bent dat het aangekochte materiaal perfect bij uw noden past. We hebben hierboven al aangegeven welke regels u in acht moet nemen om uw bestaande armaturen te vervangen door LED. Geraakt u er niet uit of start u met een nieuw gebouw, contacteer ons dan gerust. We kunnen u dan bijstaan in uw keuze. In sommige gevallen kunnen we ook een lichtstudie doen.

We willen dat u tevreden bent en daarom bieden we de beste prijzen voor de beste kwaliteit aan. We zijn overtuigd van onze producten en bieden een waarborg van 2 jaar.

Als klant staat u bij ons centraal. Hebt u vragen over bepaalde producten of wilt u meer weten over ons? Aarzel dan niet om ons te contacteren op [email protected] of op het telefoonnummer +32 9 277 45 50 teneinde meer informatie te bekomen over zwarte tafellampen.