Nachtkastlampen

Filters
14 ProductenPagina 1 van 1

Nachtkastlampen, ook wel bedlampen genoemd bieden de nodige verlichting voor de verschillende activiteiten voor het slapengaan, zoals lezen, ontspannen of het creëren van een rustgevende sfeer. Ze worden meestal naast het bed geplaatst en zijn vaak voorzien van zacht licht om ontspannen te worden voor het slapengaan. Ze maken deel uit van het geheel van slaapkamerverlichting. Hieronder gaan we dieper in op de kenmerken en voordelen van nachtkastlampen.

Creatie van rust

Een bedlampje speelt een belangrijke rol bij de creatie van een rustige en ontspannen sfeer in de slaapkamer. Door te kiezen voor een warm, zacht licht wordt de aanmaak van melatonine verhoogt wat de slaap bevordert. Een eenvoudig en elegant ontwerp draagt ook bij tot de creatie van sereniteit.

Hoeveel lichtsterkte moet ik gebruiken voor mijn nachtkastlampje?

Een nachtlampje heeft enkel als functie om te ondersteunen bij het lezen van een boek of voor het bedienen van apparaten zoals een wekker. Kies voor een zo warm mogelijk licht; ideaal is een licht variërend van 1800 tot 2200 Kelvin. De lichtintensiteit moet zo laag mogelijk gehouden worden. Kies voor 50 tot maximum 100 lumen per Watt.

Welke functies moet een nachtkastlampje hebben?

Een nachtkastlampje met een dimfunctie is aan te raden. Hiermee kunt u de lamp sterker laten branden tijdens het lezen en volledig dimmen om te ontspannen. Een touch dimmer die u kunt bedienen met de vinger is hierbij handig.

Sommige bedlampjes hebben ook een kleine diode die blijft branden. Let er op dat deze een heel warm licht geeft (bij voorkeur rood). Hou er wel rekening mee dat dit ook extra verbruik (sluipverbruik) met zich meebrengt.

Een bedlampje heeft ook een esthetische functie omdat het ook bijdraagt aan de inrichting van de slaapkamer. Kies een nachtkastlampje dat past in het geheel van de slaapkamer.

Met geïntegreerde LED module of met vervangbare LED lamp?

Sommige nachtkastlampjes zijn uitgerust met een LED module; dat wil zeggen dat de lichtmodule geïntegreerd is in de armatuur. Het voordeel hiervan is dat men hierdoor niet beperkt is in vorm. De koeling van deze LED modules is vaak heel goed waardoor een lange levensduur gegarandeerd is. Bijkomend voordeel is ook dat het licht al is aangepast aan de situatie. Er zijn bijvoorbeeld nachtkastlampjes met heel warm wit licht.

Bij een lampje met vervangbare LED lamp kunt u de lichtkleur zelf kiezen. Kies bij voorkeur een heel warm wit licht (kleurtemperatuur van 1800 tot 2200 Kelvin). Indien u opteert voor een schemerlamp met kap is het licht bijkomend gedempt door de lampenkap.

Pas de stijl van het bedlampje aan aan de stijl van de slaapkamer

Bij uw keuze van nachtkastlampje zorgt u best dat de stijl in harmonie is met de slaapkamer. Zo kiest u best voor een vintage tafellamp als uw interieur industrieel is; een moderne tafellamp indien u een strak interieur hebt en een design tafellamp indien u een heel decoratieve slaapkamer hebt. Het best is echter om geen te drukke slaapkamer te hebben. Plaats er niet te veel objecten in anders zorgt dit niet voor de nodige rust. Kies ook zachte of neutrale kleuren. Zo zullen zwarte tafellampen rustgevender zijn dan witte tafellampen.

Koop uw nachtkastlampen bij leddepot

Leddepot is specialist in bedrijfsverlichting. Onze expertise bestaat er in om exact de correcte lichtbron aan te leveren zodat u zeker bent dat het aangekochte materiaal perfect bij uw noden past. We hebben hierboven al aangegeven welke regels u in acht moet nemen om uw bestaande armaturen te vervangen door LED. Geraakt u er niet uit of start u met een nieuw gebouw, contacteer ons dan gerust. We kunnen u dan bijstaan in uw keuze. In sommige gevallen kunnen we ook een lichtstudie doen.

We willen dat u tevreden bent en daarom bieden we de beste prijzen voor de beste kwaliteit aan. We zijn overtuigd van onze producten en bieden een waarborg van 2 jaar.

Als klant staat u bij ons centraal. Hebt u vragen over bepaalde producten of wilt u meer weten over ons? Aarzel dan niet om ons te contacteren op [email protected] of op het telefoonnummer +32 9 277 45 50 teneinde meer informatie te bekomen over nachtkastlampen.