Glazen tafellampen

Filters
8 ProductenPagina 1 van 1

Glazen tafellampen zijn verfijnde stukken die elegantie toevoegen aan iedere ruimte. Door hun transparantie creëren ze een gevoel van ruimte en lichtheid waardoor ze perfect donkere of kleine ruimtes verlichten zonder overheersend te zijn. Ze zijn beschikbaar in verschillende vormen, gaande van strakke en moderne ontwerpen tot traditionele en decoratieve stijlen waardoor ze in ieder interieur passen. Door hun veelzijdigheid kunnen ze zowel gebruikt worden als sfeerverlichting of functionele verlichting. Hieronder gaan we meer in op de kenmerken en de voordelen van glazen tafellampen.

De voordelen van glazen tafellampen

Glas biedt tal van voordelen, waaronder duurzaamheid, veelzijdigheid en visuele aantrekkelijkheid. Bovendien is glas gemakkelijk te reinigen waardoor glazen schemerlampen weinig onderhoud vragen. Daarenboven zijn ze veelzijdig in ontwerp. Het glas kan worden gevormd en gekleurd in allerlei vormen en kleuren.

Soorten glazen tafellampen

Een veel voorkomende tafellamp is de tafellamp met glazen voet. De basis van deze lamp is stevig en wordt vaak gebruikt in combinatie met metaal of hout. De glazen basis zorgt voor meer verfijning en kan gemaakt worden in verschillende stijlen.

De tafellamp in mat glas is ook een heel populaire tafellamp. De matte afwerking zorgt ervoor dat de lamp het licht diffuus verdeelt over de ruimte.

Tafellampen in fumé glas of gerookt glas hebben een opvallende uitstraling en voegen extra stijl toe aan de ruimte. Ze passen goed bij verschillende interieurstijlen, van klassiek tot modern.

Transparante tafellampen zijn tijdloos en passen in elke ruimte.

Gekleurde glazen tafellampen voegen extra levendigheid to aan de ruimte. Ze zijn beschikbaar in vele kleuren en kunnen gebruikt worden om extra kleur toe te voegen aan het interieur.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van glazen tafellampen?

  • De stijl en vorm van de tafellamp moet passen in het interieur. Hebt u een hip interieur, kies dan voor een design tafellamp; is uw ruimte meer industrieel, kies dan voor een vintage tafellamp. Ook de kleur en afwerking moeten een harmonieus geheel vormen met de rest van de ruimte waarin ze komt.
  • De grootte van de tafellamp moet in verhouding staan tot de grootte van de tafel waarop ze wordt geplaatst. Zorg ervoor dat de lamp niet meer van 75% van het tafeloppervlak inneemt zoniet wordt ze te overheersend.
  • De hoogte van de tafellamp is ook belangrijk. Hou rekening met de hoogte van de bijzettafel of de commode en tel daar de totale hoogte van de tafellamp bij. Zorg ervoor dat de lamp niet te hoog komt en niet te veel uitsteekt ten opzichte van andere decoratieve elementen. Indien u een glazen tafellamp met kap als leeslamp gebruikt hou er dan rekening mee dat de onderkant van de kap op ooghoogte komt.
  • Bekijk welke lichtbron u wilt gebruiken. Sommige schemerlampen zijn reeds uitgerust met een LED module; andere zijn klaar om gebruikt te worden met een vervangbare LED lamp.
  • Gebruik de juiste lichtkleur. Wilt u de lamp gebruiken als lichtkleur, gebruik dan warm wit (2700 tot 3000 Kelvin); indien de lamp moet dienst doen als nachtkastlampje, gebruik dan heel warm wit (1800 tot 2200 kelvin) als lichtkleur.
  • Kijk ook naar de functionaliteit van de lamp: is de lamp dimbaar? Zo ja, kunt u op die manier de lamp aanpassen aan de gewenste sfeer. Een draadloze of oplaadbare tafellamp is ook heel gemakkelijk in gebruik.

Koop uw glazen tafellampen bij leddepot

Leddepot is specialist in bedrijfsverlichting. Onze expertise bestaat er in om exact de correcte lichtbron aan te leveren zodat u zeker bent dat het aangekochte materiaal perfect bij uw noden past. We hebben hierboven al aangegeven welke regels u in acht moet nemen om uw bestaande armaturen te vervangen door LED. Geraakt u er niet uit of start u met een nieuw gebouw, contacteer ons dan gerust. We kunnen u dan bijstaan in uw keuze. In sommige gevallen kunnen we ook een lichtstudie doen.

We willen dat u tevreden bent en daarom bieden we de beste prijzen voor de beste kwaliteit aan. We zijn overtuigd van onze producten en bieden een waarborg van 2 jaar.

Als klant staat u bij ons centraal. Hebt u vragen over bepaalde producten of wilt u meer weten over ons? Aarzel dan niet om ons te contacteren op [email protected] of op het telefoonnummer +32 9 277 45 50 teneinde meer informatie te bekomen over glazen tafellampen.