LED panelen dimbaar

Filters
46 ProductenPagina 1 van 2

Het soort licht in bepaalde ruimtes kan erg belangrijk zijn. In een kantoorruimte of werkplaats heeft u vooral behoefte aan goede algemene verlichting. U heeft dan immers voldoende verlichting dat u bij uw werkzaamheden ondersteunt. Vooral in woonhuizen is er behoefte aan diverse soorten verlichting. Neemt u bijvoorbeeld de eettafel. Hier wilt u voldoende verlichting tijdens het eten, of als de kinderen hier huiswerk aan maken. Maar gaat u met visite rond de tafel zitten, dan zult u behoefte hebben aan sfeerverlichting. Dimbare LED panelen zijn hier een goede soort verlichting voor en zijn bovendien strak en stijlvol om te zien.

Wat zijn LED panelen?

LED panelen zijn panelen van plexiglas waarachter LED lampjes zitten. Deze lampjes zorgen ervoor dat het licht gelijkmatig over het oppervlakte van het paneel wordt verdeeld. Omdat LED panelen een groter oppervlakte hebben dan andere soorten lampen, profiteert u van veel licht. LED panelen zijn daarnaast zeer plat en kunnen daarom zonder moeite op vrijwel iedere plek aan het plafond en zelfs de muur gemonteerd worden. U hoeft nooit meer armaturen schoon te houden, het is voldoende om met een doekje het paneel schoon te maken. LED panelen zijn in diverse vormen en afmetingen te verkrijgen en zijn daardoor geschikt voor grote ruimtes tot kleine ruimtes. Wanneer u LED panelen aanschaft die dimbaar zijn, kunt u het licht in de panelen dimmen. Op plekken waar u behoefte heeft aan zowel fel licht als gedimd licht zijn deze panelen een zeer goede keuze.

Dimbare inbouw of opbouw LED panelen

Kiest u voor inbouw LED panelen, dan kiest u ervoor om de panelen in het plafond weg te werken. Het LED paneel is nog wel voorzien van een kader, maar het kader ligt tegen het plafond aan. Het plexiglas van waaruit de verlichting komt is weggewerkt in het plafond. U kunt inbouw LED panelen daarom vergelijken met inbouwspots. Alleen de ingebouwde LED panelen zullen in de regel wat groter van formaat zijn. Een verschil is ook dat een inbouwspot voorzien is van één lampje. Een LED paneel bestaat uit meerdere lampjes. U geniet daarom van een veel betere lichtsterkte. Niet overal in uw huis of op kantoor zult u een inbouwplafond hebben waar de LED panelen ingebouwd kunnen worden. U kunt dan kiezen voor opbouw LED panelen. Door de minimale dikte van LED panelen zullen ze nooit hinderlijk in de weg hangen en uw plafond juist een strakke uitstraling geven. Bovendien is het mogelijk om de LED panelen gemakkelijk te verplaatsen wanneer dit nodig is. Betreffende de werking zit er tussen opbouw en inbouw LED panelen geen verschil. Het is enkel de keuze of u uw verlichting ingebouwd wilt hebben of juist niet.

Ronde of vierkante LED panelen?

LED panelen zijn in diverse vormen te verkrijgen. U kunt onder andere kiezen uit ronde LED panelen en vierkante LED panelen. Bij inbouwspots is rond vaak een standaardvorm. Bij LED panelen is er niet als zodanig een standaardvorm. U past de gewenste vorm toe op plekken waar het volgens u het beste uitkomt. Waarschijnlijk zult u eerder voor ronde LED Panelen kiezen als u een klassiek ingericht interieur heeft. Een rond gevormde LED paneel zal veel beter aansluiten bij de ronde en eventueel sierlijke vormen die ook in klassieke interieurstijlen voorkomen. In een modern en minimalistisch interieur worden ronde vormen juist zoveel mogelijk voorkomen. In deze omgevingen wordt rust gecreëerd door gebruik te maken van strakke lijnen. Ronde LED panelen kunnen zeker wel, als u de wens heeft om de strakke belijning te onderbreken. Maar om uw verlichting in dezelfde stijl als uw interieur te houden kiest u beter dimbare vierkante LED panelen. Wilt u LED panelen in uw kantooromgeving? U kunt dan gerust gaan voor grote rechthoekige LED panelen. Deze LED panelen zijn overigens ook een goed alternatief voor de in kantoren gebruikelijke TL-lampen.

De kleur van uw LED panelen

Naast de inbouw, opbouw en vorm moet u bij aanschaf van LED panelen die dimbaar zijn ook rekening houden met de kleur. Daarmee bedoelen we dan de kleur van het het kader of de rand. Bij inbouw LED panelen dekt een rand in een bepaalde kleur de grens tussen het plafond en het paneel af. Bij opbouw LED panelen zit er om het paneel een fraai kader. Maakt u gebruik van witte LED panelen? Dan zal er vaak de wens bestaan om de panelen zoveel mogelijk met het plafond te integreren. Aangezien plafonds meestal wit van kleur zijn, is een LED paneel altijd subtiel en niet opvallend aanwezig. Vindt u wit toch iets te saai? Met grijze LED panelen heeft u al een heel ander aanblik. Grijs kan in vele interieurstijlen worden toegepast en zal het zeker goed doen in bijvoorbeeld een industrieel interieur. Met zwarte LED panelen heeft u altijd een opvallend element aan het plafond. Vooral in een modern interieur waar veel wit aanwezig is, zullen LED panelen dimbaar in het zwart een mooi contrast geven.