Witte tafellampen

Filters
11 ProductenPagina 1 van 1

Witte tafellampen zijn tijdloos en stralen zuiverheid uit. Door hun neutrale kleur passen ze in verschillende interieurstijlen, van modern tot klassiek. Er zijn ook diverse stijlen beschikbaar zoals design tafellampen, retro tafellampen of moderne tafellampen , allemaal verkrijgbaar in een witte kleur. Witte schemerlampen dienen niet alleen om een gevoel van ruimte en lichtheid toe te voegen, maar fungeren ook als subtiele accenten die niet concurreren met andere opvallende elementen in de kamer. Hieronder presenteren we de kenmerken van deze lampen en bieden we enkele overwegingen bij uw selectie.

Wat zijn de eigenschappen van witte tafellampen?

Witte tafellampen zijn neutraal van kleur waardoor ze gemakkelijk gecombineerd worden in verschillende interieurs zonder de bestaande decoratiestijl te verdringen. Ze raken moeilijk uit de mode waardoor ze een duurzaam karakter hebben.

Welke lichtbron wordt gebruikt in een witte tafellamp?

De meeste tafellampen zijn uitgerust met een E27 lampvoet E27 lampvoetwaarin u een LED lamp kunt draaien. Deze fitting wordt ook wel de grote fitting genoemd en heeft een diameter van 27mm.

Daarnaast worden ook E14 lampvoeten E14 lampvoetgebruikt in tafellampen. Deze kleine fitting heeft een diameter van 14mm en wordt vaak gebruikt om kaarslampen in te draaien.

Of het nu witte of zwarte tafellampen betreft: vaak zijn deze uitgerust met een geïntegreerde LED module. Deze LED module is al aangepast aan de tafellamp qua lichtintensiteit en grootte. Het voordeel hiervan is dat ze gemakkelijk kan ingebouwd worden en dat ze een veel langere levensduur hebben dan vervangbare lampen. Bijkomend voordeel van een dergelijke LED module is dat ze ook gemakkelijk kan gedimd worden. Ook zijn dergelijke tafellampen ook soms oplaadbaar waardoor u ze gemakkelijk kunt verplaatsen.

 

Wat is de beste plaats om een witte tafellamp te plaatsen?

Witte schemerlampen worden meestal geplaatst op een bijzettafel, vlakbij een leesstoel. In tegenstelling tot een bureaulamp is het algemeen nut van een tafellamp vooral sfeer creëren en dat gebeurt vaak in hoeken of op een commode. Ook als nachtkastlamp wordt ze vaak gebruikt omdat voor het slapengaan niet te veel licht vereist is.

Wat is de meest geschikte kelvinwaarde voor een witte tafellamp?

We onderscheiden verschillende vormen van lichtkleur. Deze waarden worden steeds uitgedrukt in Kelvin.

Heel warm wit varieert van 1800 tot 2200 Kelvin en is oranje van kleur. Het is de ultieme sfeerkleur.

Warm wit varieert van 2700 tot 3000 Kelvin en is geel van kleur. Dit is te vergelijken met de vroegere kleur van halogeenlampen. Deze kleur wordt het meest genomen.

Normaal wit of daglicht loopt uiteen van 4000 tot 4500 Kelvin. Deze kleur is minder aangenaam maar kan voornamelijk op kantoorruimtes gebruikt worden.

Koud wit varieert van 6000 tot 6500 Kelvin en is de meest intense lichtkleur. Deze lichtkleur wordt heel uitzonderlijk genomen omdat het heel ongezellig is.

Hoe dim ik een witte tafellamp?

Om zachter licht te bekomen kunt u opteren voor een tafellamp die kan gedimd worden. Hierbij wordt de lichtintensiteit verminderd. Er zijn ook andere technieken om te dimmen zoals dim to warm. Hierbij gaat u niet enkel de lichtintensiteit verminderen maar ook de lichtkleur warmer maken. Vaak varieert het dan van 3000 tot 2200 Kelvin.

Het dimmen van een tafellamp kan gebeuren via een touch dimmer die u kunt bedienen met uw vinger en waarmee u de lamp in verschillende stappen (vaak 3) kunt dimmen.

Een andere manier is dimmen met een snoerdimmer. Deze wordt tussen de lamp en het stopcontact geplaatst en laat toe om de lichtintensiteit handmatig aan te passen door aan een knop te draaien.

 

Koop uw witte tafellampen bij leddepot

Leddepot is specialist in bedrijfsverlichting. Onze expertise bestaat er in om exact de correcte lichtbron aan te leveren zodat u zeker bent dat het aangekochte materiaal perfect bij uw noden past. We hebben hierboven al aangegeven welke regels u in acht moet nemen om uw bestaande armaturen te vervangen door LED. Geraakt u er niet uit of start u met een nieuw gebouw, contacteer ons dan gerust. We kunnen u dan bijstaan in uw keuze. In sommige gevallen kunnen we ook een lichtstudie doen.

We willen dat u tevreden bent en daarom bieden we de beste prijzen voor de beste kwaliteit aan. We zijn overtuigd van onze producten en bieden een waarborg van 2 jaar.

Als klant staat u bij ons centraal. Hebt u vragen over bepaalde producten of wilt u meer weten over ons? Aarzel dan niet om ons te contacteren op [email protected] of op het telefoonnummer +32 9 277 45 50 teneinde meer informatie te bekomen over witte tafellampen.