Witte wandlampen

Filters
29 ProductenPagina 1 van 2

Je maakt vaak een bewuste keuze voor wandlampen, wanneer je in een bepaalde ruimte behoefte hebt aan sfeerverlichting. Dit kan overal in huis zijn, zoals de woonkamer, eetkamer, badkamer en natuurlijk ook de slaapkamer. Wandlampen kunnen de enige verlichting in een ruimte zijn, maar ook onderdeel van een reeks lampen. In kleine ruimtes kunnen wandlampen voldoende zijn, in grotere ruimtes heb je ook behoefte aan algemene verlichting. Hiervoor gebruik je andere lampen aan bijvoorbeeld het plafond of als staande lamp. Een wandlamp koop je ook omdat deze mooi aan de muur staat. Het design en de kleur zijn hierdoor ook belangrijk.

Witte wandlampen als de standaard kleur

Als je wandlampen in een witte kleur zoekt, dan hoef je niet zo heel lang te zoeken. Er is ontzettend veel keuze. Dit heeft ermee te maken dat wit voor vrijwel alle soorten lampen een standaard kleur is. Wit is een neutrale kleur en daarom kan een witte wandlamp in vrijwel alle soorten interieurs geplaatst worden. De basiskleur wit, komt in veel interieurstijlen terug. Het plafond en/of de wanden worden vaak wit geschilderd. Een witte wandlamp kies je dan om de kleur aan te laten sluiten met de kleur op de muur of om ze minder te laten opvallen. Wil je juist dat de wandlampen opvallen op een witte muur? Gebruik dan zwarte wandlampen. Je creëert dan een mooi contrast tussen wit en zwart.

Wit is de kleur voor moderne wandlampen

Een modern interieur wordt vaak geassocieerd met strakke lijnen en vooral het gebruik van veel wit. In een hypermodern en minimalistisch interieur wordt meestal erg veel wit gebruikt, om zo de ruimte nog groter en abstracter te laten lijken. Het spreekt voor zich dat witte wandlampen in een modern interieur passen. Ook al is de wandlamp niet eens noodzakelijk in een moderne vormgeving uitgevoerd, mede door de witte kleur, sluit deze naadloos aan bij het moderne interieur. Zo zie je dat de kleur van een wandlamp vaak net zo belangrijk is als het design.

Wit voor design wandlampen

Een specifieke categorie wandlampen, zijn de design wandlampen. Het is niet altijd even eenvoudig om aan te geven wat exact een design wandlamp is. Een design wandlamp is vooral een zeer decoratieve lamp. Nu zijn veel lampen wel decoratief, maar een design wandlamp springt er betreffende het ontwerp of materiaalgebruik tussen de overige lampen uit. Er zijn geen regels voor het kleurgebruik van een design wandlamp. Maar aangezien een design wandlamp vaak smaakvol is ontworpen, worden er ook even smaakvolle kleuren gebruikt. Wit vormt vaak een basiskleur voor een design wandlamp en is geschikt om de lamp een luxe en stijlvolle uitstraling te geven.

Wandlampen voor de badkamer in een witte kleur

Wil je witte wandlampen in de badkamer gebruiken? Wit is een ideale kleur voor de badkamer. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van de kleuren die je gebruikt in badkamer. Vooral kleine badkamers worden vaak zo wit mogelijk ingericht, om de ruimte optisch te vergroten. Er zijn talloze badkamer wandlampen in een witte kleur om uit te kiezen. Maar veiligheid moet in de badkamer voorrang krijgen op kleur en design. Aangezien stroom en vocht elkaar slecht verdragen, dien je bij badkamer wandlampen te letten op de IP-waarde.

Het tweede cijfer uit de 2-cijferige IP-waarde geeft van 1 t/m 8 de beschermingsgraad tegen vocht aan. Als dit cijfer 0 is heb je geen bescherming en bij 8 is de lamp zelfs drukwaterdicht. Wil je wandlampen in de directe omgeving van de douche of het bad plaatsen? Dan heb je toch minimaal een X6 IP-waarde nodig. Je wandlamp is dan waterdicht. Op een afstand vanaf 60 centimeter van deze natte ruimtes, is een minimale IP-waarde van X4 nodig, dit is spatwaterdicht. Het eerste cijfer van de IP-waarde, is de bescherming tegen stof en vuil en stijgt evenredig met het tweede cijfer mee.

Een witte up en down wandlamp

Wandlampen plaats je vooral om sfeer te creëren. Een bekende wandlamp die hier bij uitstek voor geschikt is, zijn de up en down wandlampen. Een up en down wandlamp heeft als kenmerk, dat de kap van de lamp tegen de wand is gemonteerd en vanuit de bovenzijde én de onderzijde licht tegen de wand projecteert. Dit geeft een prachtig effect op de wand. Up en down wandlampen in het wit zijn er voldoende te koop, maar je kunt ook kiezen voor andere kleuren, als dit beter bij je interieur past.

Kies een andere kleur dan wit

Een witte wandlamp is betreffende de kleur redelijk standaard. Wit past ook goed in een zeer modern interieur, maar eigenlijk kan een witte wandlamp in ieder interieur. Soms ook niet, dan kun je kiezen voor een andere kleur. Zwart, grijs of zilver zijn veel gekozen kleuren voor een wandlamp. Het is zelfs mogelijk om te kiezen voor goudkleurige wandlampen. Dit hangt vooral af van je eigen smaak en interieurstijl. In principe zijn alle soorten en kleuren wandlampen in jouw smaak verkrijgbaar, van wandspots tot klassieke wandlampjes met kapje.

Koop uw witte wandlampen bij leddepot

Leddepot is specialist in bedrijfsverlichting. Onze expertise bestaat er in om exact de correcte lichtbron aan te leveren zodat u zeker bent dat het aangekochte materiaal perfect bij uw noden past. We hebben hierboven al aangegeven welke regels u in acht moet nemen om uw bestaande armaturen te vervangen door LED. Geraakt u er niet uit of start u met een nieuw gebouw, contacteer ons dan gerust. We kunnen u dan bijstaan in uw keuze. In sommige gevallen kunnen we ook een lichtstudie doen.

We willen dat u tevreden bent en daarom bieden we de beste prijzen voor de beste kwaliteit aan. We zijn overtuigd van onze producten en bieden een waarborg van 2 jaar.

Als klant staat u bij ons centraal. Hebt u vragen over bepaalde producten of wilt u meer weten over ons? Aarzel dan niet om ons te contacteren op [email protected] of op het telefoonnummer +32 9 277 45 50 teneinde meer informatie te bekomen over witte wandlampen.