Grijze wandlampen

Filters
7 ProductenPagina 1 van 1

Grijze wandlampen

Grijze wandlampen zijn populair omwille van hun subtiliteit en stijlvolle uitstraling. Ze passen goed bij verschillende soorten stijlen waardoor ze een tijdloos karakter hebben. De kleuren kunnen variëren van lichtgrijs tot antraciet en de materialen die gebruikt worden zijn aluminium, roestvrij staal of kunststof. Hieronder geven we enkele tips bij het aanschaffen van grijze wandlampen.

Welke stijlen van wandlampen bestaan er?

We onderscheiden 5 stijlen bij wandlampen:

  • Moderne wandlampen: deze zijn strak en minimalistisch en gemaakt in glas of metaal
  • Klassieke wandlampen: deze zijn vaak gebogen en met allerlei ornamenten
  • Design wandlampen: deze tafellampen zijn heel decoratief en sfeervol
  • Industriële wandlampen: deze verwijzen vaak naar het verleden en zijn robuust en functioneel
  • Scandinavische wandlampen: hiervan is het design eenvoudig en de afwerking gebeurt met natuurlijke materialen zoals hout of textiel
  • Landelijke wandlampen: hiervan is het design rustiek en charmant en er wordt vaak gebruik gemaakt van edele metalen zoals brons, koper of messing

Hoe hoog monteer je een grijze wandlamp?

Bij het monteren van een wandlamp bepaalt u eerst de positie van de wandlamp. Dit geldt zowel voor witte wandlampen, zwarte wandlampen als grijze wandlampen. Over het algemeen wordt een wandlamp gemonteerd op een hoogte tussen de 150 en 170 cm boven de grond. In sommige gevallen, zoals bijvoorbeeld bij inbouw wandlampen in de gang worden deze geplaatst op +/- 20 cm boven de grond.

Het monteren van de wandlampen verloopt eenvoudig. Veel wandlampen bestaan uit 2 hoofdonderdelen: de ophanging of support en het bovenste gedeelte. Allereerst wordt de support vastgemaakt in de muur en nadien wordt het bovenste gedeelte erover geschoven. Nadien wordt het bovenste gedeelte vastgemaakt. Dit gebeurt vaak door middel van schroeven aan de zijkant van de wandlamp.

Welke lichtbron gebruik ik bij grijze wandlampen?

Veel muurlampen zijn uitgerust met een geïntegreerde LED chip. Het voordeel van zo’n LED chip is dat hij heel weinig plaats inneemt waardoor het ontwerp van de wandlamp niet beperkt is. Een bijkomend voordeel van zo’n LED module is dat de levensduur veel langer is dan bij een gewoon LED spotje. Wandlampen die moeten voorzien worden van een vervangbare lamp zoals een spotje of een draailamp zijn vaak groter omdat deze lampen veel plaats innemen. Men is ook beperkt in het vermogen van dergelijke lampen.

Welke lichtkleur gebruik ik bij grijze wandlampen?

De aangewezen lichtkleur om te gebruiken bij grijze wandlampen is warm wit. Bij deze lichtkleur varieert het aantal Kelvin van 2700 tot 3000. Indien u het echt sfeervol en intiem wilt maken, gebruik dan een heel warme lichtkleur, variërend van 1800 tot 2200 Kelvin.

Waar gebruik ik grijze wandlampen?

De toepassingsmogelijkheden van grijze muurlampen zijn legio. Er zijn zowel wandlampen voor binnen als wandlampen voor buiten. Bij wandlampen voor buiten of wandlampen voor de badkamer is het belangrijk om erop te letten dat ze vochtbestendig zijn. De mate van vochtbestendigheid wordt uitgedrukt in IP waarde. Deze waarde bestaat uit 2 cijfers waarbij het eerste cijfer betrekking heeft op de stofbestendigheid en het tweede op de waterbestendigheid. Hoe hoger het cijfer, hoe meer de lamp beschermd is tegen vochtindringing. Voor lampen die goed beschut zijn (bijvoorbeeld door een oversteek) is IP44 al voldoende. Indien de lamp minder beschermd is, neemt u best IP65.

Koop uw grijze wandlampen bij leddepot

Leddepot is specialist in bedrijfsverlichting. Onze expertise bestaat er in om exact de correcte lichtbron aan te leveren zodat u zeker bent dat het aangekochte materiaal perfect bij uw noden past. We hebben hierboven al aangegeven welke regels u in acht moet nemen om uw bestaande armaturen te vervangen door LED. Geraakt u er niet uit of start u met een nieuw gebouw, contacteer ons dan gerust. We kunnen u dan bijstaan in uw keuze. In sommige gevallen kunnen we ook een lichtstudie doen.

We willen dat u tevreden bent en daarom bieden we de beste prijzen voor de beste kwaliteit aan. We zijn overtuigd van onze producten en bieden een waarborg van 2 jaar.

Als klant staat u bij ons centraal. Hebt u vragen over bepaalde producten of wilt u meer weten over ons? Aarzel dan niet om ons te contacteren op [email protected] of op het telefoonnummer +32 9 277 45 50 teneinde meer informatie te bekomen over grijze wandlampen.