Wandspots

Filters
13 ProductenPagina 1 van 1

In tegenstelling tot inbouwspots, zijn aan de wand gemonteerde spots wel zichtbaar. Meestal kiest u voor wandspots, omdat u meer mogelijkheden wenst of als de spots onderdeel moet uitmaken van het design. U heeft keuze uit talloze verschillende soorten wandspotjes, waarbij sommigen nog een specifieke functie hebben. Welke soorten wandspotjes zijn er en wat zijn de mogelijkheden met deze spots?

Soort verlichting met wandspotjes

Spots zijn een erg veelzijdige verlichting. Dit geldt zowel voor inbouwspotjes als wandspotjes. Voor algemene verlichting wordt vaak één grote lamp of plafonnière gebruikt. Maar u kunt ook wandspotjes voor algemene verlichting gebruiken. U moet dan wel meerdere exemplaren op strategische punten hangen. In de regel worden wandspotjes gebruikt om vooral heel gericht te verlichten. Bijvoorbeeld als leeslamp of als accentverlichting. Zo creëert u bijvoorbeeld een prachtige accentuering op de wand of zet u met de spots een schilderij, sculptuur of een plant extra in het licht. Als u kiest voor wandspotjes met gedempt licht, dan is het ook mogelijk om ze te gebruiken voor sfeerlicht. U heeft dan geen andere wandlampen nodig om voor sfeer te zorgen.

Waarom kiest u voor spotjes aan de wand?

U kunt om diverse redenen kiezen voor wandspotjes. Wilt u de spots onderdeel laten zijn van uw interieur? Dan kiest u uiteraard niet voor inbouwspotjes. Het is dan belangrijk om te kiezen voor spots met het design dat bij uw interieur past. Aangezien moderne wandlampen in veel verschillende designs verkrijgbaar zijn, kunt u wel altijd passende spots vinden. Een andere reden om voor wandspotjes te kiezen, is als ze een specifieke functie hebben. In een zithoek of naast het bed, kunt u prima kiezen voor wandspotjes die als leeslampen fungeren. De spots hebben afhankelijk van het design, een armatuur die u naar u toe kunt trekken, zodat u heel gericht verlichting heeft.

Wandlampen voor vochtige ruimtes

U kunt wandlampen gebruiken in vochtige ruimtes, zoals de badkamer. Maar u kunt niet zomaar voor iedere soort lamp kiezen. Voor wandlampen in de badkamer, moet u letten op welke IP-waarde de lampen hebben. Deze IP-waarde geeft aan of en hoe de wandlamp beschermd is tegen vocht. Let er goed op waar u de wandlampen in de badkamer plaatst. Wandlampen in de directe omgeving van het bad of de douche, hebben de hoogste IP-waarde nodig. IP65 bijvoorbeeld, geeft bescherming tegen langdurige blootstelling aan waterstralen. Verder weg kunt u af met wandlampen die spatwaterdicht zijn, zoals wandlampen met een IP44 waarde. Er kan een risico zijn van opspattend water, maar daar kunnen deze wandlampen prima tegen. In de droge gedeeltes van een badkamer hoeft u in principe geen rekening te houden met de IP-waarde. Hier kiest u de wandlampen die u mooi vindt, ongeacht de IP-waarde.

 

Wandlampen en -spots in diverse kleuren

Wanneer u kiest voor wandspots of wandlampen, dan zijn ze erg belangrijk voor de uitstraling van uw interieur. De kleur van de wandlampen zijn een essentieel onderdeel waar u op moet letten. Kiest u voor witte wandlampen, dan kiest u vooral voor een standaardkleur. Maar een standaard witte kleur hoeft niet minder mooi of saai te zijn. Een voordeel van wit, is dat het een basiskleur is en goed met andere kleuren te combineren is. Welk interieurstijl u ook heeft, een witte wandlamp kan overal. Zwarte wandlampen zijn erg trendy. Zwart geeft een luxe uitstraling, mits het subtiel gebruikt wordt. In dit geval leent een zwarte wandlamp hier zich uitstekend voor. Met grijze wandlampen kiest u voor een kleur tussen wit en zwart en zijn bijvoorbeeld erg geschikt voor in een industrieel interieur. Goud in het interieur kan gewaagd zijn, maar u moet het net als zwart, subtiel houden. Goudkleurige wandlampen zijn luxe om te zien, brengen zelfs sfeer en warmte in het interieur, als u verder maar geen overdadig goud in het interieur gebruikt.

Praktische en mooie wandlampen

Zoekt u specifiek naar design wandlampen waarmee u niet alleen profiteert van goede verlichting, maar ook van een prachtig design? Of wilt u vooral wandlampen of wandspots die heel praktisch in gebruik zijn? U heeft alle keuze als het gaat om wandlampen en wandspotjes. Bijzondere wandlampen zijn bijvoorbeeld de up down wandlampen. Een up down wandlamp bestaat uit een kap of armatuur die strak tegen de wand is gemonteerd. Kenmerkend, is dat er aan de bovenzijde én aan de onderzijde verlichting komt en wat voor een mooi effect op de wand zorgt. De vormgeving van de kap (recht of rond) zorgt ervoor dat het licht op een bepaalde manier op de wand wordt weergegeven. Als het over praktische wandlampen gaat, dan kunt u niet om de wandlampen met USB aansluiting heen. Dit zijn ideale wandlampjes om naast bed te hangen. Door de USB aansluiting, kunt u ´s nachts uw smartphone laden of in bed nog wat op uw tablet lezen en de accu op peil houden.

Koop uw wandspots bij leddepot

Leddepot is specialist in bedrijfsverlichting. Onze expertise bestaat er in om exact de correcte lichtbron aan te leveren zodat u zeker bent dat het aangekochte materiaal perfect bij uw noden past. We hebben hierboven al aangegeven welke regels u in acht moet nemen om uw bestaande armaturen te vervangen door LED. Geraakt u er niet uit of start u met een nieuw gebouw, contacteer ons dan gerust. We kunnen u dan bijstaan in uw keuze. In sommige gevallen kunnen we ook een lichtstudie doen.

We willen dat u tevreden bent en daarom bieden we de beste prijzen voor de beste kwaliteit aan. We zijn overtuigd van onze producten en bieden een waarborg van 2 jaar.

Als klant staat u bij ons centraal. Hebt u vragen over bepaalde producten of wilt u meer weten over ons? Aarzel dan niet om ons te contacteren op [email protected] of op het telefoonnummer +32 9 277 45 50 teneinde meer informatie te bekomen over wandspots.