Ronde inbouwspots

Filters
94 ProductenPagina 1 van 4

Als u voor inbouwspots kiest, dan zult u zien dat de standaard vorm van inbouwspots rond is. Er zijn ook vierkante en rechthoekige inbouwspots te vinden, maar rond zult u het vaakst tegenkomen. Dit komt vooral doordat de ronde vorm in veel interieurstijlen past. Ronde spots passen in een klassiek interieur, waarbij ronde en sierlijke vormen sowieso centraal staan, maar ook in een modern interieur als tegenhanger voor het strakke lijnenspel. Met inbouwspots in een rond formaat zit u eigenlijk altijd goed, tenzij uzelf heel bewust voor een andere vorm kiest.

Wat zijn de voordelen van ronde inbouwspots?

Inbouwspots in rond formaat zijn voor iedere situatie geschikt. U kunt kiezen voor het ronde formaat omdat u de inbouwspots zo weinig mogelijk zichtbaar wilt hebben, maar de ronde vorm kan juist ook een opvallend element zijn. Meestal spelen er nog andere factoren mee voor het subtiel of opvallend aanwezig zijn van inbouwspots met een rond formaat, zoals de kleur en de grootte. Wilt u echt opvallende spots, dan is rond niet altijd de meest voor de hand liggende keuze. U kiest dan beter voor vierkante inbouwspots. Met de ronde vorm streeft u ook naar de vorm van de klassieke gloeilamp. Deze lamp is bol en rond van vorm en dit komt terug in de inbouwspots. Er zal vooral voor rond gekozen omdat dit een standaard vorm is voor inbouwspots en omdat ronde gaten in het plafond eenvoudig te maken zijn met een speciale gatenboor.

Let op de zaagmaat een ronde inbouwspot

Het kan zijn dat u oude inbouwspots wilt vervangen of nieuwe inbouwspots in het plafond wilt plaatsen? Een belangrijk onderdeel waar u bij inbouwspots met een rond formaat op moet letten, is de zaagmaat. Doorgaans zult u met twee maten te maken hebben. De binnenmaat en de buitenmaat. Haalt u deze twee maten niet door elkaar. De binnenmaat is de daadwerkelijke zaagmaat die u moet aanhouden. Dit is het gedeelte van de spot dat in het zaaggat wordt geklemd. De buitenmaat is de gehele diameter inclusief de buitenrand.

De inbouwdiepte van een ronde inbouwspot

De inbouwdiepte kan soms ook voor problemen zorgen. U moet namelijk voldoende ruimte overhouden tussen het originele plafond en het verlaagde plafond. De warmte moet voldoende weg kunnen en er moet eventueel ruimte zijn om een transformator achter het plafond op te bergen. Maar wat als u onvoldoende ruimte heeft voor het plaatsen van de standaard inbouwspots? Standaard inbouwspots hebben al snel een diepte van 8 tot 10 centimeter, dus minimaal 12 centimeter inbouwdiepte is gewenst. Als u deze ruimte niet heeft, dan kunnen inbouwspots met een standaard inbouwdiepte niet ingebouwd worden en moet u kiezen voor ondiepe inbouwspots. Deze inbouwspots zijn extra compact en passen wel in uw ondiepe plafond. U kunt ook kiezen voor mini inbouwspots. Dit zijn kleine inbouwspots die lichtpuntjes in het plafond vormen en waarmee u een gezellige sfeer schept. Ook deze kleine spots passen doorgaans in een plafond met weinig ruimte.

Ronde inbouwspots in de badkamer

Inbouwspots met een ronde vorm zult u vaak aantreffen in de badkamer. Maar in de badkamer moet u er wel rekening met een vochtige omgeving houden. Hier moeten uw inbouwspots bestand tegen zijn. Helemaal als u de spots in de buurt van de douche of het bad installeert. Op deze plekken zijn waterdichte inbouwspots absoluut noodzakelijk. Iets verder weg van deze plekken kunt u af met inbouwspots die spatwaterdicht zijn. Om te zien in welke mate uw inbouwspots waterdicht zijn, let u op de IP-waarde. Een hoge IP-waarde garandeert een betere waterdichtheid.

Kies voor LED inbouwspots

Eigenlijk is het vandaag de dag niet meer dan vanzelfsprekend om te kiezen voor LED verlichting in uw inbouwspots. LED verlichting is zuinige verlichting, mede doordat het heel efficiënt gebruikmaakt van de energie. Dit was namelijk niet het geval met de halogeenlamp. U kunt serieus op energiekosten besparen als u overal LED lampen plaatst. Met LED spots hoeft u ook niet bang te zijn dat u regelmatig uw lamp moet vervangen. LED verlichting gaat zelden stuk. Zelfs LED GU10 inbouwspots zijn niet meer noodzakelijk. Doordat LED verlichting zo klein is en niet stuk gaat, zijn er ook inbouwspots met geïntegreerde LED verlichting te koop. Hoewel de kans op defecten klein is, is het enige nadeel dat als een lampje wel stuk gaat, u de gehele spot moet vervangen.

Wilt u uw ronde inbouwspots dimmen?

Ongeacht of u uw lampen wel of niet wilt dimmen, het is aan te raden om bij installatie altijd een dimmer te plaatsen. U hoeft hier niet direct gebruik van te maken, maar mocht u zich in de toekomst bedenken, dan heeft u in ieder geval de dimmer al geïnstalleerd. Maak als u van dimbare LED inbouwspots gebruikmaakt, ook gebruik van een LED dimmer. De klassieke dimmers kunnen bij LED verlichting voor problemen zorgen.

 

Koop uw ronde inbouwspots bij leddepot

Leddepot is specialist in bedrijfsverlichting. Onze expertise bestaat er in om exact de correcte lichtbron aan te leveren zodat u zeker bent dat het aangekochte materiaal perfect bij uw noden past. We hebben hierboven al aangegeven welke regels u in acht moet nemen om uw bestaande armaturen te vervangen door LED. Geraakt u er niet uit of start u met een nieuw gebouw, contacteer ons dan gerust. We kunnen u dan bijstaan in uw keuze. In sommige gevallen kunnen we ook een lichtstudie doen.

We willen dat u tevreden bent en daarom bieden we de beste prijzen voor de beste kwaliteit aan. We zijn overtuigd van onze producten en bieden een waarborg van 2 jaar.

Als klant staat u bij ons centraal. Hebt u vragen over bepaalde producten of wilt u meer weten over ons? Aarzel dan niet om ons te contacteren op [email protected] of op het telefoonnummer +32 9 277 45 50 teneinde meer informatie te bekomen over ronde inbouwspots.