Mini spotjes

Filters
30 ProductenPagina 1 van 2

Inbouwspots lijken soms allemaal op elkaar, maar dit lijkt inderdaad maar zo. Er zijn wel degelijk veel verschillende soorten verkrijgbaar. Hoewel inbouwspots nooit teveel aanwezig zijn in het interieur, zijn ze in verschillende groottes, vormen en kleuren te verkrijgen. Zo kunt u toch kiezen voor inbouwspots die het beste bij uw interieur passen. Wanneer u op zoek gaat naar inbouwspots, dan zult u meestal één standaard soort vinden. In afmetingen zitten deze standaard spots tussen extra grote of extra kleine spots in. Maar waarom zou u voor mini inbouwspotjes kiezen en wat zijn de mogelijkheden hiervan?

Wat zijn mini spotjes?

De benaming zal uiteraard meer dan voldoende zeggen. Als het om mini inbouwspots gaat, dan gaat dit om inbouwspots met een extra klein formaat. Dit formaat is zowel in de breedte als in de hoogte zeer beperkt. Het zijn kleine inbouwspotjes, waarmee u net weer een andere sfeer kunt creëren dan met grotere inbouwspots. Daarnaast zijn mini spots ideaal om te gebruiken op plekken waar nauwelijks ruimte is. Zo heeft u toch op lastige plekken voldoende verlichting, maar niet een overdaad aan licht dat eigenlijk niet nodig is. De hoofdbedoeling is vooral om sfeer te creëren.

Kleine inbouwspots voor lage inbouwdiepte

Er zijn enkele redenen waarom u niet zou moeten kiezen voor inbouwspots met een standaardformaat. De eerste en belangrijkste reden is simpelweg omdat u te weinig inbouwdiepte heeft boven uw plafond. Inbouwspotjes hebben nu eenmaal vrije ruimte achter het plafond nodig om de warmte kwijt te kunnen. Is er maar erg weinig ruimte tussen het originele plafond en het verlaagde plafond? Dan zijn spots met standaardformaat al snel te groot en passen ze hier niet in. Dan zijn mini inbouwspotjes een uitstekend alternatief. Zo vervullen deze spotjes eigenlijk dezelfde rol als inbouwspots met een lage inbouwdiepte. In principe zit hier ook weinig verschil tussen, alleen is bij mini inbouwspotjes de diameter doorgaans kleiner.

Inbouwspots met een kleine diameter voor meer sfeer

Is uw verlaagde plafond niet zo groot van afmeting? Standaard inbouwspots kunnen dan net iets te lomp zijn op zo´n klein plafond. Gebruikt u mini spotjes, dan zult u zien dat dit veel beter staat. De lichtopbrengst kan wat kleiner zijn, maar u heeft wel ruimte om meerdere spotjes te plaatsen, zodat het in het geheel niet uitmaakt. Met mini inbouwspotjes creëert u ook een bepaalde sfeer naar wens, die u met standaardformaat inbouwspots niet kunt creëren. Het kan namelijk heel sprookjesachtig zijn, als u heel veel kleine lichtpuntjes bij elkaar heeft. Vergelijk dit bijvoorbeeld met kerstverlichting. Zulke verlichting kunt u ook in uw plafond creëren met mini inbouwspotjes. Dit kan op een daarvoor bestemde plek in de woonkamer, maar uiteraard zal deze sterrenhemel helemaal in een slaapkamer of badkamer mooi uitkomen.

Mini inbouwspotjes op lastig te bereiken plekken


Een plafond met een lage inbouwdiepte is al een lastige plek om inbouwspots te gebruiken en daar lenen mini inbouwspotjes zich goed voor. Maar er zijn meerdere plekken te bedenken die u lastig kunt verlichten, maar waar u toch verlichting nodig heeft. Heeft u boekenplanken, dan kunt u hierin misschien ook mini inbouwspotjes plaatsen? Dit is uiteraard wel afhankelijk van welk type boekenplank u heeft. Er zijn namelijk boekenplanken die hier zeer geschikt voor zijn. En vindt u een tl-buis onder de keukenkastjes ook zulke ongezellige verlichting? Haal de tl-buis weg en plaats mini inbouwspotjes onder uw keukenkastjes. U zult zien dat dit sfeerverhogend werkt. Het licht is minder fel, maar u heeft toch voldoende licht.

Mini spotjes voor de badkamer

De badkamer is een prima plek om mini inbouwspotjes te plaatsen. Dit kan noodzakelijk zijn omdat u een plafond met lage inbouwdiepte heeft, maar de spotjes werken ook sfeerverhogend. U moet bij het plaatsen van spotjes in de badkamer er wel op letten in hoeverre ze waterdicht zijn. Afhankelijk van waar u de spotjes plaatst, kan er sprake zijn van verschillende niveaus van waterdichtheid. Plaatst u spotjes direct in de natte omgeving van bad of douche, dan heeft u het hoogste niveau nodig. Dit is niet nodig bij het plaatsen van de spots in de droge omgeving van de badkamer. Het waterdichtheidsniveau wordt aangegeven als de IP-waarde. Hoe hoger deze waarde is, des te meer zijn de spots bestand tegen vocht.

Het voordeel van mini LED spotjes

U zult zien dat mini inbouwspotjes bijna altijd voorzien zijn van LED verlichting. Iedereen weet inmiddels wel dat LED verlichting de meest zuinige soort verlichting is en daarom logischerwijs óók voor inbouwspots gebruikt wordt. Ziet u bij standaard inbouwspots nog wel eens verwisselbare LED lampen, dit is bij mini inbouwspotjes meestal niet het geval. Meestal heeft u dan te maken met geïntegreerde LED lampjes. Deze lampjes bestaan uit één of meerdere LED diodes op een printplaatje. Hierdoor nemen ze nauwelijks ruimte en achterliggende techniek in en ze zijn ideaal om te gebruiken in mini spotjes LED. U moet er alleen rekening mee houden, dat mocht een LED lampje onverhoopt stuk gaan, u de gehele spot moet vervangen. Dit gebeurt echter niet veel wanneer de koeling goed is. Bovendien, indien de spot defect gaat, is dit meestal gelegen aan de trafo en die kan gemakkelijk vervangen worden.

 

Koop uw mini spotjes bij leddepot

Leddepot is specialist in bedrijfsverlichting. Onze expertise bestaat er in om exact de correcte lichtbron aan te leveren zodat u zeker bent dat het aangekochte materiaal perfect bij uw noden past. We hebben hierboven al aangegeven welke regels u in acht moet nemen om uw bestaande armaturen te vervangen door LED. Geraakt u er niet uit of start u met een nieuw gebouw, contacteer ons dan gerust. We kunnen u dan bijstaan in uw keuze. In sommige gevallen kunnen we ook een lichtstudie doen.

We willen dat u tevreden bent en daarom bieden we de beste prijzen voor de beste kwaliteit aan. We zijn overtuigd van onze producten en bieden een waarborg van 2 jaar.

Als klant staat u bij ons centraal. Hebt u vragen over bepaalde producten of wilt u meer weten over ons? Aarzel dan niet om ons te contacteren op [email protected] of op het telefoonnummer +32 9 277 45 50 teneinde meer informatie te bekomen over mini spotjes.