Bureaulampen

Filters
4 ProductenPagina 1 van 1

Een bureaulamp is een lamp die bestemd is om licht te bieden tijdens het werken, studeren of lezen aan een bureau. Ze zorgen ervoor dat de activiteit op een comfortabele en productieve manier kan gebeuren. Er zijn vele soorten bureaulampen, zowel qua stijl als qua eigenschappen. Hieronder geven we enkele belangrijke kenmerken mee alsook de aspecten waarmee u best rekening houdt bij de aanschaf van een bureaulamp.

De verschillende stijlen van bureaulampen

Net zoals er bij tafellampen ook verschillende stijlen zijn is dit ook het geval bij bureaulampen. We onderscheiden volgende stijlen:

 • Moderne bureaulampen: deze hebben een strakke stijl en zijn voorzien van de nieuwste technologie.
 • Klassieke bureaulampen: hebben een traditioneel ontwerp en zijn vaak gemaakt in messing of brons
 • Industriële of retro bureaulampen: zijn geïnspireerd op oude en robuuste ontwerpen
 • Scandinavische bureaulampen: zijn vaak minimalistisch en gemaakt in natuurlijke materialen zoals hout of textiel
 • Art Deco bureaulampen: zijn gemaakt in luxe materialen en opvallende details zoals glanzend metaal, marmer en gekleurd glas. Ze hebben een luxe uitstraling en hebben vaak geometrische vormen.

Hou bij uw keuze van stijl steeds rekening met de rest van het interieur. Ook een bureaulamp moet een harmonieus geheel vormen met de omgeving.

Welke lichtbron moet ik gebruiken voor mijn bureaulamp?

Bureaulampen zijn, net als vele tafellampen vaak uitgerust met een geïntegreerde LED module. Een LED module is een chip met een of meerdere diodes die dienst doen als lichtbron. Een LED module heeft enorm veel voordelen. Zo is het mogelijk om hiermee strakke en compacte ontwerpen te creëren waardoor veel ruimte bespaard wordt. Ze hebben vaak ook een hoge CRI waardoor de kleurweergave uitstekend is. Tenslotte zijn ze meestal goed gekoeld waardoor een lange levensduur van 30.000 à 50.000 branduren gegarandeerd is.

Het gebeurt nog weinig dat bureaulampen uitgerust worden met een vervangbare LED lamp. De reden hiervan is dat dergelijke lampen heel veel plaats innemen waardoor men beperkt is in het ontwerp. Daarnaast is de levensduur van een vervangbare LED lamp vaak veel korter dan die van een geïntegreerde LED module.

Welke lichtkleur is aangewezen bij een bureaulamp?

Bij een bureaulamp is het sfeeraspect minder belangrijk. De belangrijkste reden om een bureaulamp te gebruiken is om te werken of te lezen. Daar waar een tafellamp met lampenkap meestal gebruikt wordt als sfeerverlichting en daarom uitgerust wordt met een heel warm wit licht (1800 tot 2200 Kelvin), is dit bij een bureaulamp minder van toepassing. Hier wordt vaak gekozen voor warm wit licht (2700 tot 3000 Kelvin of zelf voor normaal wit licht (4000 tot 4500 Kelvin). De bedoeling is immers om zo veel mogelijk efficiëntie te creëren en dat moet met voldoende lichtsterkte. Het vermogen van een bureaulamp varieert vaak van 3 tot 7 Watt. 3W lijkt weinig maar vermits het licht gericht wordt en de kleurtemperatuur kouder is, is dit vaak voldoende.

Belangrijke punten waarop je moet letten bij de aanschaf van een bureaulamp

Zoals eerder gezegd zijn moderne tafellampen uitgerust met moderne technologie. Dit is ook meestal het geval met bureaulampen, vooral wanneer ze uitgerust zijn met geïntegreerde LED modules. Dergelijke lampen hebben vaak volgende functies:

 • Dimbaarheid: sommige bureaulampen zijn uitgerust met een touch dimmer waarmee u de lichtintensiteit kunt aanpassen. Zo kunt u ’s avonds werken met gedimd licht.
 • Verstelbaarheid: dit is een hele belangrijke eigenschap. Een bureaulamp moet best verstelbaar zijn zodat u het licht kan richten naar waar u het nodig hebt.
 • USB-oplaadpoorten of draadloos opladen zijn tegenwoordig ook voorzien bij bureaulampen. Hierbij kunt u bijvoorbeeld uw GSM tijdens het werken opladen.
 • Net zoals draadloze of oplaadbare tafellampen zijn er tevens draadloze bureaulampen.
 • Aanpasbaarheid van de lichtkleur is ook een optie die soms voorzien wordt. U kunt dan bijvoorbeeld ’s avonds een warmere lichtkleur instellen.
 • Sommige bureaulampen zijn uitgerust met een geheugenfunctie waarmee u de eerder gekozen instellingen van helderheid en lichtkleur niet telkens hoeft aan te passen.

Koop uw bureaulamp bij leddepot

Leddepot is specialist in bedrijfsverlichting. Onze expertise bestaat er in om exact de correcte lichtbron aan te leveren zodat u zeker bent dat het aangekochte materiaal perfect bij uw noden past. We hebben hierboven al aangegeven welke regels u in acht moet nemen om uw bestaande armaturen te vervangen door LED. Geraakt u er niet uit of start u met een nieuw gebouw, contacteer ons dan gerust. We kunnen u dan bijstaan in uw keuze. In sommige gevallen kunnen we ook een lichtstudie doen.

We willen dat u tevreden bent en daarom bieden we de beste prijzen voor de beste kwaliteit aan. We zijn overtuigd van onze producten en bieden een waarborg van 2 jaar.

Als klant staat u bij ons centraal. Hebt u vragen over bepaalde producten of wilt u meer weten over ons? Aarzel dan niet om ons te contacteren op [email protected] of op het telefoonnummer +32 9 277 45 50 teneinde meer informatie te bekomen over bureaulampen.