LED inbouwspots

Filters
107 ProductenPagina 1 van 5

Als er één maatschappelijk onderwerp is dat steeds vaker in het nieuws komt, dan is dit het klimaat en de daarbij behorende energietransitie. Er is de overheid veel aan gelegen om woningen zo duurzaam mogelijk te maken, want binnen 10 tot 30 jaar moeten er bepaalde duurzaamheidsdoelstellingen worden bereikt. Nu is het niet zo dat uw woning duurzamer wordt met alleen grote verbouwingen. Ook simpele ingrepen kunnen al veel doen om uw woning te verduurzamen én om te besparen op energie. Bijvoorbeeld door uw conventionele verlichting te vervangen voor LED verlichting. Kiest u voor inbouwspots, kies dan voor inbouwspots met LED.

Waarom kiezen voor LED inbouwspots?

Maakt u nog gebruik van inbouwspots met de klassieke halogeenlampen? Hoewel uw spots ongetwijfeld nog goed werken, is het zeker het overwegen waard om over te stappen op inbouwspots met LED verlichting. Net zoals de gloeilamp, zet een halogeenlamp de energie voor een groot gedeelte om in warmte. Dit houdt in dat een halogeenlamp veel energie vraagt en dit is verre van efficiënt. LED verlichting daarentegen, gebruikt vrijwel alle energie ook daadwerkelijk voor verlichting en hierdoor worden LED lampen nauwelijks warm. LED verlichting heeft ook veel minder energie nodig. Wanneer u al uw lampen vervangt en kiest voor inbouwspots met LED, dan zult dit merken aan een lagere energierekening. De levensduur van LED verlichting is ook veel langer dan een halogeenlamp. Een halogeenlamp brandt maar tot 2.000 uur en moet dan vervangen worden. Een LED lamp heeft wel 35.000 tot 50.000 branduren en hoeft daarom nauwelijks te vervangen worden.

Geïntegreerde LED verlichting in uw inbouwspots

Ook met LED verlichting kunt u nog kiezen voor inbouwspots met vervangbare spot. U kunt dan een LED lamp in de vorm van de klassieke gloeilamp of halogeen lamp plaatsen in de kleuren en lichtsterkte die u wilt. Maar het is niet altijd meer nodig om te kiezen voor verwisselbare inbouwspots met LED. U kunt ook kiezen voor geïntegreerde LED verlichting in uw inbouwspots. Dit wordt mede mogelijk gemaakt, doordat LED verlichting uit diodes bestaat. Enkele diodes op een printplaatje zijn voldoende om te genieten van goede verlichting. Deze diodes worden vast in de inbouwspot geplaatst, zodat u nooit meer een lamp hoeft te verwisselen. Het is wel zo, dat mocht de verlichting toch stuk gaan, u de gehele spot moet vervangen. Maar het risico is erg klein, zodat u vele jaren van uw spots met geïntegreerde LED kunt genieten.

Onvoldoende inbouwdiepte achter het plafond

Hoewel LED lampen nauwelijks warm worden, geven ze in beperkte mate toch nog warmte af. Dit houdt in, dat u achter het plafond voldoende ruimte vrij moet houden. De vrijgekomen warmte kan dan voldoende worden afgevoerd. Is er onvoldoende ruimte achter het plafond? Kies dan voor LED inbouwspots met kleine inbouwdiepte. Dit zijn kleine inbouwspots met een lage hoogte en die zelfs in een plafond ingebouwd kunnen worden met maar enkele millimeters ruimte. Juist de LED techniek maakt het mogelijk om uw inbouwspots dusdanig compact te maken, dat ze gemakkelijk in een plafond met lage inbouwdiepte passen.

Hoe zit het met LED spots in de badkamer?

LED spots zijn heel goed te gebruiken in de badkamer. Mede door de keuzes uit verschillende lichttemperaturen, kunt u een eigen sfeer in de badkamer scheppen. Met inbouwspots voor vochtige ruimtes, moet u wel de juiste IP-waarde kiezen. Met de hoogste IP-waarde zijn de inbouwspots geheel waterdicht en kunt u ze ook in de buurt van het bad of de douche hangen. Voor verlichting iets verder weg uit de natte gedeeltes, kunt u beter voor inbouwspots kiezen die beschermd zijn tegen spatwater. Zo heeft u altijd mooie én veilige verlichting in de badkamer. Uiteraard zijn deze inbouwspots ook bruikbaar voor buiten. Indien u bijvoorbeeld inbouwspotjes wenst in de oversteek of in de veranda kan u ook kiezen voor inbouwspots met IP65 of IP44.

Wilt u uw LED inbouwspots dimmen?

Een dimmer inbouwen is altijd een goed idee. Hiermee kunt u namelijk u verlichting instellen zoals u dit zelf wilt. Heeft u functionele verlichting nodig of misschien sfeerverlichting? Het is allemaal te regelen met dimbare LED inbouwspots. U moet er bij aankoop wel op letten dat uw spots daadwerkelijk dimbaar zijn, want dit gaat niet op voor alle standaard inbouwspots. Het soort dimmer is ook erg belangrijk. Gebruik bij dimbare LED spots ook een LED dimmer, zodat u geen problemen krijgt met uw verlichting. Dit is nogal eens het geval als u gebruik blijft maken een conventionele dimmer.

Inbouwspots met LED in uw stijl

LED spots zijn te verkrijgen in iedere stijl die u wenst. Hoewel ze in het plafond zijn weggewerkt, kunnen de kleuren en vormen van uw inbouwspots een bepalende rol spelen in de uitstraling die u met uw interieur wilt bereiken. Ronde inbouwspots zijn dan wel de standaard, met vierkante inbouwspots zorgt u voor een bijzondere aanblik. Ook de kleur kan van grote invloed zijn op de uitstraling. Witte inbouwspots zult u het vaakst tegenkomen, maar grijs of zwart is ook mogelijk. Hangt u spots in de buurt van lastig te verlichten plekken? Dan doet u er goed aan om van richtbare inbouwspots gebruik te maken.

 

Koop uw LED inbouwspots bij leddepot

Leddepot is specialist in bedrijfsverlichting. Onze expertise bestaat er in om exact de correcte lichtbron aan te leveren zodat u zeker bent dat het aangekochte materiaal perfect bij uw noden past. We hebben hierboven al aangegeven welke regels u in acht moet nemen om uw bestaande armaturen te vervangen door LED. Geraakt u er niet uit of start u met een nieuw gebouw, contacteer ons dan gerust. We kunnen u dan bijstaan in uw keuze. In sommige gevallen kunnen we ook een lichtstudie doen.

We willen dat u tevreden bent en daarom bieden we de beste prijzen voor de beste kwaliteit aan. We zijn overtuigd van onze producten en bieden een waarborg van 2 jaar.

Als klant staat u bij ons centraal. Hebt u vragen over bepaalde producten of wilt u meer weten over ons? Aarzel dan niet om ons te contacteren op [email protected] of op het telefoonnummer +32 9 277 45 50 teneinde meer informatie te bekomen over LED inbouwspots.