Ondiepe inbouwspots

Filters
84 ProductenPagina 1 van 4

Als u kiest voor het inbouwen van spots in het plafond, dan kiest u voor strakke verlichting zonder opsmuk. Er zijn geen in de weg hangende armaturen en dat scheelt in onderhoud en zal misschien ook beter staan in uw interieur. Inbouwspots worden ingebouwd in een verlaagd plafond, ook wel eens een vals plafond genoemd. Doorgaans is er tussen het originele plafond en het verlaagde plafond voldoende ruimte om de inbouwspots te plaatsen. Maar dit is niet altijd het geval. Dit houdt niet in dat u helemaal geen inbouwspots kunt plaatsen. Dit kan wel degelijk, maar u plaatst dan lage inbouwspots.

Voldoende ruimte vrij laten

Normaliter heeft u tussen het originele plafond en het verlaagde plafond voldoende ruimte om standaard inbouwspots te plaatsen, inclusief bedrading en eventueel ook een trafo. Dit is een groot voordeel van het inbouwen van inbouwspots, u kunt alles achter het plafond verbergen. Maar enige vrije ruimte is ook noodzakelijk. Heeft u isolatiemateriaal achter het plafond geplaatst? Dan is vrije ruimte noodzakelijk, want de spots mogen niet in contact komen met isolatiemateriaal. Het beschadigt het isolatiemateriaal en de spot kan geen warmte kwijt. Het kwijt kunnen van warmte is de belangrijkste voorwaarde bij inbouwspots. Immers, de hele techniek zit in het plafond, waardoor de warmte niet op een andere manier weg kan. Het spreekt voor zich, dat ruimte vrij laten nauwelijks mogelijk is met een lage inbouwdiepte. Tenzij u kiest voor spots met een lage inbouwdiepte.

Wat zijn inbouwspots met een lage inbouwdiepte?

Ondiepe spots zijn spotjes met een beperkte hoogte. Het lampje met rand wordt aan de onderkant van het plafond geplaatst. Hierboven zit een stukje techniek verwerkt, vaak netjes verwerkt in een omhulsel met hieraan een draad. Dit omhulsel of de kast, heeft bij de meeste standaard inbouwspots een afmeting vanaf ongeveer 60 a 70 millimeter. Voor plafonds met voldoende inbouwdiepte zijn deze afmetingen geen probleem. Wel als u maar 60 millimeter of zelf minder ruimte heeft. Bij inbouwspots met lage inbouwhoogte is de achterliggende techniek verwerkt in een omhulsel tot maximaal 10 tot 50 millimeter. Door deze lage spots te gebruiken, creëert u vanzelf iets meer ruimte en wat net voldoende is om de warmte kwijt te kunnen.

Inbouwspots lage inbouwdiepte met LED

Het gebruik van LED verlichting neemt steeds meer de overhand. Dit is ook de bedoeling, want LED verlichting is de meest zuinige verlichting die er te koop is. Voor inbouwspots werden vaak halogeenlampen gebruikt. Maar net als gloeilampen, mogen ook halogeenlampen niet meer worden verkocht. LED verlichting is hierbij het beste alternatief. Voor ondiepe inbouwspots is LED verlichting zelfs noodzakelijk. Omdat de spots zo klein zijn, moet het lampje klein zijn en mag er geen techniek aanwezig zijn die teveel ruimte inneemt. Voor spots met standaard afmetingen zult u nog wel eens modellen tegenkomen met een GU10 fitting. Hierin draait u de LED lamp. Standaard neemt een LED spotje al gauw 5,5 cm in beslag. Tel daarbij de hoogte van de inbouwspot en de GU10 of MR16 lampvoet en u komt al gauw aan een inbouwhoogte van 70 mm. Voor de inbouwspots met lage inbouwdiepte wordt doorgaans geïntegreerde LED verlichting gebruikt. Hiervoor heeft u geen volledige lampen nodig. De LED diodes zijn op een printplaatje gemonteerd en vervolgens in de spot. Hiermee wordt minimale ruimte ingenomen. Mocht een lampje stuk gaan, dan moet u wel de gehele spot vervangen. Dit zal overigens nauwelijks voorkomen. Deze LED spotjes zijn meestal voorzien van een uitstekende koeling waardoor ze een zeer lange levensduur hebben.

Het gebruik van mini spotjes

Mini spotjes zijn in principe ontworpen als de kleinere versie van de standaard inbouwspots. Mini spotjes kunt u gebruiken om een bepaalde sfeer te creëren, zoals een plafond met een sterrenhemel. Mini spotjes zijn ook ideaal om te gebruiken onder een boekenplank of onder keukenkastjes. Zo creëert u toch minimale verlichting op plekken waar u niet veel licht nodig heeft. Mede door de kleine afmetingen van mini spotjes, zijn ze ook heel goed te gebruiken als inbouwspots met een lage inbouwdiepte.

Inbouwspots met lage inbouwdiepte voor de badkamer

Wilt u inbouwspots in de badkamer plaatsen? Als u ook hier te weinig ruimte boven het plafond heeft, dan kunt u ook in de badkamer inbouwspots met lage inbouwdiepte gebruiken. Alleen bij het uitkiezen moet u wel op de IP-waarde letten. Deze IP-waarde geeft aan in welk mate de spots bescherming hebben tegen vocht. Afhankelijk van de plek waar u de spots wilt plaatsen, kiest u voor een IP-waarde voor volledig waterdichte spots of die beschermd zijn tegen spatwater. Met de juiste IP-waarde, kunt u spotjes met een lage inbouwdiepte veilig in de badkamer gebruiken.

Welke soorten ondiepe inbouwspots kiezen?

Spots met een lage inbouwdiepte mogen dan wel wat smaller zijn dan inbouwspots met standaard afmeting, betreffende het design heeft u meer dan voldoende keuze. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen uit witte of zwarte spots met een lage inbouwdiepte. Zo kunt u de kleur de spots aan uw interieur aanpassen. Dit geld ook voor de vorm. Naast ronde inbouwspots, zijn er ook vierkante spots of rechthoekige inbouwspots met lage inbouwdiepte. Met spots met lage inbouwdiepte wordt u dus niet beperkt in het gewenste design.

 

Koop uw ondiepe inbouwspots bij leddepot

Leddepot is specialist in bedrijfsverlichting. Onze expertise bestaat er in om exact de correcte lichtbron aan te leveren zodat u zeker bent dat het aangekochte materiaal perfect bij uw noden past. We hebben hierboven al aangegeven welke regels u in acht moet nemen om uw bestaande armaturen te vervangen door LED. Geraakt u er niet uit of start u met een nieuw gebouw, contacteer ons dan gerust. We kunnen u dan bijstaan in uw keuze. In sommige gevallen kunnen we ook een lichtstudie doen.

We willen dat u tevreden bent en daarom bieden we de beste prijzen voor de beste kwaliteit aan. We zijn overtuigd van onze producten en bieden een waarborg van 2 jaar.

Als klant staat u bij ons centraal. Hebt u vragen over bepaalde producten of wilt u meer weten over ons? Aarzel dan niet om ons te contacteren op [email protected] of op het telefoonnummer +32 9 277 45 50 teneinde meer informatie te bekomen over ondiepe inbouwspots.