Zwarte wandlampen

Filters
33 ProductenPagina 1 van 2

Wandlampen, iedereen heeft ze tegenwoordig wel in zijn of haar interieur hangen. Het is niet vreemd dat wandlampen zo populair worden. Ze zijn niet alleen ruimtebesparend, maar zorgen eveneens voor een verrassend element in het interieur. Leddepot.be biedt verschillende wandlampen aan die elke functie kunnen vervullen die u maar wenst. Deze functies worden hieronder verder uitgelicht.

 

Functies van de wandlampen

Wandlampen dienen eerst en vooral voor sfeerverlichting. Er zijn verschillende soorten wandlampen. Allereerst bestaan er wandlampen met een geïntegreerde LED module, met GU10 of E14. Daarnaast bestaan er ook dimbare wandlampen. Deze zijn, net zoals normale LED wandlampen, uitermate geschikt voor de verlichting in traphallen, gangpaden of aan gevels.

Het voordeel aan dimbare wandlampen ligt in de vergrote controle over je omgeving. Daarnaast kan je, wanneer gedimd, nog meer energie besparen aangezien ze niet op volle kracht licht schijnen. Verder zijn er ook up en down wandlampen. Zo heeft deze wandlamp een opwaartse en neerwaartse lichtbundel. De lamp schijnt haar verlichting naar boven én naar beneden. Zo verlicht u hiermee de muur aan de bovenkant, zodat u een accentlicht creëert. De lichtbundel aan de onderkant zorgt voor sfeerverlichting en centrale verlichting. In totaal geeft deze unieke lichtbundel dus als het ware het effect van een zandloper weer.

Ook zijn er zwarte muurlampen beschikbaar met een aanpasbare lichtbundel, dit wordt mogelijk gemaakt door de ingebouwde en beweegbare beugels. Bovenop de aanpasbare lichtbundel, kan deze ook up en down en dimbaar zijn.

Als voorlaatste zijn er ook USB oplaadbare wandlampen, deze kunnen dus gebruikt worden om toestellen op te laden met een USB poort. Nochtans hebben ze zeker ook een prachtig design meegekregen en kan u sommige zelfs richten naar de plaats die het licht nodig heeft.

Ten slotte zijn er wandlampen die gebruikt kunnen worden als leeslamp, zo bespaart u ruimte op de grond. Daarnaast is er zelfs een USB poort aangesloten op de leeslampen en is de LED module geïntegreerd. Dit is dus ideaal wanneer u een boek wilt lezen voor het slapengaan en tegelijkertijd uw gsm wilt opladen.

 

Wandlampen voor de badkamer

Wandlampen in de badkamer zijn ideaal wanneer u een deel van de badkamer hebt die net iets meer licht nodig heeft. Wanneer deze specifieke plek niet belicht kan worden door de centrale verwarming, biedt deze wandlamp de oplossing. Zeker wanneer u een wandlamp gebruikt waar zowel licht langs boven als onder schijnt, dan kunnen alle donkere plaatsen in de ruimte gemakkelijk belicht worden.

Nochtans kunnen niet alle wandlampen dienst doen in de badkamer. Om dit te kunnen weten, moet u de IP-waarde nakijken. Deze komt altijd voor met twee cijfers, het eerste cijfer duidt op de mate van bescherming tegen vaste stoffen, het tweede cijfer duidt op de mate van bescherming tegen vocht en water. Dit tweede cijfer is belangrijk in de badkamer en loopt tot en met acht. Hoe hoger het cijfer, hoe beter de lamp beschermd is tegen vocht en water. Op de meeste plaatsen is een IP44 graad voldoende. Dus plaats in de vochtige zones van de badkamer een zwarte wandlamp met een hoge IP-waarde en plaats in de drogere zones een wandlamp met een lagere IP-waarde. Zo bent u altijd gerust.

 

Design wandlampen

Een design wandlamp heeft net dat tikkeltje extra. Design is eigenlijk tweeledig, enerzijds kan u de lamp functioneel gebruiken, anderzijds ook ter beleving van het ontwerp. Deze wandlampen zorgen dus voor een trendy accessoire aan de muur, ondanks dat de lamp niet zou branden. Zo zijn er ovale, ronde, gebogen en maanachtige wandlampen om u tegen te zeggen.

Er is zelfs een wandlamp waar een aapje het lichtje vasthoudt. Kort gezegd, met deze originele wandlampen verveelt u zich nooit. Een broertje van deze soort wandlampen, zijn de moderne wandlampen. Deze wandlampen tonen eerder eenvoud, ze zijn strak en minimalistisch. Qua vormen zijn het vaak vierkanten, cilinders, ronde vormen en spotjes.

 

Verschillende soorten modellen

Zwarte wandlampen zijn in een aantal modellen verkrijgbaar. Alles hangt af van de kap die rond de lamp zit, aangezien deze bepaalt hoe het licht zal schijnen op de muur. Wanneer je een ronde kap hebt, zal je een ronde verlichting te zien krijgen. Een muurspotje zorgt voor een meer gebundelde straal van licht, die naar boven en onder schijnt. Zoals hierboven beschreven zijn er ook modellen die een aanpasbare lichtbundel hebben, zo kan u zelf de lichthoek wijzigen aan de hand van de beweegbare beugels.

Niet alleen zwarte wandlampen

Al deze wandlampen zijn beschikbaar in talloze kleuren. Zo hebt u keuze uit zwarte wandlampen, maar ook witte wandlampen. Verder zijn er ook goudkleurige wandlampen. Goudkleurig en zwart zijn eerder als detailkleur te gebruiken, anders wordt het teveel. Daarom wordt goud ook vaak gebruikt om de binnenkant van de kap te accentueren. Wit is altijd een goed idee, zeker als de lamp niet teveel mag opvallen in het interieur.

Koop uw zwarte wandlampen bij leddepot

Leddepot is specialist in bedrijfsverlichting. Onze expertise bestaat er in om exact de correcte lichtbron aan te leveren zodat u zeker bent dat het aangekochte materiaal perfect bij uw noden past. We hebben hierboven al aangegeven welke regels u in acht moet nemen om uw bestaande armaturen te vervangen door LED. Geraakt u er niet uit of start u met een nieuw gebouw, contacteer ons dan gerust. We kunnen u dan bijstaan in uw keuze. In sommige gevallen kunnen we ook een lichtstudie doen.

We willen dat u tevreden bent en daarom bieden we de beste prijzen voor de beste kwaliteit aan. We zijn overtuigd van onze producten en bieden een waarborg van 2 jaar.

Als klant staat u bij ons centraal. Hebt u vragen over bepaalde producten of wilt u meer weten over ons? Aarzel dan niet om ons te contacteren op [email protected] of op het telefoonnummer +32 9 277 45 50 teneinde meer informatie te bekomen over zwarte wandlampen.