Design tafellampen

Filters
19 ProductenPagina 1 van 1

Design tafellampen zijn decoratieve elementen die sfeer en stijl toevoegen aan ieder interieur. Ze bestaan in vele vormen en kleuren waardoor ze passen in verschillende interieurontwerpen. Ze zijn heel veelzijdig en kunnen daardoor op verschillende manieren gebruikt worden, m.n. als nachtkastlampje, salontafellamp of commodelamp. Door hun compacte formaat zijn ze gemakkelijk verplaatsbaar. Er zijn tegenwoordig zelf ook draadloze tafellampen die nog mobieler zijn. Hieronder vindt u enkele kenmerken alsook aandachtspunten waarop u moet letten bij de aanschaf van design tafellampen.

 

Hoe bepaal ik de grootte van een design tafellamp?

Bij het bepalen van de grootte van een design tafellamp is het vooral belangrijk om te kijken naar de bestemming van de lamp. De lamp moet in verhouding staan tot de grootte van de tafel. Bij een tafellamp met lampenkap zou de buitenkant van de kap de tafel niet mogen overschrijden. De ruimte waarin de lamp komt heeft ook een invloed. Zo zal een grote lamp beter tot zijn recht komen in een grote ruimte terwijl een kleine lamp meer geschikt is voor een compacte ruimte.

Hoe functioneel is een design schemerlamp?

Design tafellampen kunnen zeer functioneel zijn. Vaak hebben ze verstelbare functies zoals draaibare lampenkappen of verstelbare armen. Daarnaast kan ze voldoende verlichting bieden voor verschillende activiteiten zoals lezen of werken. Let hierbij wel op de lichtkleur van de lamp. Hoe warmer deze is, hoe minder licht ze zal geven. De lichtkleur wordt weergegeven in Kelvin. We onderscheiden volgende lichtkleuren:

Warm wit: variërend van 2700 tot 3000 Kelvin

Normaal wit of daglicht: variërend van 4000 tot 4500 Kelvin

Koud wit: variërend van 6000 tot 6500 Kelvin

Sommige designlampen kunnen ook gedimd worden waardoor ze nog sfeervoller kunnen zijn. Het dimmen kan dan gebeuren met een touch dimknop op de lamp die in verschillende standen werkt. Een andere mogelijkheid is een snoerdimmer die geïntegreerd is in het snoer.

Kiezen voor een vervangbare LED lamp of een geïntegreerde LED module?

Soms hoeft u bij de aanschaf van uw design schemerlamp geen bijkomende lamp meer te kopen. Het is namelijk zo dat vele tafellampen al voorzien zijn van een geïntegreerde LED module. Door de integratie van een dergelijke module is men veel minder beperkt in de vorm van de lamp en kunnen er dus veel mooie, design ontwerpen gecreëerd worden. De levensduur van zo een LED module bedraagt 30000 à 50000 branduren, wat overeenstemt met 15 à 20 jaar functioneren. De koeling van een dergelijke module is essentieel voor een lange levensduur. LED verlichting wordt veel minder warm dan halogeen maar moet wel nog gekoeld worden. Een goede spreiding van de LED modules zorgt ervoor dat de koeling heel goed verloopt.

Welke materialen worden er gebruikt?

Design schemerlampen bestaan uit verschillende hoogwaardige materialen. Zo zijn er bijvoorbeeld glazen tafellampen, metalen tafellampen of houden tafellampen. Deze materialen hebben een luxe uitstraling en garanderen een mooie esthetiek.

Welke keuze van kleur?

Design lampen bestaan in alle kleuren. Vaak voorkomend zijn de witte schemerlampen of zwarte schemerlampen.  Hou rekening met het interieur waarin de lamp komt. Hou rekening met de stijl van de kamer alsook met de meest voorkomende kleuren zodat de lamp en het interieur in harmonie zijn met elkaar. Hou rekening met de sfeer. Warme kleuren zoals rood en oranje kunnen een warme sfeer creëren terwijl blauw en groen een kalmerende sfeer kunnen bieden. Kijk ook of de kleur overeenstemt met uw persoonlijke voorkeur.

Hoe verschillen design schemerlampen van andere tafellampen?

Daar waar design tafellampen vooral ontworpen zijn met de nadruk op esthetiek en innovatie verwijzen vintage of industriële tafellampen vooral naar het verleden. Moderne tafellampen zijn dan weer eigentijds qua ontwerp en zijn ook vaak minimalistisch en strak van vormgeving.

Koop uw design tafellampen bij leddepot

Leddepot is specialist in bedrijfsverlichting. Onze expertise bestaat er in om exact de correcte lichtbron aan te leveren zodat u zeker bent dat het aangekochte materiaal perfect bij uw noden past. We hebben hierboven al aangegeven welke regels u in acht moet nemen om uw bestaande armaturen te vervangen door LED. Geraakt u er niet uit of start u met een nieuw gebouw, contacteer ons dan gerust. We kunnen u dan bijstaan in uw keuze. In sommige gevallen kunnen we ook een lichtstudie doen.

We willen dat u tevreden bent en daarom bieden we de beste prijzen voor de beste kwaliteit aan. We zijn overtuigd van onze producten en bieden een waarborg van 2 jaar.

Als klant staat u bij ons centraal. Hebt u vragen over bepaalde producten of wilt u meer weten over ons? Aarzel dan niet om ons te contacteren op [email protected] of op het telefoonnummer +32 9 277 45 50 teneinde meer informatie te bekomen over design tafellampen.