Tafellampen voor buiten

Filters
10 ProductenPagina 1 van 1

Tafellampen voor buiten zijn speciaal ontworpen om te kunnen gebruiken op terrassen, tuinen of patio’s. Ze zijn bestand tegen verschillende weersomstandigheden en zijn vaak voorzien van een waterdichte behuizing om ze te beschermen. Hieronder geven we enkele belangrijke kenmerken van een tafellamp voor buiten alsook advies waarop u moet letten bij de aanschaf hiervan.

Weerbestendigheid

Het allerbelangrijkste bij een tafellamp voor buiten is de weerbestendigheid. Water en elektriciteit gaan niet samen. U wilt geen risico nemen qua veiligheid en daarom is een goede waterbestendigheid essentieel.

De mate van waterbestendigheid wordt uitgedrukt in IP (Ingress Protection). Dit is een kwalificatie waarmee wordt aangegeven in hoeverre de lamp beschermd is tegen stof en water. De IP waarde bestaat uit 2 cijfers, waarbij het eerste cijfer betrekking heeft op de mate van stofbestendigheid en het tweede cijfer op de mate van waterbestendigheid. Een lamp die niet waterbestendig is, heeft een IP graad van 20.

Alles hangt ervan af wat het doel is van de tafellamp. Wilt u deze gebruiken op het terras waardoor ze beperkt blootgesteld is aan water, dan is IP44 (in dat geval is ze beschermd is tegen opspattend water uit alle richtingen; ook wel spatwaterdicht genoemd) voldoende. Dit is trouwens de meest gangbare IP graad voor tafellampen voor buiten.

Wilt u daarentegen de tafellamp in de tuin permanent op de grond plaatsen waar ze onbeschermd is, dan is IP65 (in dat geval is ze volledig beschermd is tegen stof en beschermd is tegen waterstralen vanuit elke richting; ook wel sproeidicht genoemd) aan te raden.

In het geval de tafellamp bijvoorbeeld aan het zwembad geplaatst wordt, is er een risico dat ze hierin belandt en dan is IP67 (in dat geval is ze beschermd is tegen onderdompeling in water tot een diepte van 1 meter gedurende maximaal 30 minuten; ook wel dompeldicht genoemd) aan te raden.

Welke lichtbron moet ik gebruiken voor mijn tafellamp voor buiten?

Vermits een tafellamp voor buiten blootgesteld wordt aan regen en wind is het raadzaam om een tafellamp te nemen met geïntegreerde LED module. Een geïntegreerde LED module kan immers veel beter afgeschermd worden dan een vervangbare lamp die in een fitting moet gedraaid worden. Bovendien heeft een LED module als voordeel dat het weinig plaats neemt waardoor er qua ontwerp veel meer mogelijkheden zijn. Ook de levensduur van een LED module is vaak veel langer dan bij een vervangbare LED lamp.

Welke lichtkleur is geschikt voor een tafellamp voor buiten?

Hoewel de lichtkleur van buiten 4000 tot 4500 Kelvin is, is het raadzaam om voor een buitentafellamp warm wit licht te nemen, variërend van 2700 tot 3000 Kelvin. Wilt u het ’s avonds nog gezelliger maken is heel warm wit licht nog beter, variërend van 1800 tot 2200 Kelvin.

Welke kleur van tafellamp moet ik nemen voor buiten?

Voor een tafellamp voor buiten wordt meestal een neutrale kleur gekozen die goed past bij de omgeving. Een zwarte tafellamp is heel populair maar een witte tafellamp kan evengoed. Hou rekening met de omgeving. Indien u een zwarte tafel hebt, kies dan een zwarte tafellamp.

Waar moet ik nog op letten bij de aanschaf van tafellampen voor buiten?

  • Tafellampen met batterij zijn handig om buiten te gebruiken. Vaak is er buiten geen stopcontact aanwezig en dan is een draadloze tafellamp handig. Er is dan ook geen draad meer die in de weg ligt.
  • Hou rekening met de stijl van de woning. Hebt u een moderne woning, kies dan moderne tafellampen; mag het iets extravaganter, kies dan design tafellampen. Er bestaan zelf tafellampen met kap voor buiten. Daarbij is de kap dan wel gemaakt in glas of PVC.
  • Kies een stevige tafellamp met een stevige basis zodat ze niet omvergewaaid wordt bij een stevige wind.

Koop uw tafellamp voor buiten bij leddepot

Leddepot is specialist in bedrijfsverlichting. Onze expertise bestaat er in om exact de correcte lichtbron aan te leveren zodat u zeker bent dat het aangekochte materiaal perfect bij uw noden past. We hebben hierboven al aangegeven welke regels u in acht moet nemen om uw bestaande armaturen te vervangen door LED. Geraakt u er niet uit of start u met een nieuw gebouw, contacteer ons dan gerust. We kunnen u dan bijstaan in uw keuze. In sommige gevallen kunnen we ook een lichtstudie doen.

We willen dat u tevreden bent en daarom bieden we de beste prijzen voor de beste kwaliteit aan. We zijn overtuigd van onze producten en bieden een waarborg van 2 jaar.

Als klant staat u bij ons centraal. Hebt u vragen over bepaalde producten of wilt u meer weten over ons? Aarzel dan niet om ons te contacteren op [email protected] of op het telefoonnummer +32 9 277 45 50 teneinde meer informatie te bekomen over tafellampen voor buiten.