Wandlampen up down

Filters
17 ProductenPagina 1 van 1

Er kunnen verschillende redenen zijn om te kiezen voor wandlampen. Van wandlampen hoef je geen algemene verlichting te verwachten. Je kiest vooral voor wandlampen als je sfeerlicht wilt hebben. Wil je profiteren van functionele verlichting? Ook dan kun je kiezen voor wandlampen, maar let dan om de armatuur. Bijvoorbeeld dat deze beweegbaar is, zodat je het licht functioneel kunt gebruiken om te lezen of om een hobby uit te voeren. In dat geval spreek je van richtbare wandlampen. Bijzondere sfeerverlichting voor aan de wand zijn wandlampen up en down. Wat is dit voor soort wandlamp en wat zijn de mogelijkheden?

Wat zijn wandlampen up en down?

Het kan zijn dat je nog nooit van de term up en down lampen gehoord hebt. Het is een Engelse term, ook wel eens up down lighters genoemd. In het Nederlands betekent dit naar boven en beneden schijnende lampen. Het zijn moderne wandlampen die zowel licht naar boven als naar beneden schijnen. Dit is ook direct het meest bijzondere aan de lamp, want het licht wordt niet de kamer ingestraald, maar enkel langs de wand. Hierdoor heb je mooie sfeerverlichting aan de wand. Door de verlichting licht je hiermee de wand ook uit en is de wand prettig om naar te kijken. Er zijn verschillende soorten stijlen van up en down wandlampen verkrijgbaar, maar ze hebben wel een overeenkomst. Het gaat altijd om een kap in een bepaalde stijl en die tegen de wand is gemonteerd om van boven en beneden licht te laten schijnen. Het strak tegen de wand monteren is noodzakelijk om het gewenste up en down effect te krijgen.

Up en down lampen ook voor buiten

Niet alleen zijn up en down lighters voor binnen geschikt. Wil je tijdens de zomermaanden ´s avonds lang buiten zitten, dan kun je ook behoefte hebben aan gezellig sfeerlicht. Ligt je terras naast de woning of schuur? Dan is dit een uitstekende mogelijkheid om up en down wandlampen aan de muren te bevestigen. Ook bij de entree zie je vaak dat er van up en down wandlampen gebruikt wordt gemaakt. Met een up en down wandlamp naast beide kanten van de voordeur, creëer je een erg stijlvolle en luxueuze entree. Tevens wordt de gevel van de woning ´s avonds aangenaam verlicht.

Up en down lampen voor de badkamer

Wil je een sfeervolle badkamer? Dan is badkamerverlichting een belangrijke factor. Wandlampen voor de badkamer zijn een prima middel om voor sfeer te zorgen. Ook up en down lampen zijn zeer geschikt om als sfeerlamp in de badkamer te dienen. Maar niet iedere up en down lamp is voor de badkamer geschikt. Je moet hiervoor specifiek letten op de IP-waarde. Deze IP-waarde geeft aan in hoeverre de lamp beschermd is tegen vocht en vuil. Je moet hierbij letten op het twee cijfer van de IP-waarde. Dit cijfer loopt t/m 8 en hoe hoger het cijfer, des te meer waterdicht is de up en down lamp. Plaats vooral rondom de natte zones een up en down lamp met een hoge IP-waarde. In de droge gedeeltes kun je af met een lagere IP-waarde.

Hoe design zijn wandlampen up en down?

Up en down lampen zijn vooral geschikt voor sfeerlicht aan de wand. Hierdoor zijn deze lampen ondanks de keuze uit de vele modellen, redelijk standaard. Vooral ook omdat alle soorten up en down lampen ongeveer hetzelfde werken. Design wandlampen hebben vooral een decoratieve functie. Deze lampen vallen ook op als je ze niet gebruikt en vormen een belangrijk onderdeel voor de aankleding van het interieur. Dit is met up en down lampen meestal niet het geval. Maar een opvallende design wandlamp is ook lang niet altijd nodig. Met de up en down wandlamp creëer je zelf een beetje design, door de fraaie verlichting op de wand.

Soorten up en down lampen

Up en down lampen zijn in verschillende modellen verkrijgbaar. De basis van de lamp vormt de kap, waar van zowel boven als beneden het licht schijnt. Het model van deze kap geeft aan hoe de verlichting op de muur wordt gestraald. Heb je een ronde kap, dan krijg je ook ronde verlichting op de muur te zien. Heb je een muurspot als up en down wandlampen dan krijg je een meer gebundelde straal die naar boven en beneden schijnt. Zo bepaal jij met het model van de up en down wandlamp, hoe de verlichting op de wand wordt weergegeven. Bij sommige modellen kan je zelf de lichthoek wijzigen door middel van beweegbare lamellen.

Up en down wandlampen in vele kleuren

Naast het model, heb je ook keuze uit diverse kleuren voor een up en down wandlamp. De kleur moet meestal goed bij de interieurstijl passen. Witte wandlampen zijn meest een standaardkleur en kies je vooral als je de lamp niet teveel wilt laten opvallen. Zwarte wandlampen kunnen ook, maar zijn wel een specifieke kleur die moet passen bij je interieur. Gelukkig is zwart als detailkleur momenteel erg trendy, maar dan moet je verder niet teveel zwart in het interieur gebruiken. Grijze wandlampen zijn voorzien van een moderne kleur en maakt een witte muur iets minder wit. Wil je helemaal iets anders met kleur voor je wandlampen? Kies dan voor gouden wandlampen. Hierbij geldt hetzelfde als met zwart. Gebruik goud als detailkleur, anders wordt het iets te overdadig.

Koop uw up en down wandlampen bij leddepot

Leddepot is specialist in bedrijfsverlichting. Onze expertise bestaat er in om exact de correcte lichtbron aan te leveren zodat u zeker bent dat het aangekochte materiaal perfect bij uw noden past. We hebben hierboven al aangegeven welke regels u in acht moet nemen om uw bestaande armaturen te vervangen door LED. Geraakt u er niet uit of start u met een nieuw gebouw, contacteer ons dan gerust. We kunnen u dan bijstaan in uw keuze. In sommige gevallen kunnen we ook een lichtstudie doen.

We willen dat u tevreden bent en daarom bieden we de beste prijzen voor de beste kwaliteit aan. We zijn overtuigd van onze producten en bieden een waarborg van 2 jaar.

Als klant staat u bij ons centraal. Hebt u vragen over bepaalde producten of wilt u meer weten over ons? Aarzel dan niet om ons te contacteren op [email protected] of op het telefoonnummer +32 9 277 45 50 teneinde meer informatie te bekomen over wandlampen up down.