Wandlampen voor buiten

Filters
6 ProductenPagina 1 van 1

Wandlampen voor buiten zijn armaturen die gemonteerd worden aan de gevel en buitenruimtes verlichten zoals terrassen, opritten, tuinen, veranda’s en gevels. Ze zijn speciaal ontworpen zodat ze bestand zijn tegen weer en wind. Hieronder vindt u de kenmerken van buitenwandlampen alsook belangrijke informatie over waar u op moet letten bij de aanschaf hiervan.

Weerbestendigheid van buitenwandlampen

Wandlampen voor buiten zijn onderhevig aan alle weersomstandigheden. Daarom moeten ze voldoende beschermd zijn tegen waterindringing. Water dat zou insijpelen zou immers een kortsluiting kunnen veroorzaken en in het ergste geval zelf brand. De mate waarin buitenlampen beschermd moeten zijn is afhankelijk van de plaats waar u ze zou hangen. Deze mate van bescherming wordt uitgedrukt in IP waarde. IP staat voor Ingress Protection en bestaat uit 2 cijfers: het eerste cijfer staat voor stofbestendigheid en het tweede voor waterbestendigheid. Rondom het huis, zijn verschillende IP waarden vereist:

Huis met IP waarden

Wandlampen bevinden zich meestal in de gele zone. Vermits deze zone zich bevindt onder de oversteek zijn de lampen al een beetje beschermd. Deze zone is IP44 wat betekent dat de lampen beschermd zijn tegen opspattend water uit alle richtingen. Dit wordt ook wel spatwaterdicht genoemd.

Belangrijke kenmerken wandlampen voor buiten

Er zijn verschillende soorten buitenwandlampen. We onderscheiden volgende soorten:

  • UP-down wandlampen: Deze lampen schijnen zowel naar boven als naar beneden. Het zijn heel populaire wandlampen omdat ze indirecte verlichting creëren en veel sfeer toevoegen. Bovendien verfraaien ze de gevel.
  • Frontale wandlampen: Deze lampen stralen hun licht naar voren uit, wat zorgt voor veel verlichting van de ingang, de oprit of het tuinpad.
  • Enkel down wandlampen: Deze wandlampen stralen enkel naar beneden en zorgen ook voor de nodige accentverlichting.
  • Enkel Up wandlampen: Deze wandlampen stralen enkel naar boven.
  • Richtbare wandlampen: Hierbij kan de richting van het licht worden aangepast.
  • Rondom verlichting: Deze wandlampen stralen licht uit in alle richtingen. Ze creëren zacht omgevingslicht.

Qua stijl zijn er ook heel veel mogelijkheden bij wandlampen voor buiten. Zo zijn er design wandlampen die bestaan uit hoogwaardige materialen zoals roestvrij staal, aluminium of gepoedercoat metaal. Ze hebben een aantrekkelijk ontwerp en zijn functioneel.

Moderne wandlampen zijn gekenmerkt door hun strakke en minimalistische ontwerp. Ze zijn beschikbaar in verschillende vormen en maten.

Retro wandlampen zijn geïnspireerd op nostalgische ontwerpen uit het verleden. Ze zijn vaak gemaakt in edele metalen zoals koper, brons of messing al dan niet in combinatie met glas.

Met LED module of vervangbare LED lamp?

Wandlampen kunnen voorzien zijn van LED modules die geïntegreerd zijn in het ontwerp of van een fitting waarin u een LED lamp kunt draaien. De meeste wandlampen voor buiten zijn voorzien van geïntegreerde LED modules omdat hierdoor het ontwerp geen nadelen ondervindt. Vervangbare lampen zijn immers vaak te groot waardoor het ontwerp ook groot uitvalt. Een bijkomend voordeel van een LED module is dat de koeling vaak heel goed is en daardoor een langere levensduur gegarandeerd is.

Welke lichtkleur voor buitenwandlampen?

Buitenwandlampen zijn vaak beschikbaar in LED modules met warm witte lichtkleur, variërend van 2700 tot 3000 Kelvin. Warm wit is een zeer aangename lichtkleur en brengt sfeer. Een andere mogelijkheid is heel warm wit licht, gaande van 1800 tot 2200 Kelvin. Normaal wit licht of daglicht (van 4000 tot 4500 Kelvin) wordt ook soms genomen maar is minder gezellig.

Welke kleur moet ik kiezen voor mijn wandlampen voor buiten?

De kleur van een buitenwandlamp moet passen bij de stijl van het huis alsook van uw persoonlijke voorkeur. Hou rekening met de muur van de gevel waarop u de lampen wilt monteren zodat ze in harmonie zijn met de rest van de woning. Indien u een landelijke woning hebt, met een rieten dak en houten vensters, is een zwarte wandlamp hiermee perfect te combineren. Hebt u een witte gevel zou zwart ook kunnen maar alles hangt ervan af of u de wandlampen als eyecatcher wilt gebruiken of niet. Witte wandlampen kunnen ook en zullen minder opvallen, zeker op een witte gevel.

Koop uw wandlampen voor buiten bij leddepot

Leddepot is specialist in bedrijfsverlichting. Onze expertise bestaat er in om exact de correcte lichtbron aan te leveren zodat u zeker bent dat het aangekochte materiaal perfect bij uw noden past. We hebben hierboven al aangegeven welke regels u in acht moet nemen om uw bestaande armaturen te vervangen door LED. Geraakt u er niet uit of start u met een nieuw gebouw, contacteer ons dan gerust. We kunnen u dan bijstaan in uw keuze. In sommige gevallen kunnen we ook een lichtstudie doen.

We willen dat u tevreden bent en daarom bieden we de beste prijzen voor de beste kwaliteit aan. We zijn overtuigd van onze producten en bieden een waarborg van 2 jaar.

Als klant staat u bij ons centraal. Hebt u vragen over bepaalde producten of wilt u meer weten over ons? Aarzel dan niet om ons te contacteren op [email protected] of op het telefoonnummer +32 9 277 45 50 teneinde meer informatie te bekomen over wandlampen voor buiten.