Witte railspots

Filters
39 ProductenPagina 1 van 2

Waarom zou u voor spots kiezen als verlichting? Spots zijn meestal klein in formaat en vallen daarom nauwelijks op. Dit kan wenselijk zijn, als u geen opvallende objecten in uw interieur wilt. Desondanks heeft u toch de beschikking over voldoende verlichting en ook verschillende soorten verlichting. Zo kunt u met spots algemene verlichting krijgen voor een een goed verlicht oppervlak of sfeerverlichting als u een gezellige sfeer wilt creëren. Inbouwspots verwerkt u in het plafond, waardoor u in het geheel niets meer van een lamp ziet. Wanneer er toch de behoefte aan enige flexibiliteit is, dan kunt u ook voor railverlichting kiezen.

Wat is railverlichting?

Railverlichting bestaat uit rails die u aan het plafond monteert en waar u vervolgens railspots aan hangt. Hierdoor profiteert u én van spotverlichting én van flexibiliteit. U kunt de spots namelijk heel gemakkelijk over de rails naar een door u gewenste plek schuiven. Dit is met zowel inbouwspots als plafondspots niet mogelijk. Wijzigt u eens van interieur, dan hoeft u geen spots van of uit het plafond te halen, maar schuift u de railspots moeiteloos op hun nieuwe plek. Uiteraard vormen de rails een belangrijk onderdeel van een spot op een railsysteem. Laat u de rails door de gehele woonkamer of bedrijfsruimte lopen, dan is vrijwel iedere plek in deze ruimte goed te verlichten.

1 fase of 3 fase railverlichting?

Voordat u overgaat tot aanschaf van railverlichting, is het belangrijk om te weten of u in de ruimte waar u railverlichting wilt gebruiken, een monofase of driefase stroomnetwerk heeft. Hierdoor weet u hoeveel circuits er beschikbaar zijn en dit kan cruciaal zijn bij de keuze van het soort railverlichting. U moet namelijk de keuze maken uit 1 fase railspots of 3 fase railspots. Bij een 1 fase railspot maakt u gebruik van één stroomcircuit. U kiest hiervoor, als u bijvoorbeeld maar één lichtschakelaar in de betreffende ruimte heeft. Met deze schakelaar kunt u alle spots aan de rails in één keer doven of aanschakelen. Kiest u voor een 3 fase railspot, dan heeft u de beschikking over drie circuits. De spots kunt u over deze drie circuits verdelen en zij werken onafhankelijk van elkaar. Ze zijn ook met meerdere schakelaars te bedienen, zodat u een gedeelte van de spots kunt laten branden en een ander gedeelte dooft. Dit is ook de reden dat railverlichting vaak als winkelverlichting wordt gebruikt. In de avonduren dooft u de spots in de winkel, maar de spots in de etalage die op een ander circuit zijn aangesloten, kunt u als etalageverlichting laten branden.

Waarom kiezen voor witte railspots?

Natuurlijk heeft ieder zijn eigen smaak en daarom kan er gekozen worden voor spots in diverse designs. Ook de kleur van de railspots doet er toe. Standaard heeft u de keuze uit witte en zwarte rails met railspots. De kleur wit werd lange tijd geassocieerd als een veilige kleur. Dit is het overigens nog steeds. Witte spots voor rails passen in vrijwel ieder interieur en is altijd een veilige keuze als u twijfelt over de kleur van uw railspots. Maar witte railverlichting wordt tegenwoordig ook als modern gezien. Met wit railverlichting heeft u een strakke vorm van verlichting, helemaal als u de witte kleur combineert met een modern design van de witte railspots. Daarnaast zijn railspots in witte kleur ideaal als u een wit plafond heeft en de spots in het plafond wilt laten opgaan. Hierdoor vallen de spots zo weinig mogelijk op en vormen ze geen storend element in uw interieur. Railspots in zwarte kleur kunnen ook in een wit interieur om meer contrast te brengen en om luxe uit te stralen.

Led railverlichting

Het spreekt tegenwoordig vanzelf, dat u voor uw witte railspots niet meer kiest voor de klassieke gloeilamp of halogeenlamp. Dit zijn lichtbronnen die uiterst inefficiënt zijn, want 90% van de energie gaat verloren aan het opwarmen van de lampen. Bij led verlichting is dit juist andersom. 90% van de energie zal worden omgezet in daadwerkelijk licht. Hierdoor worden led railspots niet heet en zijn ze ook veel veiliger in gebruik. Bovendien is de levensduur van led verlichting vele malen langer dan conventionele verlichting. U kunt daarom ook gerust witte railspots aanschaffen met geïntegreerde led verlichting, want een lampje wisselen zal niet meer nodig zijn. Uiteraard kunt u ook nog steeds kiezen voor led railverlichting met een E27 of GU10 fitting.

Het design van railspots

Of u nu rail verlichting voor de woonkamer gebruikt of een witte spanningsrail in uw bedrijf of winkel, u wilt een spot voor een railsysteem die qua design goed bij uw interieur past. Uiteraard is dit smaakgebonden, maar u heeft in ieder geval meer dan voldoende keuze. U kunt gaan voor eenvoudige, maar zeer strakke railspots in het wit of juist voor klassiek of vintage. U bent met railverlichting al erg flexibel, maar dit kan nog flexibeler, als u kiest voor railspots die kantelbaar zijn. Uw spots kunnen dan niet alleen van locatie wisselen, u kunt ze ook in een bepaalde richting laten schijnen.

Lees hier onze blog over hoe railverlichting te installeren.

 

Koop uw witte railspots bij leddepot

LED depot is specialist in allerlei soorten bedrijfsverlichting. Onze expertise bestaat er in om exact de correcte lichtbron aan te leveren zodat u zeker bent dat het aangekochte materiaal perfect bij uw noden past. We hebben hierboven al aangegeven welke regels u in acht moet nemen om uw bestaande armaturen te vervangen door LED. Geraakt u er niet uit of start u met een nieuw gebouw, contacteer ons dan gerust. We kunnen u dan bijstaan in uw keuze. In sommige gevallen kunnen we ook een lichtstudie doen.

We willen dat u tevreden bent en daarom bieden we de beste prijzen voor de beste kwaliteit aan. We zijn overtuigd van onze producten en bieden een waarborg van 2 jaar.

Als klant staat u bij ons centraal. Hebt u vragen over bepaalde producten of wilt u meer weten over ons? Aarzel dan niet om ons te contacteren op [email protected] of op het telefoonnummer +32 9 277 45 50 teneinde meer informatie te bekomen over witte railspots.