Wandverlichting

50 ProductenPagina 1 van 3

Wandverlichting


Het belangrijkste voordeel van wandverlichting, is dat je geen ruimte kwijt bent voor bijvoorbeeld staande lampen en er hangen geen onsierlijke armaturen van plafondlampen in de weg. Tevens kun je met lampen aan de wand alle soorten verlichting krijgen die je wenst, zoals functionele verlichting, sfeerverlichting en accentverlichting. Voor muurverlichting heb je de keuze uit talloze verschillende soorten lampen.

Verlichting aan de wand voor binnen én buiten

Bij muurlampen gaat het niet alleen om verlichting voor binnen. Natuurlijk is het aanbod wandlampen voor binnen veel groter dan de wandlampen voor buiten. Maar ook als je buiten voor op het terras een mooie lamp zoekt voor aan de schuurwand, dan vind je deze in vele maten, vormen, stijlen en designs. Een landelijke wandlamp is tegenwoordig erg populair. Je creëert hiermee enigszins een klassieke plattelandssfeer, maar is ook geschikt voor modern aangeklede tuinen. Stijlvolle lampen aan de wand bij de voordeur, zorgen voor een luxueuze entree en scheppen ´s avonds sfeer aan de buitenzijde van je woning.

Wandverlichting zorgt voor een sfeervol interieur

Wandlampen zijn bij uitstek geschikt om voor sfeer te zorgen. Zit je in de woonkamer en heb je maar beperkte verlichting nodig? Een staande lamp of hanglamp kunnen soms net iets teveel zijn. Kleine lampjes die passen bij je interieurstijl, geven prettig en aangenaam sfeerlicht, zodat je de overige lampen uit kunt laten. Een wandlamp levert daarom een belangrijke bijdrage aan het creëren van sfeer en gezelligheid.

Een wandlamp met LED verlichting

Het is vandaag de dag vanzelfsprekend dat je kiest voor LED verlichting voor je wandlamp. Met LED lampen verlicht je de ruimtes efficiënt en rendabel. LED lampen gaan nauwelijks stuk, dus een lamp vervangen hoeft nagenoeg niet en de energie wordt veel efficiënter ingezet. Wel zijn er diverse vormen van LED lampen verkrijgbaar. Zo kun je kiezen voor een wandlamp met vervangbare lampen. Standaard is er de lamp met grote fitting, het type E27 of E14 met kleine fitting. Kies je voor een spotje als wandlamp, dan heb je doorgaans te maken met een GU10 of een G9 lamp.

Hoewel een vervangbare LED lamp niet snel stuk gaat, heeft een vervangbare lamp in de wandlamp wel een voordeel. Je kunt dan een lamp kiezen die past bij de sfeer die jij wilt uitstralen, zoals warm wit of extra warm wit. Naast de vervangbare LED lampen, kun je tegenwoordig ook kiezen voor een wandlamp met geïntegreerde LED modules. Dit is bijvoorbeeld ideaal als je maar kleine wandlampjes wilt. Dit is met geïntegreerde LED modules namelijk erg goed mogelijk. Het grote voordeel hiervan is dat de armatuur minder diep kan gemaakt worden. Waar je dan wel rekening mee moet houden, is dat als er onverhoopt een LED stuk gaat, je de hele wandlamp moet vervangen. Echter, de wandlampen met geïntegreerde LEDs zijn tegenwoordig uitstekend gekoeld waardoor een lange levensduur gegarandeerd is.

Waarom kiezen voor een dimbare wandlamp?

Zijn er plekken in huis waar je behoefte hebt aan verschillende soort licht? Kies dan een dimbare wandlamp. Hiermee is het mogelijk om diverse sferen te scheppen. Laat de wandlamp voluit branden als je veel verlichting nodig hebt en ziet waar je mee bezig bent. Is het tijd voor gezelligheid? Dan dim je de wandlamp, zodat je geniet van aangename sfeerverlichting.

Wandlampen voor de badkamer

Ook in de badkamer kun je kiezen voor een wandlamp. Met een wandlamp maak je de badkamer erg sfeervol. Maar je moet wel weten dat je voor de badkamer niet iedere soort wandlamp kunt kiezen. Aangezien de badkamer een vochtige ruimte is, is het belangrijk om op de IP-waarde te letten. De IP-waarde geeft aan in hoeverre je wandlamp bescherming geniet tegen vuil en vocht. Plaats je een wandlamp direct bij de natte ruimtes, zoals de douche of het bad? Kies dan voor een wandlamp met een IP-waarde van 65 en die bestand is tegen waterstralen. Voor overige plekken in de badkamer kun je af met een wandlamp die spatwaterdicht is (IP44).

Wat zijn wandlampen up down?

Misschien dat je nog nooit van een wandlamp up down gehoord hebt? De benaming zegt eigenlijk al voldoende en is specifiek voor lampen die aan muur worden gehangen. Met up down wordt een wandlamp bedoeld die zowel naar boven als naar beneden schijnt. Dit geeft een bijzonder effect aan de kamer en hiermee worden de wanden mooi uitgelicht. Er zijn ook lampen die alleen up of alleen down schijnen.

Welk design kies jij?

Het ontwerp van een wandlamp die je wilt gebruiken, is uiteraard afhankelijk van de interieurstijl. Eigenlijk is er voor iedere interieurstijl wel een muurlamp te vinden. Heb je een moderne interieurstijl? Dan kies je uiteraard voor moderne wandlampen. Heb je een wat klassieker of retro interieurstijl? Er zijn tegenwoordig erg leuke vintage wandlampen verkrijgbaar. Vind je design erg belangrijk in het interieur? Er zijn design wandlampen in overvloed verkrijgbaar. Zo kies je altijd een wandlamp die past in jouw interieur.

De stijl van de wandlamp is uiteraard smaakgebonden en daar valt niet over te twisten. Wil je minimalistisch? Er zijn minimalistische lampjes aan de wand met enkel het peertje zichtbaar. In een erg klassiek interieur kun je niet zonder een wandlamp met het klassieke lampenkapje en natuurlijk kies je in een landelijke interieurstijl voor een gezellige en stijlvolle lantaarnlamp aan de wand.

 

Koop uw wandverlichting bij leddepot

Leddepot is specialist in bedrijfsverlichting. Onze expertise bestaat er in om exact de correcte lichtbron aan te leveren zodat u zeker bent dat het aangekochte materiaal perfect bij uw noden past. We hebben hierboven al aangegeven welke regels u in acht moet nemen om uw bestaande armaturen te vervangen door LED. Geraakt u er niet uit of start u met een nieuw gebouw, contacteer ons dan gerust. We kunnen u dan bijstaan in uw keuze. In sommige gevallen kunnen we ook een lichtstudie doen.

We willen dat u tevreden bent en daarom bieden we de beste prijzen voor de beste kwaliteit aan. We zijn overtuigd van onze producten en bieden een waarborg van 2 jaar.

Als klant staat u bij ons centraal. Hebt u vragen over bepaalde producten of wilt u meer weten over ons? Aarzel dan niet om ons te contacteren op [email protected] of op het telefoonnummer +32 9 277 45 50 teneinde meer informatie te bekomen over wandverlichting.