LED railspots

Filters
36 ProductenPagina 1 van 2

LED railspots


In uw woonkamer kunt u behoefte hebben diverse soorten verlichting. Wilt u ´s avonds veel overzicht met wat u aan het doen bent, dan heeft u goede algemene of functionele verlichting nodig. Zit u gezellig in de zithoek televisie te kijken of ontvangt u bezoek, dan kun u wel wat sfeerverlichting gebruiken. De diverse verlichtingssoorten zijn allen te bereiken met spots. Hierbij heeft u de keuze uit inbouwspots en plafondspots. Inbouwspots bouwt u in het plafond voor een strakke afwerking en plafondspots monteert u aan het plafond. Voor meer flexibiliteit met spots, kunt u kiezen voor spots op rail.

Hoe werken LED railspots?

Net zoals met inbouwspots en plafondspots, profiteert u met railverlichting van alle soorten verlichting die u maar wilt. Het grote verschil, is dat u veel flexibeler bent. U monteert de spots namelijk niet aan of in het plafond. U moet namelijk rails aan het plafond monteren. De rails verbindt u met elkaar door middel van connectoren. Rechte rails verbindt u met connectoren in rechte vorm. Wilt u de rails in een andere richting laten lopen? Kies dan voor een T-connector, L-connector of zelfs een X-connector, als u rails uit diverse richtingen bij elkaar laat komen. Het beginpunt van de rails verbindt u met de stroomdraden die in de betreffende ruimte uitkomen. Omdat de rails met elkaar verbonden zijn, heeft u over uw gehele netwerk van rails spanning. Aan de rails hangt u dan de railspots. Het voordeel hiervan, is dat u de railspots kun plaatsen waar u maar wilt. Daarnaast geldt er geen maximum aantal railspots die u aan de rails kunt hangen.

Monofase of driefase railverlichting

Bij het gebruik van railverlichting, is het belangrijkste om te weten of uw stroomnetwerk monofasig of driefasig is. U schaft namelijk of 1 fase (monofase) railspots en rails aan of 3 fase railspots en rails. Wat is het verschil hiertussen? Het grootste verschil zit hem in het aantal stroomcircuits wat u tot beschikking heeft. Bij fase 1 railspots plaatst u alle spots in één stroomcircuit. Meestal heeft u ook maar één lichtschakelaar in deze ruimte en hiermee bedient u alle railspots tegelijkertijd. Bij fase 3 railspots heeft u de beschikking over drie stroomcircuits. U kunt hiermee zelf bepalen welke en hoeveel railspots in een bepaald circuit worden gehangen. Met meerdere schakelaars, kunt u de circuits onafhankelijk van elkaar bedienen. Zo schakelt u één circuit uit en tegelijkertijd kunt u een ander circuit aangeschakeld laten. Gebruikt u een 1 fase railspot, dan hoort hier ook een 1 fase rail bij met 1 fase connectoren. Dit geldt ook als u gebruikmaakt van een 3 fase railspot.

Het voordeel van LED railspots

Het gebruik van LED railverlichting, ten opzicht van de klassieke gloeilamp en halogeenlamp biedt veel meer voordelen. Gebruik daarom altijd een railspot met LED. U weet dan zeker dat u efficiënte en energiezuinige verlichting gebruikt. De gloeilamp en halogeenlamp gebruiken ruim 90% van de energie om hier warmte mee te genereren. Dit is ook de reden dat deze lampen erg heet worden. LED lampen daarentegen, zetten hun energie bijna volledig om in licht en worden daarom niet warm. Het gebruik van LED verlichting leidt dan ook tot een flinke energiebesparing. Ook de levensduur is een zeer groot voordeel. Heeft u een led spot op rail gekocht, dan kunt u er vanuit gaan dat u nooit meer een lampje hoeft te verwisselen. Daarom heeft u bij de keuze van railspots, naast railspotjes met GU10 en E27 fitting, ook de keuze uit spots met geïntegreerde LED verlichting. Omdat dit gaat om kleine diodes op een printplaatje, kan de spot zeer compact ontworpen worden. Ook als u behoefte heeft aan gedimd licht, kunt u voor LED railspots kiezen. Railspots worden vaak voorzien van geïntegreerde LED’s wanneer het vermogen groot moet zijn (bijvoorbeeld vanaf of boven 7W). Er zijn immers geen afzonderlijke LED spots met een hoog vermogen om de eenvoudige reden dat het oppervlak hiervan te klein is om een goede koeling te voorzien. Hierdoor zou de levensduur heel kort zijn. Met railverlichting in LED die dimbaar is, is het mogelijk om de railspots te dempen naar de door u gewenste lichtsterkte.

Waar past u railverlichting met LED toe?

Mede door het zuinige gebruikt van LED railspots, is deze vorm van spotverlichting bij uitstek geschikt voor grootgebruikers van energie, zoals zakelijke en commerciële gebruikers. U kunt uw kantoorruimte met railverlichting veel flexibeler inrichten. Ook voor winkelverlichting is railverlichting een goede keuze. U zult regelmatig van winkelinrichting veranderen en de spots kunt u dan gemakkelijk met uw inrichting mee wijzigen. Gebruikt u in een winkel 3 fase railspots? Dan kunt u één circuit gebruiken voor etalageverlichting die u ´s avonds laat branden, terwijl u de verlichting in de winkel in een ander circuit uitschakelt. Maar natuurlijk is rail verlichting voor de woonkamer ook altijd een goede keuze als u thuis de nodige flexibiliteit wenst.

Soorten LED railspots

Railspots zijn in allerlei formaten en designs te verkrijgen. De meest gebruikte kleuren zijn zwart en wit. Met witte railspots creëert u een moderne en tijdloze omgeving en wit is toe te passen in vrijwel alle interieurstijlen. Met zwarte railspots zorgt u voor een luxe en stijlvolle uitstraling. Natuurlijk kunt u het design van de railspots laten aansluiten bij uw interieur, zoals moderne of klassieke railspots of railspots in retrostijl of een landelijke stijl. Houdt u hierbij wel rekening dat 1 fase railspots in de regel iets verfijnder zijn vormgegeven dan 3 fase railspots.

Bekijk hier onze blog over de installatie van railverlichting.

 

Koop uw LED railspots bij leddepot

LED depot is specialist in allerlei soorten bedrijfsverlichting. Onze expertise bestaat er in om exact de correcte lichtbron aan te leveren zodat u zeker bent dat het aangekochte materiaal perfect bij uw noden past. We hebben hierboven al aangegeven welke regels u in acht moet nemen om uw bestaande armaturen te vervangen door LED. Geraakt u er niet uit of start u met een nieuw gebouw, contacteer ons dan gerust. We kunnen u dan bijstaan in uw keuze. In sommige gevallen kunnen we ook een lichtstudie doen.

We willen dat u tevreden bent en daarom bieden we de beste prijzen voor de beste kwaliteit aan. We zijn overtuigd van onze producten en bieden een waarborg van 2 jaar.

Als klant staat u bij ons centraal. Hebt u vragen over bepaalde producten of wilt u meer weten over ons? Aarzel dan niet om ons te contacteren op [email protected] of op het telefoonnummer +32 9 277 45 50 teneinde meer informatie te bekomen over LED railspots.