Zwarte inbouwspots

Filters
55 ProductenPagina 1 van 3

Als u als verlichting voor inbouwspots gekozen heeft, dan heeft u keuze uit verschillende modellen. Net zoals met de keuze voor een lamp met armatuur, kunt u ook uw inbouwspots bij uw interieur laten passen. Anderzijds heeft u met inbouwspots ook de mogelijkheid om ze helemaal niet zo aanwezig te laten zijn in het interieur. Dit is meestal het geval met witte inbouwspots. Omdat plafonds meestal wit van kleur zijn, vallen de inbouwspots verder niet op en toch heeft u voldoende verlichting. Heel anders wordt het als u kiest voor zwarte inbouwspots.

Waarom kiest u voor zwarte spots?

Kiezen voor zwart voor uw inbouwspots is vooral een bewuste keuze. Zwart is niet een kleur die in interieurs overheersend is en een zwart plafond komt u ook maar weinig tegen. Toch doet zwart het de laatste jaren erg goed in interieurs als detailkleur. Een bekend voorbeeld is de trend van zwarte kranen die in veel keukens en badkamers te zien is. De keuken of badkamer is zelf neutraal wit van kleur, maar de zwarte kranen geven net wat meer karakter aan het interieur. De zwarte stijlen van een stalen binnendeur of kozijn zijn vandaag de dag ook erg trendy. Met zwarte inbouwspots kunt u dezelfde uitstraling creëren. Inbouwspots in zwarte kleur kunnen zo subtiel aanwezig zijn, maar ook voor een opvallende contrasterende kleur zorgen.

De vormen en afmetingen van inbouwspots

Inbouwspots in het zwart zijn niet de enige wijze om ze te laten opvallen of om een bepaalde stijl te creëren. Dit kan ook met een bepaalde vorm of afmeting van de inbouwspots. Met grote inbouwspots bijvoorbeeld. Met deze inbouwspots kunt u aan één exemplaar al voldoende hebben, dit is vooral afhankelijk van de afmetingen. Sommige grote spots zijn echt plafondlampen die alleen ingebouwd zijn. Anderzijds heeft u met kleine inbouwspotjes weer een andere uitstraling. Met kleine spots heeft u er veel nodig om zo een lichtgevend plafond te creëren. Deze spotjes zijn ideaal voor in de badkamer of slaapkamer. Ook de vorm van de inbouwspots kan een bijdrage leveren aan de uitstraling. Ronde spots zijn meestal de standaard, maar waarom niet eens kiezen voor een vorm die minder standaard is? Rechthoekige of vierkante spots zullen mede door hun strakke belijning in een modern interieur niet misstaan.

Inbouwspots voor ieder plafond

Inbouwspots worden ingebouwd in een verlaagd plafond. Normaliter heeft u tussen het verlaagde plafond en het originele plafond hiervoor voldoende ruimte voor inbouwspots met standaard afmetingen. Hebben uw zwarte spots ook een trafo nodig, dan kunt u deze ook achter het plafond kwijt. Enige vorm van vrije ruimte achter het plafond is ook nodig om de vrijkomen warmte voldoende te laten afvoeren. Maar helaas kan dit niet met ieder verlaagd plafond. Sommige plafonds hebben nauwelijks ruimte en dus passen de standaard inbouwspots niet. U kunt dan alsnog voor inbouwspots kiezen, maar dan voor lage inbouwspots. Dit zijn speciale inbouwspots die compact van formaat en bedoelt zijn voor plafonds met een lage inbouwdiepte. Ook hier kunt u kiezen voor een zwarte versie van deze inbouwspots.

Inbouwspots met vervangbare spotjes of geïntegreerd?

Toen er alleen nog inbouwspots met halogeenverlichting te koop was, moest u met enige regelmaat uw halogeenlamp vervangen als deze stuk ging. Met de huidige LED verlichting zal verlichting nauwelijks meer stuk gaan. Inbouwspots waarvan u de lamp kunt vervangen zijn dus eigenlijk niet meer noodzakelijk. Ze wel nog te koop, zodat u zelf uw eigen LED lampen kiest die u hierin wilt draaien. Steeds vaker zult u inbouwspots met geïntegreerde LED tegenkomen. Mede doordat LED verlichting niet snel stuk gaat, zijn deze spots nog meer betrouwbaar en nog compacter. Let u er overigens wel op, dat als u kiest voor dimbare LED spotjes, u ook kiest voor een LED dimmer. Een traditionele dimmer in combinatie met LED spotjes kunnen een probleem opleveren.

Inbouwspots in de badkamer inbouwen

De badkamer leent zich uitstekend voor het plaatsen van zwarte inbouwspots. Met inbouwspots creëert u functionele verlichting als u dit nodig heeft, maar ook sfeerverlichting als u wilt ontspannen. Het belangrijkste waar u op moet letten met inbouwspots in de badkamer, is de IP-waarde van de spots. Dit geeft namelijk aan in hoeverre uw spots waterdicht zijn. Plaatst u inbouwspots voor de douche, dan is er een groot risico dat uw spots nat worden en hier moeten ze tegen bestand zijn. U plaatst hier dan inbouwspots met de hoogste IP-waarde. In andere delen van de badkamer, verder weg van de douche of het bad, kunt u kiezen voor spots met een lagere IP-waarde.

Accentueren met zwarte inbouwspots

Soms kunt u behoefte hebben om met verlichting accenten te leggen. Bijvoorbeeld om sfeer te creëren of om een object extra op te lichten. Accentverlichting kan noodzakelijk zijn als u hoeken of nissen heeft die u lastig kunt verlichten. U gebruikt dan richtbare spots op plekken waar u wel ruimte heeft voor inbouwspots. Door de zwarte spots te richten, kunt u iedere plek die u wilt of ieder object toch van de nodige verlichting voorzien.

 

Koop uw zwarte inbouwspots bij leddepot

Leddepot is specialist in bedrijfsverlichting. Onze expertise bestaat er in om exact de correcte lichtbron aan te leveren zodat u zeker bent dat het aangekochte materiaal perfect bij uw noden past. We hebben hierboven al aangegeven welke regels u in acht moet nemen om uw bestaande armaturen te vervangen door LED. Geraakt u er niet uit of start u met een nieuw gebouw, contacteer ons dan gerust. We kunnen u dan bijstaan in uw keuze. In sommige gevallen kunnen we ook een lichtstudie doen.

We willen dat u tevreden bent en daarom bieden we de beste prijzen voor de beste kwaliteit aan. We zijn overtuigd van onze producten en bieden een waarborg van 2 jaar.

Als klant staat u bij ons centraal. Hebt u vragen over bepaalde producten of wilt u meer weten over ons? Aarzel dan niet om ons te contacteren op [email protected] of op het telefoonnummer +32 9 277 45 50 teneinde meer informatie te bekomen over zwarte inbouwspots.