Moderne wandlampen

Filters
23 ProductenPagina 1 van 1

Moderne wandlampen


Wandlampen zijn ideaal als je gezellige sfeerverlichting zoekt of eventueel accentverlichting. Functionele verlichting is ook mogelijk, maar dan moet je kiezen voor een wandlamp met een beweegbare armatuur of een wandspotje. Met deze soorten kun je gericht van verlichting genieten. Maar doorgaans schakel je wandlampen aan om sfeer in de woonkamer te creëren. Via de muur zorgen wandlampen voor weerkaatsing van het licht en dit geeft gezellig indirect licht. Het uiterlijk van wandlampen is zeer divers, waarbij de grootste keuze toch is voor moderne wandlampen.

Wat zijn moderne wandlampen?

Er wordt vaak gedacht dat een moderne wandlamp hetzelfde is als heel strak en minimalistisch. Dit kan inderdaad het geval zijn, maar slaat niet op het algehele begrip ´moderne wandlamp´. Het belangrijkste kenmerk van een moderne wandlamp en overigens ook alle andere soorten moderne lampen, is dat de lamp uitblinkt in eenvoud. Juist de eenvoud zorgt ervoor dat de lamp strak en minimalistisch oogt. Betekent dit dan dat een moderne wandlamp ook alleen geschikt is voor moderne en minimalistische interieurs? In een modern interieur past een moderne wandlamp zeker, maar modern houdt ook veelzijdigheid in, zoals up en down wandlampen of richtbare wandlampen. Een moderne wandlamp hoort daarom in iedere interieurstijl thuis.

Een moderne wandlamp in een andere stijl

Het voordeel van moderne wandlampen, is dat strak en minimalistisch geen voorwaarde hoeft te zijn. En dan kan het zomaar zijn, dat je een moderne wandlamp aanschaft in een klassieke, landelijke, retro of industriële stijl. De lamp kan zelfs lijken op een antieke lamp, maar is alleen zo gemaakt en dus hypermodern! Leuke wandlampjes met een lampenkapje zijn voorbeelden van klassieke lampen, die eigenlijk heel modern zijn. Een wandlantaarn past uitstekend in een landelijk interieur, maar is tevens ook een zeer moderne lamp. Hierdoor maakt het dus niet uit in welke interieurstijl je een moderne wandlamp gebruikt.

Een moderne wandlamp of een design wandlamp?

Kies je voor een moderne wandlamp met een bijzondere vormgeving? Een vormgeving die in hoge mate decoratief is of waarbij bijzondere materialen zijn gebruikt? Dan kies je voor design wandlampen. Niet alleen een schilderij aan de wand is dan een fraai design om naar te kijken, een design wandlamp is dit ook. Natuurlijk is niet iedere moderne wandlamp ook een design wandlamp. Een design wandlamp is doorgaans veel exclusiever. Een moderne wandlamp kan ook exclusief zijn, maar er zijn ook veel modellen die heel doorsnee zijn. Dit zijn erg handige lampen voor als je juist niet voor design of enige vorm van opsmuk kiest.

Een moderne wandlamp in de badkamer

De badkamer is meestal niet een heel grote ruimte waar je veel ruimte hebt voor wandlampen. Het is daarom van belang om goede badkamerwandlampen te gebruiken. Wandlampen die ten eerste zorgen voor voldoende functioneel licht en tegelijkertijd ook sfeerlicht kunnen geven als dit nodig is. Een moderne wandlamp is voor de badkamer daarom een prima keuze. Er zijn voldoende wandlampen voor de badkamer beschikbaar, die functioneel en sfeerverhogend zijn. Wel moet je opletten waar je de wandlampen in de badkamer hangt. Wandlampen in de buurt van de douche of het bad dienen een hoge IP-waarde te hebben, dus voldoende waterdicht zijn. Wandlampen die verder van de natte ruimtes hangen, kunnen een lagere IP-waarde hebben. Je doet er goed aan om dan toch voor spatwaterdichte wandlampen te kiezen.

Maak je keuze uit een breed assortiment

Moderne wandlampen hebben niet één bepaalde stijl. Een dergelijke wandlamp kan ook klassiek, industrieel of landelijk ogen, maar toch heel modern zijn. Dit is dan ook de reden dat je een grote keuze hebt uit wandlampen die onder de categorie ´modern´ vallen. Om tot een snelle keuze te maken, doe je er goed aan om eerst te bepalen waar je de wandlamp voor wilt gebruiken. Is het de bedoeling dat je de wandlamp functioneel gebruikt? Dan vallen alle wandlampen die enkel sfeerverlichting geven al af en is de keuze wat gemakkelijker. Je kiest bijvoorbeeld uit spots die je aan de wand kunt hangen of wandlampen met een beweegbaar armatuur om gericht van de verlichting te profiteren. Anderzijds kun je ook kiezen voor wandlampen die enkel geschikt zijn voor sfeerlicht.

Een moderne wandlamp in de gewenste kleur

Doorgaans hebben lampen vaak standaard kleuren, zoals wit en zwart. In een zeer modern interieur zullen witte wandlampen meestal ook goed uitkomen, omdat wit vaak de basiskleur is. Wil je een keer wat anders? Dan zijn zwarte wandlampen ook een optie. Misschien dat je een donkere wand hebt of juist voor contrast wilt zorgen? Een zwarte wandlamp zorgt hier dan voor. Met grijze wandlampen kies je voor een kleur die minder hard is dan zwart, maar toch donkerder dan wit. Een trend die je momenteel ook veel ziet, zijn goudkleurige wandlampen. Goud in het interieur kan soms wat protserig overkomen, dus laat het dan ook alleen bij een goudkleurige wandlamp. Als je geen goud voor de overige onderdelen in het interieur gebruikt, dan is deze lamp prachtig en zonder overdaad.

Koop uw moderne wandlampen bij leddepot

Leddepot is specialist in bedrijfsverlichting. Onze expertise bestaat er in om exact de correcte lichtbron aan te leveren zodat u zeker bent dat het aangekochte materiaal perfect bij uw noden past. We hebben hierboven al aangegeven welke regels u in acht moet nemen om uw bestaande armaturen te vervangen door LED. Geraakt u er niet uit of start u met een nieuw gebouw, contacteer ons dan gerust. We kunnen u dan bijstaan in uw keuze. In sommige gevallen kunnen we ook een lichtstudie doen.

We willen dat u tevreden bent en daarom bieden we de beste prijzen voor de beste kwaliteit aan. We zijn overtuigd van onze producten en bieden een waarborg van 2 jaar.

Als klant staat u bij ons centraal. Hebt u vragen over bepaalde producten of wilt u meer weten over ons? Aarzel dan niet om ons te contacteren op [email protected] of op het telefoonnummer +32 9 277 45 50 teneinde meer informatie te bekomen over moderne wandlampen.