Vierkante inbouwspots

Filters
29 ProductenPagina 1 van 2

Doorgaans zult u inbouwspots in het plafond plaatsen als u weinig ruimte heeft om grote lampen met armaturen te plaatsen. Ook het feit dat u grote armaturen niet bij het interieur vindt passen of geen zin heeft om ze schoon te houden, kan een reden zijn voor inbouwspots. Misschien wilt u verlichting helemaal niet opvallend in uw woonkamer hebben? Dan zijn inbouwspots een uitstekende keuze. Anderzijds, als u uw inbouwspots wel een opvallende rol in uw interieur wilt laten spelen, dan zijn hier voldoende mogelijkheden voor. Dit kan bijvoorbeeld door voor een niet alledaagse vorm te kiezen, zoals vierkante inbouwspots.

Wat zijn de mogelijkheden met vierkante spots voor inbouw?

Ronde inbouwspots zijn meestal de standaard vorm. Spots met een vierkante vorm hebben ook direct een andere uitstraling. Maar dit houdt niet in dat u minder mogelijkheden heeft met deze spots. U heeft hiermee exact dezelfde mogelijkheden als met spots in een andere vorm. De vierkante vorm komt tot uitdrukking in de buitenste rand van de inbouwspots. De lamp zelf met het technische gedeelte hangt in het plafond en wordt tegengehouden door de vierkante rand die op het plafond wordt geïnstalleerd. Of het nu rond is, vierkant of rechthoekig, de zichtbare vorm kan van invloed zijn op de uitstraling van uw interieur. In een modern interieur met strakke belijningen, zal een spot in vierkante vorm goed tot zijn recht komen.

Naast vorm is ook kleur belangrijk

Vierkante spots kunt u dus gebruiken als opvallend detail in uw interieur. Maar niet alleen met de vorm kunt u een statement maken. Dit kan ook met de kleur van de inbouwspots. In de regel zijn plafonds wit van kleur en inbouwspots ook. Dit is natuurlijk een goede combinatie om uw spots zo onopvallend mogelijk weg te werken. Is vierkant nog niet opvallend genoeg voor u? Dan kunt u ook nog voor een kleurtje kiezen. Bedenkt u eens wat vierkante zwarte inbouwspots doen op het plafond en met uw interieur? Op een wit plafond zwarte spots plaatsen, is een gewaagde stap, maar kan bij bepaalde vooral moderne interieurstijlen zeer passend zijn. Wit en zwart zijn de meest gebruikte kleuren voor inbouwspots, maar u heeft ook keuze uit andere kleuren, zoals grijs, zilver of goud.

Houd voldoende ruimte achter het plafond

Of uw inbouwspots nu vierkant of rond zijn, u moet altijd voldoende ruimte achter het verlaagde plafond houden. De warmte die vrijkomt kan dan gemakkelijk afgevoerd worden. Heeft u ook nog isolatie achter uw plafond? Dan heeft u helemaal veel ruimte nodig, want de spots mogen hier niet mee in aanraking komen. Normaal zullen standaard inbouwspots een diepte hebben van 8 tot 10 centimeter. Heeft u deze ruimte niet? Kiest u dan voor lage inbouwspots. Deze inbouwspotjes zijn zeer compact gemaakt, soms met een hoogte van maar enkele millimeters. Ook in plafonds zonder of met zeer weinig ruimte, kunt u alsnog inbouwspots plaatsen. Er zijn ook speciale mini inbouwspotjes. Deze kleine inbouwspots worden gebruikt om een bepaalde sfeer te creëren en zijn ook zeer compact. Ook deze spotjes zijn te gebruik in een plafond met nauwelijks inbouwdiepte.

Waarom van vierkante LED inbouwspots gebruikmaken?

Welke lampen u gebruikt in uw inbouwspots is niet van belang voor de vorm. Toch doet u er goed aan om altijd LED inbouwspots te gebruiken. Inbouwspots met LED zijn vele malen energiezuiniger dan de klassieke halogeenlampen. Met veel spotjes en bij het vervangen van al uw conventionele verlichting voor LED, profiteert u flink op uw energiekosten. LED verlichting gaat bovendien zeer lang mee, zodat u nooit meer een lampje hoeft te verwisselen. U hoeft ook niet meer noodzakelijk GU inbouwspots aan te schaffen als u geen lampje meer hoeft te verwisselen. U kunt ook goed af met inbouwspots met geïntegreerde LED verlichting.

Uw vierkante spots richten

Soms is het nodig om uw spots te richten. Hiervoor kunt u richtbare inbouwspots kopen, ook in vierkante vorm. Het richten van spots kan om verschillende redenen. Heeft u in de woonkamer een donkere hoek of een nis en kunt u deze plek maar lastig verlichten? Met één of meerdere spots die u kunt richten, kunt u deze hoeken en nissen toch van licht voorzien. Een andere reden om draaibare inbouwspots te plaatsen, is als u een object, zoals een schilderij of beeldhouwwerk wilt accentueren. Deze veelal bijzondere objecten verdienen het om in het licht gezet te worden.

Ook buiten vierkante inbouwspots gebruiken

Wist u dat u ook buiten onder bijvoorbeeld een overkapping inbouwspots kunt gebruiken? Ook nu weer, kunt u kiezen voor de vorm die u wilt, zoals rond, vierkant of rechthoekig. Inbouwspots voor buiten hebben meestal een extra bescherming tegen vocht. U kunt zich voorstellen, dat dergelijke inbouwspots voortdurend aan de weersinvloeden bloot staan en goede bescherming nodig hebben. Afhankelijk van waar u buiten de inbouwspots plaatst, kunt u kiezen voor inbouwspots die volledig waterdicht zijn of spatwaterdicht. Hiervoor let u op de IP-waarde. De IP-waarde moet zo hoog mogelijk zijn als u betrouwbare waterdichte inbouwspots wilt.

 

Koop uw vierkante inbouwspots bij leddepot

Leddepot is specialist in bedrijfsverlichting. Onze expertise bestaat er in om exact de correcte lichtbron aan te leveren zodat u zeker bent dat het aangekochte materiaal perfect bij uw noden past. We hebben hierboven al aangegeven welke regels u in acht moet nemen om uw bestaande armaturen te vervangen door LED. Geraakt u er niet uit of start u met een nieuw gebouw, contacteer ons dan gerust. We kunnen u dan bijstaan in uw keuze. In sommige gevallen kunnen we ook een lichtstudie doen.

We willen dat u tevreden bent en daarom bieden we de beste prijzen voor de beste kwaliteit aan. We zijn overtuigd van onze producten en bieden een waarborg van 2 jaar.

Als klant staat u bij ons centraal. Hebt u vragen over bepaalde producten of wilt u meer weten over ons? Aarzel dan niet om ons te contacteren op [email protected] of op het telefoonnummer +32 9 277 45 50 teneinde meer informatie te bekomen over vierkante inbouwspots.