Ledstralers

Filters
16 ProductenPagina 1 van 1

Bent u met een verbouwing bezig? Of bent u professioneel op een bouwwerf aan de slag? Dan is verlichting erg belangrijk. Een probleem bij bouwwerkzaamheden is meestal dat goede werkbare stroompunten zeldzaam zijn en u niet overal een lampje kunt gebruiken. Bouwlampen oftewel verstralers zijn dan een handige uitkomst. Door middel van één lamp kunt u een groot oppervlakte verlichten. Maar een bouwlamp kan ook gebruikt worden in de tuin, voor sportvelden of een winkel. Er zijn situaties te bedenken dat een bouwlamp ook bij extremere situaties voorkomt, waarbij veel water en stof vrijkomt. In veel gevallen zijn de robuuste bouwlampen daar tegen bestand. Wilt u een nieuwe bouwlamp kopen? Gaat u dan ook met de tijd mee en schaf een led verstraler aan. 


Waarom ledstralers?


Conventionele verstralers zijn meestal voorzien van een halogeenlamp. Maar led lampen worden tegenwoordig steeds populairder, ook voor een verstraler. Er zijn dan ook verschillende voordelen op te noemen om voor een led verstraler te gaan, in plaats van een conventionele bouwlamp. Led stralers hebben een zeer hoge duurzaamheid. Ledlampen kunnen tot wel 50.000 uren meegaan. Bij gemiddeld gebruik houdt dit een levensduur in van wel 15 tot 20 jaar. Daarnaast zijn ledlampen op een printplaat geplaatst, dus er zitten geen bewegende delen in. De behuizing van de ledstraler is robuust genoeg om alle schokken op te vangen, waardoor deze de meeste stoten en valpartijen kan opvangen. Worden conventionele verstralers nog gloeiend heet, ledstralers zullen veel minder warm worden. Dit verminderd het risico op verwondingen. Bij het inschakelen van een ledstraler heeft u direct voldoende licht, de lamp hoeft niet eerst op te warmen. Ook zijn led stralers in meerdere kleuren beschikbaar, van warm wit tot koud wit. Tenslotte is een led verstraler veel efficiënter in het gebruik van energie. U bespaart hier veel energie mee en spaart hierdoor het milieu.  Indien u een uitstalraam wilt verlichten, is een led lichtbalk aangewezen om een breed oppervlak te verlichten.


Lichttemperaturen


Een belangrijk punt om op te letten bij aanschaf van een led verstraler is de lichttemperatuur. Deze temperaturen worden weergegeven op de schaal van Kelvin (K). Het gaat niet om de kleur van het licht, maar om de witbalans, aangezien hier diverse tinten voor zijn. Voor een led verstraler geldt dat u veel lichtopbrengst wil hebben, zodat u voldoende ziet. De schaal van Kelvin loopt van 0 tot 10.000. Hierbij wordt de schaal opgedeeld in warm licht, normaal licht en koud licht. Warm wit tot ongeveer 3.000K heeft de bedoeling om sfeer te creëren en is daarom vooral voor huishoudelijk gebruik. Vanaf 4.000K is normaal licht wel industrieel te gebruiken, maar dit zal eerder geschikt zijn voor kantoren. Vanaf 6.000K heeft u te maken met koud licht en dit is ook de lichttemperatuur met de meeste lichtopbrengst en die u meestal in de industrie terugziet, wat zeer geschikt is voor ledstralers. 


De IP waarde van ledstralers

Op led schijnwerpers zult u vaak een bepaalde IP-graad tegenkomen. Dit is niet onbelangrijk, vooral als u led bouwlampen gaat gebruiken in een stoffige of vochtige omgeving of als u led stralers voor buiten zoekt. IP staat voor Ingress Protection. Hierna volgt een numeriek getal dat bestaat uit twee cijfers. Het eerste cijfer duidt de mate van bescherming tegen vaste stoffen aan, zoals stof en het tweede getal staat voor de mate van bescherming tegen vocht. Voor het eerste schaal lopen de cijfers van 0 t/m 6, waarbij 0 staat voor niet beschermd en 6 voor volledige bescherming. Hetzelfde geldt voor het tweede cijfer voor bescherming tegen vocht. Hierbij loopt de schaal van 0 t/m 8, waarbij 0 niet beschermd is, het cijfer 4 beschermd tegen spatwater en 8 biedt een bescherming tegen langdurige onderdompeling in water. Led stralers voor buiten zullen toch minimum een IP65 waarde moeten hebben. 


De stralingshoek


Bij led bouwlampen wilt u een goede verspreiding van het licht. Ze worden immers niet voor accentverlichting gebruikt. Hierbij moet u letten op de stralingshoek van de lamp. Hoe kleiner de hoeveelheid graden, des te kleiner is de lichtbundel. Ledstralers met een stralingshoek van 10° tot 24° graden geven een smalle lichtbundel. Een stralingshoek van 36° tot 60° geeft een gespreid licht. Hiermee wordt een groot oppervlakte verlicht. Kiest u voor led bouwlampen met een stralingshoek van 60° of meer, dan profiteert u van een zeer brede lichtbundel. Er wordt hiermee een zo groot mogelijk oppervlakte verlicht. Voor industriële toepassingen wordt het vaakst gekozen voor een stralingshoek van 120°. Wilt u echt een specifiek object verlichten? Let dan ook op hoe ver de lamp van het object hangt of staat. Hoe verder de led verstraler van het object afstaat, des te kleiner moet de lichtbundel zijn.


De lichtopbrengst


Bij conventionele bouwlampen werd gekeken naar het aantal watt van de lamp. Hiermee kon ongeveer de lichtopbrengst worden bepaald. Voor een conventionele bouwlamp was 1.000W, 2.000W of nog meer heel normaal. Met led verstralers wordt de lichtopbrengst gemeten in lumen. Dit is een geheel andere maatvoering, waardoor u zult zien dat led schijnwerpers van 1.000W helemaal niet meer nodig zijn. Rekent u het wattage van 1.000W voor een conventionele lamp om dan zult u led verstralers tegenkomen van 200W, die een lichtopbrengst geven van tussen de 14.000 en 16.000 lumen. Er bestaand ook led schijnwerpers met een wattage van 500 of zelf 1000W. Het is mogelijk dat u genoeg heeft aan led schijnwerpers van 50W, 100W of 150W. Concreet is de regel dat een LED straler 1/5 verbruikt ten opzichte van halogeen.


Soorten led verstralers

Ledstralers zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Nog steeds kunt u led verstralers kopen die er hetzelfde uitzien als de klassieke halogeen bouwlamp. Het verschil is alleen dat de halogeenlamp ontbreekt en is vervangen door een printplaat met ledjes. Zoekt u een led verstraler van 100 of 500W, dan zult u meestal bij dit model uitkomen. De nieuwe led modellen met een lagere wattage zijn ook verkrijgbaar in zogenaamde led bars. Deze modellen zijn zeer geschikt om aan te brengen als verlichting van een parking. Kenmerk van al deze lampen is dat ze voorzien zijn van een stevige en robuuste behuizing, waardoor een lange levensduur gegarandeerd is.

 

Koop uw ledstralers bij leddepot

LED depot is specialist in verlichting voor de industrie. Onze expertise bestaat er in om exact de correcte lichtbron aan te leveren zodat u zeker bent dat het aangekochte materiaal perfect bij uw noden past.  We garanderen u de beste prijs voor de beste kwaliteit. Al onze producten hebben een waarborg van 2 jaar.

Twijfelt u of wil u meer informatie over bepaalde producten? Aarzel dan niet om ons te contacteren op [email protected] of op het telefoonnummer + 32 9 277 45 50 teneinde meer informatie te bekomen over onze ledstralers.