Grote inbouwspots

Filters
32 ProductenPagina 1 van 2

Als u heeft besloten om inbouwspots te plaatsen, dan heeft u een ongekende keuze in mogelijkheden. Als u had gedacht dat de keuze voor inbouwspots gemakkelijk is dan de keuze voor lampen met armatuur, dan heeft u het mis. Ook bij inbouwspots kunt u kiezen uit vele maatvoeringen, kleuren en vormen. Als de diameter van uw spots niet erg belangrijk is, dan zult u vaak uitkomen bij de inbouwspots met standaard afmetingen. Doorgaans zullen dit spots zijn met een diameter van ongeveer 80 millimeter en een diepte van 10 tot 12 centimeter. Maar het is ook mogelijk te kiezen voor inbouwspots in groot formaat.

Wat zijn grote inbouwspots?

De term ´inbouwspots in een groot formaat´ is natuurlijk volstrekt duidelijk. Dit zijn inbouwspots die groter zijn dan het standaardformaat. Dit gaat dan om de diameter, zodat u een groter gat in het plafond moet maken. U heeft met grote spots ook vaak een bredere lichtbundel. Dit kan op sommige plekken nodig zijn, maar vaak is de keuze voor inbouwspots in een groot formaat puur smaak. Maar hoeveel groter zijn de spots dan in vergelijking met standaard inbouwspots? Als u er vanuit gaat dat standaard inbouwspots een diameter van ongeveer 60 tot 80 millimeter hebben, dan hebben grotere inbouwspots meestal een diameter vanaf 100 millimeter. Dit kan dus ook 150 tot 300 millimeter zijn of nog groter. In enkele gevallen kan de term spot vervangen worden door een ingebouwde plafondlamp.

Waarom kiezen voor een groot formaat van inbouwspots?

Een reden om voor groot formaat inbouwspots te kiezen, is omdat het plafond niet zo groot is of zich er niet voor leent om meerdere kleinere spots te plaatsen. Een of hooguit twee grotere spots zijn dan voldoende voor de uitstraling van het plafond en om toch van voldoende verlichting te profiteren. Het kan natuurlijk ook zijn dat u noodgedwongen voor grotere spots moet kiezen. Wanneer u oude inbouwspots wilt vervangen en ze blijken groter te zijn dan het standaardformaat, dan zit u aan groot formaat spots vast. Dit geldt ook als u een foutje heeft gemaakt met het zagen van de gaten in het plafond. U moet altijd goed de zaagmaat in de gaten houden. Als u een te groot gat zaagt, dan passen standaard spots hier niet meer in en moet u ook voor grotere spots kiezen dan wat u voor ogen had.

Hoe zit het met de inbouwdiepte van inbouwspots

Standaard inbouwspots vragen in de regel een inbouwdiepte van tussen de 8 en 10 centimeter. Deze ruimte moet uiteraard wel aanwezig zijn achter uw plafond. Ook moet u er rekening mee houden dat de spots geen contact mogen maken met isolatiemateriaal en dat er voldoende ruimte moet zijn om de warmte kwijt te kunnen. Bij veel plafonds is dit geen probleem, maar dit geldt niet voor alle verlaagde plafonds. Als uw plafond onvoldoende ruimte heeft, dan kunt u het beste inbouwspots met lage inbouwdiepte kiezen. Deze spots zijn compacter en hebben hierdoor minder ruimte achter het plafond nodig. Zo kunt u toch inbouwspots plaatsen, ondanks een beperkte inbouwdiepte. Wilt u toch groot formaat spots, dan moet u wel even zoeken. Vaak komt u voor spots met een lage inbouwdiepte uit bij mini inbouwspots, maar het is wel degelijk mogelijk om groot formaat inbouwspots te vinden met een lage inbouwdiepte.

LED inbouwspots zijn tegenwoordig standaard

Of u nu voor grote of kleine inbouwspots kiest, het gebruik van LED verlichting is standaard geworden. LED inbouwspots hebben vele voordelen ten opzichte van de klassieke halogeen inbouwspots. Zo verlicht u met LED veel efficiënter, waardoor de gebruikte energie ook daadwerkelijk in licht wordt omgezet en heeft u dus minder energie nodig. Daarnaast zullen LED lampen amper stuk gaan. U doet vele malen langer met LED lampen dan met halogeenlampen. Ook voor grote inbouwspots geldt, dat er modellen zijn zonder een GU10 fitting. LED kan namelijk gemakkelijk in de spot geïntegreerd worden. Hierbij geldt dus het princiep, dat LED lampen bijna niet stuk gaan. Mocht dit onverhoopt toch eens gebeuren, dan zult u wel de gehele spot moeten vervangen.

De vormgeving van groot formaat inbouwspots

U kunt er bij grotere inbouwspots niet omheen: ze zullen een opvallend element zijn in uw ruimte. Dit hoeft helemaal geen probleem te zijn. Het feit dat het om strak in het plafond gebouwde spots gaat, zorgt voor een stijlvolle uitstraling. U kunt ze desgewenst nog iets beter zichtbaar maken, door te kiezen voor een andere vorm. Grote ronde inbouwspots zijn misschien wel de standaard vorm, maar u kunt ook gerust kiezen voor grote rechthoekige of vierkante inbouwspots. Vaak bieden deze modellen ook de mogelijkheid voor meerdere lichtbronnen in één spot. Kiest u voor grote richtbare inbouwspots, dan is het mogelijk om bijvoorbeeld donkere hoeken of nissen goed te verlichtingen. Heeft u een mooi schilderij aan de wand, dan is een grote kantelbare inbouwspot ideaal om uw kunstwerk goed in het licht te zetten.

 

Koop uw grote inbouwspots bij leddepot

Leddepot is specialist in bedrijfsverlichting. Onze expertise bestaat er in om exact de correcte lichtbron aan te leveren zodat u zeker bent dat het aangekochte materiaal perfect bij uw noden past. We hebben hierboven al aangegeven welke regels u in acht moet nemen om uw bestaande armaturen te vervangen door LED. Geraakt u er niet uit of start u met een nieuw gebouw, contacteer ons dan gerust. We kunnen u dan bijstaan in uw keuze. In sommige gevallen kunnen we ook een lichtstudie doen.

We willen dat u tevreden bent en daarom bieden we de beste prijzen voor de beste kwaliteit aan. We zijn overtuigd van onze producten en bieden een waarborg van 2 jaar.

Als klant staat u bij ons centraal. Hebt u vragen over bepaalde producten of wilt u meer weten over ons? Aarzel dan niet om ons te contacteren op [email protected] of op het telefoonnummer +32 9 277 45 50 teneinde meer informatie te bekomen over grote inbouwspots.