Design wandlampen

Filters
26 ProductenPagina 1 van 2

Wil jij wandlampen gebruiken in de woonkamer? Dan kies je voor lampen die niet echt geschikt zijn voor basisverlichting. Met wandlampen is het namelijk niet mogelijk om de gehele ruimte goed te verlichten. Wel zijn wandlampen prima geschikt voor het creëren van sfeerverlichting of accentverlichting. Wandlampen worden ook gebruikt om de wand met een bijzonder effect in de spotlights te zetten. Wandlampen dienen dus voor zowel verlichting als interieuraankleding. Dit geldt helemaal voor design wandlampen. Wat biedt een design wandlamp voor jouw interieur?

Wat zijn design wandlampen?

Het is niet altijd eenvoudig om de definitie te geven van het begrip design. Wat de één als design ziet, vindt de ander dit juist niet. Design is een bepaalde vormgeving en presentatie van een voorwerp, in dit geval een wandlamp. Design is vaak functioneel, dus je moet de wandlamp goed kunnen gebruiken waarvoor deze gemaakt is. Anderzijds heeft design nog een andere functie. Design is er vooral ook voor de beleving. Wanneer je kiest voor een design wandlamp, dan kies je niet alleen om deze functioneel te gebruiken, maar ook om van het ontwerp te genieten.

Design wandlampen in de praktijk

Wat houdt een design wandlamp in de praktijk in? Doorgaans gaat het bij een design wandlamp om moderne wandlampen met een extra toets. De wandlamp met design is meestal vormgegeven in strakke en minimalistische belijningen. Dit houdt niet in dat een klassieke wandlamp geen design kan zijn. Toch zul je de hele klassieke wandlampjes met lampenkapjes niet snel als ´design´ tegenkomen. Wel moderne lampen aan de wand die gemaakt zijn in een wat klassiekere stijl. Denk bijvoorbeeld aan de klassieke wandlantaarnlamp. Ondanks dat de wandlamp een klassiek en landelijk uiterlijk heeft kan dit gerust het predicaat ´design´ krijgen. Ook hier geldt weer, dat design vooral ook het beleven en ervaren is.

Welke type design wandlampen zijn er?

Grofweg kun je een tweetal verschillende type wandlampen onderscheiden. Het eerste type onderschrijft vrij nauwkeurig het begrip design, namelijk decoratieve wandlampen. Een design wandlamp is vooral ook decoratief. Kenmerken van decoratieve wandlampen, is dat de lamp vooral een erg stijlvol en mooi element aan de muur is. Ook als de wandlamp niet gebruikt wordt, blijft deze dienst doen als een decoratieve woonaccessoire. Betreffende de verlichting, geven vrijwel alle decoratieve wandlampen indirecte verlichting. Meestal wordt er een sfeerlicht gecreëerd, doordat het licht weerkaatst wordt op de wand.

Een ander type design wandlamp zijn de functionele wandlampen. Ook deze wandlampen zijn decoratief en mogen een design wandlamp genoemd worden. Het verschil met de enkel decoratieve wandlampen, is dat deze wandlampen ook functioneel gebruikt worden. Zo bevatten deze wandlampen vaak een beweegbare armatuur om bijvoorbeeld gericht te gebruiken tijdens het lezen. Functionele wandlampen vervullen dus een dubbele rol: het design zorgt voor een mooie aanvulling aan je interieur en de lampen worden zinvol gebruikt. Een functionele design wandlamp is meer dan enkel een sfeerlichtje aan de muur.

Een design wandlamp in vele moderne vormen

Wanneer je kiest voor een design wandlamp, dan heb je keuze uit diverse soorten wandlampen. Een design wandlamp staat vooral bekend om het vaak moderne en strakke uiterlijk, dat toch erg decoratief is. Dit betekent niet dat een dergelijke wandlamp alleen geschikt is voor een modern interieur. Juist een moderne design wandlamp geeft een klassiek, landelijk of industrieel interieur meer pit. Bovendien zijn er ook moderne klassieke, landelijke en industriële wandlampen in een prachtig design verkrijgbaar. Een bekend voorbeeld van een moderne design wandlamp, zijn up down wandlampen. Een up down wandlamp schijnt licht zowel naar boven als naar beneden. Deze lamp is in diverse designstijlen verkrijgbaar en zorgt er altijd voor dat de wand mooi uitgelicht wordt. Een design wandlamp kan in ieder ruimte in je woning, zo ook in de badkamer. Er zijn dan ook verschillende soorten badkamer wandlampen in een prachtig design verkrijgbaar. Let er bij een badkamer wandlamp wel op wat de IP-waarde is. Vooral rondom de natte ruimtes heb je wandlampen met een hoge IP-waarde nodig, deze lampen zijn volledig waterdicht en daarom veilig in gebruik.

Een design wandlamp in vele kleuren

Een design wandlamp is naast de grote keuze uit vele vormen, ook in vele kleuren verkrijgbaar. Hoewel wit vaak een standaard kleur is, vervullen witte wandlampen met design een grotere rol. Wit is vaak de kleur die je terugziet in hypermoderne en minimalistische interieurstijlen. Het is dan ook niet meer dan logisch, dat als je in deze ruimtes voor een design wandlamp kiest, deze wit is. Anderzijds zijn er ook zwarte wandlampen. Ook dit kan in een wit of licht interieur, maar dan vooral om contrast te creëren. Daarnaast is de kleur zwart tegenwoordig een gewilde kleur voor detaillering in het interieur. Denk bijvoorbeeld aan de huidige trend van zwarte kranen in de keuken en badkamer. Vind je zwart toch iets te donker? Je kun ook kiezen voor grijze wandlampen. Als je echt voor heel warme wandlampen wilt gaan, kies dan voor goudkleurige wandlampen.

 

Koop uw design wandlampen bij leddepot

Leddepot is specialist in bedrijfsverlichting. Onze expertise bestaat er in om exact de correcte lichtbron aan te leveren zodat u zeker bent dat het aangekochte materiaal perfect bij uw noden past. We hebben hierboven al aangegeven welke regels u in acht moet nemen om uw bestaande armaturen te vervangen door LED. Geraakt u er niet uit of start u met een nieuw gebouw, contacteer ons dan gerust. We kunnen u dan bijstaan in uw keuze. In sommige gevallen kunnen we ook een lichtstudie doen.

We willen dat u tevreden bent en daarom bieden we de beste prijzen voor de beste kwaliteit aan. We zijn overtuigd van onze producten en bieden een waarborg van 2 jaar.

Als klant staat u bij ons centraal. Hebt u vragen over bepaalde producten of wilt u meer weten over ons? Aarzel dan niet om ons te contacteren op [email protected] of op het telefoonnummer +32 9 277 45 50 teneinde meer informatie te bekomen over design wandlampen.