LED panelen inbouw

Filters
29 ProductenPagina 1 van 2

Het gebruik van LED panelen als vorm van verlichting wordt tegenwoordig steeds populairder. Dit is ook niet zo vreemd, want LED panelen leveren in vergelijking met conventionele verlichting veel meer voordelen op. Vooral in kantoorgebouwen waar veel gebruik gemaakt wordt van inbouw TL-buizen, blijken LED panelen een uitstekend alternatief. Maar de panelen hoeven niet alleen bedrijfsmatig ingezet te worden. Ook als u thuis op bepaalde plekken in uw woning behoefte heeft extra veel licht kunt u een LED paneel monteren aan het plafond of aan de wand. Wilt u het allemaal nog strakker hebben, dan kunt u ook kiezen voor LED panelen voor inbouw.

Wat zijn inbouw LED panelen?

LED panelen zijn simpelweg gezegd platen, ook wel panelen genoemd, die voorzien zijn van LED verlichting en die over het gehele oppervlakte licht afgeven. De panelen zijn slechts enkele millimeters dik, waardoor ze nooit in de weg zullen hangen. Sterker nog, een LED paneel is juist een zeer strakke vorm van verlichting. LED panelen zijn verkrijgbaar in zowel opbouw als inbouw modellen. Een opbouw LED paneel monteert u gemakkelijk aan het plafond. Een inbouw LED paneel wordt in het plafond ingebouwd. U kunt LED panelen inbouw ook wel vergelijken met inbouwspots. Alleen het verschil met spots is, dat inbouw LED panelen groter van formaat zijn en hierdoor een breder bereik hebben. Met een inbouw LED paneel verkrijgt u een nog strakker oppervlak dan met een opbouwmodel. De panelen zitten namelijk in het plafond ingebouwd, waardoor het plafond egaal en strak blijft.

De voordelen van LED panelen voor inbouw

Het zal u niet verbazen dat LED verlichting veel zuiniger is dan conventionele verlichting. Vergelijkt u ingebouwde LED panelen met de verlichting waarvoor zij het vaakst als vervanging dienen, namelijk inbouw TL verlichting, dan zijn LED panelen tot wel de helft zuiniger. Daarbij wordt de verlichting ook veel efficiënter ingezet. Met TL verlichting verlies u een groot gedeelte van de verlichting, doordat het licht naar de zijkanten en naar boven schijnt. Een LED paneel schijnt enkel licht naar beneden, waar u ook juist verlichting nodig heeft. U verliest dus niets aan licht. Helemaal als u over een groot oppervlakte van uw plafond inbouw TL buizen heeft geïnstalleerd, zult u regelmatig last hebben van flikkerende TL buizen of buizen die stuk gaan. U zult dus regelmatig een TL buis moeten vervangen. Ook de starter van een TL buis kan stukgaan en zult u regelmatig moeten vervangen. Een LED inbouwlamp kan zeker 40.000 uren branden. U laat een paneellamp daarom rustig 8 uur per dag branden en de panelen hoeven maar eens in de 15 tot 20 jaar te worden vervangen. Uiteraard is het schoonmaken een verschil van dag en nacht als u dit met inbouw TL buizen vergelijkt. Een plafondlamp voor inbouw loopt gelijk met het plafond, enkel een doekje over het paneel is voldoende. Dit is heel wat anders dan een rooster te moeten schoonmaken die onder inbouw TL buizen hangen. Op het vlak van energiebesparing, vervangingskosten en schoonmaakkosten bent u dus veel goedkoper uit met ingebouwde LED panelen.

Ronde inbouw LED panelen

In ruimtes waar u veel verlichting nodig heeft, maar waar u uw verlichting wel volledig wilt wegwerken doen ronde LED inbouw panelen het goed. Ronde inbouwspots kunnen betreffende het formaat misschien net iets te klein zijn en ronde LED panelen zijn hiervoor dan een prima alternatief. Rond is ook de klassieke vorm dat door de belijning vriendelijk en warm overkomt. Een rond inbouw LED paneel is dan misschien ook beter geschikt voor thuisgebruik dan op kantoor, al zal deze vorm in bepaalde kantoorruimtes ook zeker niet misstaan. Voor thuis passen deze ronde LED panelen goed in een klassiek, landelijk of romantisch interieur.

Vierkante inbouw LED panelen

Betreffende de vormgeving zullen LED panelen in vierkante vorm meestal beter in een kantooromgeving passen. De vierkante belijning straalt zakelijkheid uit en zal uw kantoorruimte een veel strakkere uitstraling geven dan wanneer u TL buizen gebruikt. Maar een vierkant inbouw LED paneel kan ook gebruikt worden voor thuisgebruik. Wanneer u een strak en modern interieur heeft zonder al teveel ronde vormen, dan zult u bewust kiezen voor een LED paneel in vierkante vorm. Ingebouwd in het plafond zal uw vierkante inbouwspot volledig bij de rest van uw strakke interieur passen. Bovendien heeft u keuze uit diverse formaten.

Diverse soorten verlichting

Met LED panelen voor inbouw geniet u over net wat meer verlichtingsoppervlakte dan bij reguliere inbouwspots. U geniet dus van meer lichtopbrengst, maar u moet wel het juiste soort licht kiezen. Gelukkig kan dit met ingebouwde LED panelen. Heeft u behoefte aan echt veel licht, dan kunt u kiezen voor een groter formaat LED paneel. Heeft u hier de ruimte niet voor? Dan kiest u voor de lichtkleuren normaal wit of koud wit. Dit is overigens ook ideale verlichting voor kantoorruimtes. Voor thuisgebruik zult u meestal kiezen voor warm wit. Overigens is het ook mogelijk om te kiezen voor ingebouwde LED panelen die dimbaar zijn. Zo past u helemaal zelf naar behoefte de verlichtingssterkte aan. Dit biedt u de mogelijkheid om te kiezen voor fel licht, maar ook voor sfeervol licht.

 

Koop uw inbouw LED panelen bij leddepot

LED depot is specialist in verlichting voor de industrie. Onze expertise bestaat er in om exact de correcte lichtbron aan te leveren zodat u zeker bent dat het aangekochte materiaal perfect bij uw noden past.  We garanderen u de beste prijs voor de beste kwaliteit. Al onze producten hebben een waarborg van 2 jaar.

Twijfelt u of wil u meer informatie over bepaalde producten? Aarzel dan niet om ons te contacteren op [email protected] of op het telefoonnummer + 32 9 277 45 50 teneinde meer informatie te bekomen over onze LED panelen voor inbouw.