Straatlantaarns

Filters
6 ProductenPagina 1 van 1

Opvallende tuinverlichting met straatlantaarns


Heeft u behoefte aan veel buitenverlichting door middel van opvallende lichtpunten? Dan zijn hier verschillende oplossingen voor. U kunt dit proberen te creëren door middel van reguliere tuinverlichting, zoals inbouwspots, tuinpad verlichting of gevellampen. Maar veel verlichting kunt u meestal niet bereiken met een enkele tuinlamp. Dit kan wel met straatlantaarns. Uiteraard kent u dergelijke verlichting van de lantaarnpalen in de openbare ruimtes. Ook deze lantaarns zijn speciaal geplaatst om veel verlichting te creëren. Ook in uw tuin of op uw bedrijfsterrein is het mogelijk om een straatlantaarn te installeren.

Waar kunt u straatlantaarns plaatsen?

In principe kunt u een straatlantaarn plaatsen op iedere plek die u wilt. Op uw eigen terrein bent u namelijk vrij voor welke vorm van verlichting u kiest. De tuin is niet altijd een vanzelfsprekende plek om een straatlantaarn te plaatsen. Veel eerder wordt hier gekozen voor andere vormen van LED terreinverlichting. Dit komt meestal door de afmetingen van een tuin. Een lantaarn zal erg veel licht geven in een wat kleinere tuin. Bovendien is een lantaarn een opvallende verschijning en dit is in een kleine tuin niet altijd wenselijk. Straatlantaarns in de tuin plaatsen zult u daarom vooral doen als u een grote tuin heeft. Hiermee bespaart u op andere tuinverlichting, zoals tuinpadverlichting of wandverlichting. Ook bedrijfsterreinen zijn een geschikte plek voor een een straatlantaarn, bijvoorbeeld als er in de avonduren nog geladen en gelost moet worden.

Hoe moet een straatlantaarn geïnstalleerd worden?

Een straatlantaarn staat dus op een paal en is dus een behoorlijke lamp om te installeren. In de regel mag de lamp straatlantaarn genoemd worden als deze hoger is dan 1.50 meter. Meestal wordt er ook gekozen voor een straatlantaarn van 2 meter of hoger. Het installeren kan per model anders zijn. Koopt u een straatlantaarn, dan zullen hiervoor duidelijke instructies aanwezig zijn. Het is wel altijd wenselijk dat de straatlantaarn op een verharde ondergrond komt te staan. Vooral een hoge straatlantaarn vangt veel wind en moet dus stevig in de grond staan. Voor eenvoudige straatlantaarns in de tuin zal een tegel of betonondergrond voldoende zijn. Voor commerciële straatverlichting kan het nodig zijn dat u een fundering moet maken waarop de lamp staat. Ook het aansluiten kan op een relatief normale wijze via een 230 volt verbinding. Als u het aansluiten op elektra niet zelf kunt, laat dit dan door een expert doen.

Waarom kiezen voor een LED lantaarn?

Vooral als u kiest voor felle lampen in een straatlantaarn, dan verbruikt dit nogal wat energie. Althans, als u nog gebruikmaakt van klassieke gloei- of halogeenlampen. LED terreinverlichting heeft de klassieke lampen inmiddels grotendeels vervangen. Het spreekt dan voor zich dat u kiest voor een lantaarn met LED verlichting. Bij een LED lantaarn heeft u bijna nooit meer last van een lampje dat stuk is, want LED lampen gaan vele malen langer mee. Bovendien gebruiken LED lampen in uw lantaarn maar een fractie aan energie van wat conventionele verlichting zou verbruiken. U kunt dus ook gerust voor een straatlantaarn kiezen als u om het milieu geeft, met LED verlichting in uw straatlantaarn maakt u een ecologisch verantwoorde keuze.

Met een solar lantaarnpaal kan het nog duurzamer

Als u kiest voor een straatlantaarn met LED verlichting, dan maakt u al een duurzame keuze. Maar het kan nog duurzamer met een solar lantaarn. Dit is een lantaarn op zonne energie. In de lantaarn zitten zonnecellen verwerkt, die overdag het zonlicht opvangen. Zodra het donkerder gaat worden, haalt de solar lantaarnpaal zijn energie uit de zonnecellen en zal er verlicht worden. Op deze manier bent u niet alleen heel milieuvriendelijk bezig, de verlichting die de lantaarn geeft kost u ook niets. Daarom is een solar lantaarn voor buiten altijd een zeer goede keuze.

Gebruik efficiënte verlichting met een lantaarn met sensor

U kunt een straatlantaarn nog effectiever gebruiken, door te kiezen voor een tuinverlichting lantaarn met een sensor. Deze sensor registreert beweging. Wanneer de sensor beweging registreert zal de lantaarn aanspringen. Met een buitenlamp lantaarn met sensor gebruikt u alleen verlichting als het nodig is. Rijdt u bijvoorbeeld uw terrein op, dan springt de lantaarn aan en kunt u veilig de oprit oprijden. U ziet bij het uitstappen waar u loopt en loopt zo veilig naar de voordeur. Eenmaal binnen zal de lamp automatisch weer uitgaan. U heeft hiermee altijd verlichting op het moment dat het ook echt nodig is. Op momenten dat verlichting eigenlijk niet nodig is, zal de lamp ook niet aan zijn. Een detector op uw straatlamp is ook veiliger. U kunt zich voorstellen dat als onbevoegden uw terrein op komen lopen, u zich veel veiliger zult voelen als de lantaarn aanspringt. Potentiële inbrekers zullen al snel schrikken en maken dat ze wegkomen.

In welke stijl wilt u een straatlantaarn?

Straatlantaren die u tegenkomt in de publieke ruimtes, stralen niet altijd evenveel gezelligheid en sfeer uit. Dit is uiteraard wel wat u wilt als u bijvoorbeeld voor een lantaarn in uw tuin kiest. De lantaarn is dan niet alleen in de avonduren nuttig, overdag is de lantaarn een blikvanger in uw tuin. Sommige mensen kiezen voor de klassieke lantaarnpaal, zoals die er ongeveer 100 tot 150 geleden uitzagen. Dit is een nostalgisch en romantisch uitziende lantaarn en zal zeker de nodige gezelligheid en sfeer geven. Indien de lantaarnpaal enkel functioneel is en het uitzicht minder belangrijk is, wordt gekozen voor een strakke lantaarnpaal met geïntegreerde LED modules. De klassieke lantaarn past misschien niet bij uw moderne woning? Dan heeft u toch een hypermoderne lantaarn en voldoende verlichting.

Waar u nog op moet letten

Een mooie hoge straatlantaarn staat natuurlijk prachtig in uw tuin, maar u kunt zich hiermee ook ongeliefd maken bij de buren. Dit is vooral het geval als uw verlichting overlast bezorgt bij uw buren. Uw lantaarn is te fel verlicht of dusdanig geplaatst dat het licht voortdurend bij de buren naar binnen schijnt. Dit is een risico die u minder heeft met reguliere tuinverlichting, doordat een lantaarn hoge verlichting is. Houd u hier dus rekening mee als u kiest voor een straatlantaarn in uw tuin. Als parkingverlichting hebt u dit probleem natuurlijk niet. Als bedrijfsverlichting wordt de straatlantaarn immers heel vaak toegepast.

 

Koop uw straatlantaarns bij leddepot

LED depot is specialist in verlichting voor de industrie. Onze expertise bestaat er in om exact de correcte lichtbron aan te leveren zodat u zeker bent dat het aangekochte materiaal perfect bij uw noden past.  We garanderen u de beste prijs voor de beste kwaliteit. Al onze producten hebben een waarborg van 2 jaar.

Twijfelt u of wil u meer informatie over bepaalde producten? Aarzel dan niet om ons te contacteren op [email protected] of op het telefoonnummer + 32 9 277 45 50 teneinde meer informatie te bekomen over onze straatlantaarns.