1 fase railspots

Filters
33 ProductenPagina 1 van 2

Railverlichting is een zeer flexibele vorm van het gebruik van spots. Normaliter heeft u de keuze uit inbouwspots en opbouwspots. Inbouwspots zitten in het plafond ingebouwd en opbouwspots, ook wel plafondspots genoemd, worden aan het plafond gemonteerd. De spots zijn eventueel te verkrijgen als kantelbare spots, maar hierbij stopt de flexibiliteit van de spots. Toch kunt u behoefte hebben aan meer flexibiliteit met uw spots, bijvoorbeeld voor winkelverlichting of etalageverlichting. In dat geval heeft u ook de mogelijkheid om te kiezen voor railverlichting.

Hoe werkt railverlichting?

Zoals u al uit de naam kunt afleiden, is railverlichting een vorm van verlichting, waarbij spots aan een rail hangen. Dit biedt u onbeperkte flexibiliteit. U kunt zelf bepalen hoe en waar u rails aan het plafond hangt. Uiteraard moet het begin van de rails aangesloten worden op het stroompunt waar de draden uit de muur of het plafond komen en de rails moeten altijd met elkaar in verbinding staan om geen stroomonderbreking te krijgen. De railspots hangt u aan de rails. In principe is het aantal spots die u aan de rails hangt onbeperkt. Op deze wijze kunt u de spots op iedere gewenste plek schuiven. Railverlichting kunt u thuis aan het plafond hangen, maar nog vaker wordt railverlichting ingezet als kantoorverlichting of verlichting voor winkelpanden.

Wat is 1 fase railverlichting?

De belangrijkste keuze die u moet maken bij railverlichting, is of u gebruik gaat maken van 1 fase railspots of 3 fase railspots. Railverlichting 1 fase wordt ook wel monofase railverlichting genoemd. Dit houdt in dat alle railspots op 1 stroomcircuit zijn aangesloten. U schakelt alle spots aan uw rail dus met één schakelaar aan of uit. Dit is dus vooral een ideaal systeem als u maar één schakelaar in uw ruimte hebt en niet meerdere stopcontacten wilt laten plaatsen. Uw stroomnetwerk is dan meestal ook monofasig. U kunt ook een driefasig stroomnetwerk hebben. Dit houdt in dat u beschikt over drie stroomcircuits. U heeft dan de mogelijkheid om 3 fase railverlichting op te hangen. Dit stelt u in staat om spots op een bepaald circuit aan te sluiten. Omdat de circuits separaat van elkaar te bedienen zijn, kunt u dus de spots van één circuit aanschakelen en een ander circuit uitlaten. Een driefasig systeem is erg geschikt voor bijvoorbeeld winkelpanden. U kunt de verlichting in de winkel ´s avonds uitschakelen, maar de railverlichting voor de etalage laten branden.

Een 1 fase rail systeem aansluiten

Het aansluiten van 1 fase railspots is niet zo heel erg moeilijk. Dit alles begint natuurlijk met het installeren van de rails. Zorgt u ervoor dat u de indeling van de rail zo efficiënt mogelijk indeelt. Houdt u er ook rekening mee dat u uw interieur in de toekomst misschien gaat wijzigen en de railspots een andere plek krijgen. U sluit het begin van de rails aan op de plek waar de bedrading uit het plafond komt en vervolgens bevestigt u alle rails aan elkaar. Nadat u de bedrading heeft aangesloten, sluit u het beginpunt af met een hiervoor bestemd kapje. Wanneer de rails op de door u gewenste wijze aan het plafond hangt, kunt u de 1 fase railspots aan de rails hangen. Hoeveel spots u aan de rails hangt, is volledig aan u en aan hoeveel verlichting u behoefte heeft. Er geldt geen maximum aantal railspots die u kunt aanbrengen.

Soorten 1 fase railspots

Een belangrijk verschil waar u misschien op moet letten bij uw keuze voor monofase of driefase railspots, is dat 1 fase rails en een 1 fase railspot betreffende de uitvoering verfijnder is dan een 3 fase railspot. Dit is ook logisch, want een 3 fase railspot bevat meerdere draden voor een drietal circuits. De soort spots die u gebruikt, is afhankelijk van uw smaak en hoe goed de spots bij uw inrichting passen. Zowel de rails als de spots zijn verkrijgbaar in de twee standaard kleuren wit en zwart. Witte railspots zijn modern om te zien en u heeft de mogelijkheid om witte rails en spots onopvallend in een wit plafond op te laten gaan. Met zwarte rails en zwarte railspots kiest u voor een luxe en stijlvolle stijl, waarbij zwart een opvallende detailkleur kan zijn. Verder heeft u meer dan voldoende keuze in diverse stijlen, van modern, klassiek of vintage. Voor iedere soort inrichting zijn wel bijpassende railspots te vinden.

Led railverlichting

U doet er goed aan om te kiezen voor led railspots. U weet dan zeker dat u beschikt over efficiënte en energiezuinige verlichting, die bovendien veel langer meegaat dan de klassieke gloeilamp en halogeenlamp. Ook railverlichting in led die dimbaar is, is beschikbaar, zodat u uw ledverlichting kunt dimmen naar de gewenste sterkte. Ledverlichting is in diverse soorten verkrijgbaar. Zo kunt u gebruikmaken van een railspot met een GU10 of E27 fitting. Dit maakt het gemakkelijker om de verlichting na verloop van tijd om te wisselen voor bijvoorbeeld een andere lichtkleur of lichtsterkte. U kunt ook 1 fase railspots kopen met geïntegreerde ledverlichting. Dit kan tegenwoordig goed, omdat ledverlichting niet snel stuk gaat. Wel is het zo, dat als de verlichting van uw railspots stuk gaat, u de volledige spot moet vervangen. Dit gebeurt echter heel zelden met de huidige generatie railspots omdat de koeling tegenwoordig optimaal gemaakt is waardoor de kans op defecten verwaarloosbaar is.

Bekijk onze blog over hoe railverlichting te installeren.

 

Koop uw 1 fase railspots bij leddepot

LED depot is specialist in allerlei soorten bedrijfsverlichting. Onze expertise bestaat er in om exact de correcte lichtbron aan te leveren zodat u zeker bent dat het aangekochte materiaal perfect bij uw noden past. We hebben hierboven al aangegeven welke regels u in acht moet nemen om uw bestaande armaturen te vervangen door LED. Geraakt u er niet uit of start u met een nieuw gebouw, contacteer ons dan gerust. We kunnen u dan bijstaan in uw keuze. In sommige gevallen kunnen we ook een lichtstudie doen.

We willen dat u tevreden bent en daarom bieden we de beste prijzen voor de beste kwaliteit aan. We zijn overtuigd van onze producten en bieden een waarborg van 2 jaar.

Als klant staat u bij ons centraal. Hebt u vragen over bepaalde producten of wilt u meer weten over ons? Aarzel dan niet om ons te contacteren op [email protected] of op het telefoonnummer +32 9 277 45 50 teneinde meer informatie te bekomen over 1 fase railspots.