Witte inbouwspots

Filters
84 ProductenPagina 1 van 4

Inbouwspots zijn te krijgen in vele soorten, maten én kleuren. Maar ondanks dat u keuze heeft in diverse kleuren, zijn inbouwspots in een witte kleur het meest gezien. Misschien heeft uzelf ook wel inbouwspots? De kans is groot dat ze ook wit van kleur zijn. Witte spots kunnen ook gezien worden als standaardkleur. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor ronde inbouwspots. Zijn uw spots én rond én wit? Dan heeft u de meest populaire inbouwspots.

Waarom kiezen voor witte inbouwspots?

U zult zich ongetwijfeld afvragen waarom inbouwspots vaak wit van kleur zijn? Dit heeft alles te maken met de betekenis van wit. Standaard wit geldt niet alleen voor inbouwspots. Boekt u een hotelkamer, dan zul u in vrijwel alle gevallen spierwitte lakens op uw bed vinden. Dit komt omdat wit staat voor reinheid. Wit oogt fris en schoon en is daarom altijd aantrekkelijk om te zien. Wit kan ook voor een ruimtelijk effect zorgen. Denk aan een kleine ruimte die u wit schildert. De ruimte zal veel groter lijken. Omdat plafonds meestal ook wit van kleur zijn, zijn de meeste inbouwspots ook wit. Dit maakt het voor u mogelijk om de inbouwspots zo onopvallend mogelijk te plaatsen. Op een wit plafond zullen witte inbouwspots niet opvallen. Wanneer u de verlichting aan heeft, zal uw plafond een extra strakke uitstraling krijgen.

Inbouwspots in andere kleuren dan wit

Als inbouwspots in witte kleur voor u te saai zijn, dan kunt u kiezen voor andere kleuren van inbouwspots. Zwart is tegenwoordig een trendy kleur. Bepaalde voorwerpen in huis vallen net wat meer op door zwart als een detailkleur te gebruiken. Denk aan zwarte kranen in de keuken en de badkamer of zwarte kozijnen voor deuren en ramen. Op een dergelijke wijze kunt u ook zwarte inbouwspots gebruiken. Helemaal op een wit plafond, is zwart een contrasterende kleur en vallen uw inbouwspots extra op. Wilt u uw inbouwspots een luxe uitstraling geven, dan zijn grijze inbouwspots hier een prima kleur voor. Grijs is minder hard dan zwart en toch creëert u hier meer kleur mee dan wit. Grijs voor uw inbouwspots kiest u voor een stijlvolle uitstraling.

Heeft u voldoende ruimte achter uw plafond?

Bij het plaatsen van inbouwspots, moet u er rekening mee houden dat u vrije ruimte achter het plafond nodig heeft. Deze vrije ruimte is nodig om bijvoorbeeld ook een transformator te plaatsen en de spots kunnen zo hun warmte kwijt. Maar niet in iedere ruimte kunt u misschien voldoende ruimte achter u verlaagde plafond creëren? De standaard inbouwspots plaatsen gaat dan lastig. De spots mogen bijvoorbeeld niet in aanraking komen met het oude plafond of met isolatiemateriaal. Inbouwspots met kleine inbouwhoogte zijn het beste alternatief. Deze spots zijn speciaal geproduceerd om in een plafond te hangen met weinig inbouwdiepte. Ze zijn zeer compact en zullen óók in een plafond met amper ruimte geplaatst kunnen worden. Er zijn ook mini spotjes op de markt. Deze zeer kleine inbouwspots wordt vaak groepsgewijze geplaatst om een soort van sterrenhemel te creëren. De compactheid van deze spots zorgen ervoor dat u ze ook in een plafond met lage inbouw kunt plaatsen.

Het dimmen van inbouwspots

Het plaatsen van een dimmer voor uw inbouwspots is zeer aan te raden. U heeft enkel de inbouwspots als lichtbron en hiermee wilt u verschillende soort verlichting krijgen. Zo hoeft u niet meerdere soorten lampen te gebruiken, tenzij u kantelbare inbouwspots gebruikt. Met een dimmer krijgt u functionele verlichting als u veel licht nodig heeft en sfeerlicht als u een gezellige sfeer wilt scheppen. Waarschijnlijk zult u dimbare LED inbouwspots gebruiken? Dan moet u wel een LED dimmer installeren. Een conventionele dimmer is berekend op het vermogen van gloeilampen en halogeenlampen. Zoveel vermogen heeft LED verlichting in dimbare inbouwspots niet nodig, waardoor er problemen kunnen ontstaan.

Inbouwspots voor vochtige ruimtes

Inbouwspots zijn ook in de badkamer in te bouwen. Maar zoals u ongetwijfeld zult weten, moeten inbouwspots vooral rondom de douche en het bad zeer goed waterdicht zijn. Let u bij aanschaf daarom op de IP-waarde. Met een hoge IP67 waarde heeft u de zekerheid dat uw inbouwspots goed waterdicht zijn. Op ongeveer 60 centimeter afstand van de natte ruimte zijn inbouwspots die spatwaterdicht zijn voldoende om te plaatsen. In de droge gedeeltes van de badkamer gelden er geen speciale eisen voor inbouwspots.

GU10 inbouwspots of geïntegreerde verlichting?

In het verleden hadden alle inbouwspots vervangbare lampen. Als een halogeenlamp stuk was, dan was deze gemakkelijk te vervangen. Ook met LED verlichting kunt u nog steeds inbouwspots met GU10 fitting aanschaffen. Maar vervangen van een LED lamp is eigenlijk alleen nodig als u een andere kleur of lichtsterkte wilt, niet meer omdat de lamp stuk is. Defecte LED verlichting komt namelijk nauwelijks meer voor. Hierdoor kunt u ook inbouwspots met geïntegreerde LED verlichting aanschaffen. De LED lampjes zitten hier vast in en kunnen niet vervangen worden. Bij het eventueel vervangen, zult u altijd de spot in zijn geheel moeten vervangen.

 

Koop uw witte inbouwspots bij leddepot

Leddepot is specialist in bedrijfsverlichting. Onze expertise bestaat er in om exact de correcte lichtbron aan te leveren zodat u zeker bent dat het aangekochte materiaal perfect bij uw noden past. We hebben hierboven al aangegeven welke regels u in acht moet nemen om uw bestaande armaturen te vervangen door LED. Geraakt u er niet uit of start u met een nieuw gebouw, contacteer ons dan gerust. We kunnen u dan bijstaan in uw keuze. In sommige gevallen kunnen we ook een lichtstudie doen.

We willen dat u tevreden bent en daarom bieden we de beste prijzen voor de beste kwaliteit aan. We zijn overtuigd van onze producten en bieden een waarborg van 2 jaar.

Als klant staat u bij ons centraal. Hebt u vragen over bepaalde producten of wilt u meer weten over ons? Aarzel dan niet om ons te contacteren op [email protected] of op het telefoonnummer +32 9 277 45 50 teneinde meer informatie te bekomen over witte inbouwspots.