Zwarte railspots

Filters
42 ProductenPagina 1 van 2

Stijlvolle zwarte railspots


Er kunnen allerlei redenen zijn om voor spots te kiezen als verlichting, in plaats van traditionele lampen met een armatuur. U vind dat armaturen misschien teveel het zicht belemmeren of te prominent in het interieur aanwezig zijn? En natuurlijk, lamparmaturen zorgen voor extra werk, want u moet ze voortdurend schoonmaken. Met spots heeft u hier allemaal geen last van. Met inbouwspots al helemaal niet, want dit zijn in het plafond gemonteerde lichtbronnen. Plafondspots, hoe opvallend ook, zullen nooit te groot uitvallen en hierdoor hinderlijk in het zicht hangen. Maar wilt u met spots nog meer flexibiliteit? Kies dan voor railspots.

Wat zijn de mogelijkheden van railspots?

Railspots zijn spots die er misschien uitzien als plafondspots, maar niet rechtstreeks aan het plafond worden gemonteerd. Er zit een ophangsysteem aan de spots verbonden, waarmee de spots aan een rail worden gehangen. De rails kunnen onbeperkt aan het plafond worden gemonteerd met behulp van connectoren. Connectoren zijn verkrijgbaar in diverse vormen, zoals in kruisvorm, in T-vorm of in een L-vorm. Hierdoor kan de rails dus het gehele plafond doorkruisen. Nadat rails zijn aangebracht, worden de spots aan de rails gehangen. Een groot voordeel hiervan is dat u erg flexibel bent. U kunt de spots op iedere gewenste plek aan de rails hangen en het aantal spots die aan de rails gehangen kunnen worden, is onbeperkt. Een railsysteem is ook erg ideaal als u regelmatig uw interieur wijzigt. U hoeft enkel de spots op de juiste plek te schuiven en u hoeft geen lampen van de muur of het plafond af te halen.

Maak een keuze uit het aantal circuits

Het aantal stroomcircuits waar de railspots op aangesloten kunnen worden, is een belangrijk punt waar u op moet letten als u railverlichting aanschaft. Railverlichting is namelijk te verkrijgen als 1 fase railspots en 3 fase railspots. Zoals u zult verwachten, 1 fase railverlichting zijn railspots die op één circuit zijn aangesloten. Dit is bijvoorbeeld het geval als u in de kamer waar de railverlichting hangt, de beschikking heeft over één lichtschakelaar. Met deze schakelaar zet u alle spots aan het railsysteem aan of uit. Dit werkt anders bij 3 fase railverlichting. Hierbij beschikt u over drie aparte stroomcircuits. U bepaalt zelf welke spots op welk circuit aangesloten moeten worden. Met verschillende schakelaars kunt u de drie circuits bedienen. U heeft dan de keuze om railspots in een circuit te laten branden en in een ander circuit uit te schakelen. Let wel op, dat wanneer u gaat voor 1 fase railverlichting, dat zowel de rails als de railspots fase 1 moeten zijn. Dit geldt ook voor rails en railspots voor fase 3 railverlichting.

Zwarte railspots

De keuze in het aantal railspots is groot. Niet alleen moet u een keuze maken uit het design van de railspots, ook moet u de kleur kiezen. Standaard is er de keuze uit witte railspots en zwarte railspots. Waarom zou u kiezen voor zwarte railspots? Zwart is tegenwoordig een trendkleur. Dit houdt niet in dat als u met de laatste interieurtrends wilt meedoen, u alles in het zwart moet aanschaffen. Zwart komt vooral naar voren in details. Met zwarte detailkleuren krijgt uw interieur een luxe en stijlvolle uitstraling. Juist zwarte railverlichting is bij uitstek geschikt als u enige detaillering in het interieur wilt aanbrengen. Maar daarnaast kunt u railspots in zwarte kleur ook een wat prominentere plek in het interieur geven en ze juist laten opvallen. Denk daarbij aan een wit plafond met een zwarte spanningsrail en zwarte spots. Op een wit plafond zal dit een contrasterend effect geven.

Toepassingen van railspots in het zwart

In principe zijn railspots in vele omgevingen toe te passen. Railverlichting voor de woonkamer bijvoorbeeld, zorgt ervoor dat u geen andere lampen meer nodig heeft. Als u rails aan het plafond ook boven de eettafel laat lopen, is een hanglamp hier niet meer nodig. Ook in zakelijke en commerciële omgevingen zijn railspots bij uitstek geschikt. Zo kunnen railspots als winkelspots dienen en met 3 fase railverlichting kunt u dan ook zelf bepalen welke verlichting u kunt doven of welke spots moeten blijven branden.

Diverse types zwarte railspots

Zwarte railspots zijn te krijgen in diverse designs. Dit is geheel smaakgebonden. Desondanks kunt u voor vrijwel iedere stijl interieur wel bijpassende railspots vinden. In een modern interieur heeft u keuze uit diverse strakke railspots in een zwarte kleur en in diverse vormen. Zowel ronde spots, maar ook vierkante of zelfs rechthoekige spots. Met meerdere lichtbronnen in één railspot creëert u overigens nog meer verlichting. De meeste railspots zijn ook kantelbaar, zodat u gemakkelijk de richting kunt bepalen. Wilt u ook de mogelijkheid hebben om uw railspots te dimmen? Let u er dan op dat u ook dimbare railspots aanschaft. Het hoeft tegenwoordig bijna geen uitleg meer, maar de beste keuze is ook als u voor led railspots gaat. U heeft dan de zekerheid van efficiënte en energiezuinige verlichting, die bovendien erg lang meegaat. Bij uw keuze van railverlichting kunt u kiezen voor railverlichting met geïntegeerde LED modules waarbij de keuze heel groot is of voor railverlichting met E27 of GU10 fitting. In dit laatste is de keuze veel beperkter omdat de vorm van de railspot niet altijd toelaat om een vervangbare LED te installeren.

Bekijk hier onze blog over de installatie van railverlichting.

 

Koop uw zwarte railspots bij leddepot

LED depot is specialist in allerlei soorten bedrijfsverlichting. Onze expertise bestaat er in om exact de correcte lichtbron aan te leveren zodat u zeker bent dat het aangekochte materiaal perfect bij uw noden past. We hebben hierboven al aangegeven welke regels u in acht moet nemen om uw bestaande armaturen te vervangen door LED. Geraakt u er niet uit of start u met een nieuw gebouw, contacteer ons dan gerust. We kunnen u dan bijstaan in uw keuze. In sommige gevallen kunnen we ook een lichtstudie doen.

We willen dat u tevreden bent en daarom bieden we de beste prijzen voor de beste kwaliteit aan. We zijn overtuigd van onze producten en bieden een waarborg van 2 jaar.

Als klant staat u bij ons centraal. Hebt u vragen over bepaalde producten of wilt u meer weten over ons? Aarzel dan niet om ons te contacteren op [email protected] of op het telefoonnummer +32 9 277 45 50 teneinde meer informatie te bekomen over zwarte railspots.