Moderne tafellampen

Filters
8 ProductenPagina 1 van 1

Moderne tafellampen worden in tegenstelling tot design tafellampen gekenmerkt door een strak en minimalistisch design. Ze hebben vaak een eigentijds karakter dat goed past bij moderne interieurs. Ze worden vaak gebruikt in de woonkamer maar kunnen evengoed als nachtkastverlichting dienst doen. Ze zijn vaak veelzijdig. Hieronder gaan we dieper in op de kenmerken en de zaken waarop u moet letten bij de aankoop van moderne tafellampen.

Wat zijn de kenmerken van een moderne tafellamp?

Een moderne tafellamp maakt vaak gebruik van glas, metaal, kunststof of hout in een strak ontwerp. Soms worden deze materialen gecombineerd om interessante contrasten te creëren. Zo kan bijvoorbeeld een glazen tafellamp voorzien worden van een metalen kap. Daarnaast zijn ze vaak flexibel en functioneel. Er zijn bijvoorbeeld moderne tafellampen met verstelbare armen of tafellampen met lampenkappen. Ze zijn ook vaak voorzien van moderne technologieën zoals bijvoorbeeld een touch dimmer, een USB-aansluiting of slimme verlichting.

Welke kleuren zijn beschikbaar in moderne tafellampen?

Moderne tafellampen zijn beschikbaar in een brede waaier aan kleuren.

  • Ze kunnen geleverd worden in neutrale kleuren zoals zwart, wit, grijs of bruin. Op die manier passen ze zich vlekkeloos aan aan de verschillende interieurstijlen. Wit en zwart zijn de meest gebruikte kleuren voor moderne tafellampen. Een witte tafellamp straalt zuiverheid uit en zwarte tafellamp
  • Levendige kleuren zoals rood, groen, oranje of geel worden ook soms gebruikt. In dat geval zullen ze een eerder opvallende rol spelen in het interieur.
  • Metaalkleuren zoals chroom, messing of koper zijn eveneens populair en stralen eveneens luxe uit.
  • Zachte pastelkleuren zorgen meer voor een subtiele toets en zullen niet overheersen in het interieur.

Welke lichtbron wordt gebruikt bij moderne schemerlampen?

De meeste tafellampen zijn uitgerust met een E14 of E27 fitting. Hierin kunt u een lamp plaatsen met dezelfde lampvoet. Tegenwoordig kunt u kiezen uit een heel ruim gamma aan LED lampen. Qua lichtintensiteit hoeft u geen te groot vermogen te nemen. Een tafellamp is meestal bedoeld als sfeerverlichting. Daarom is een LED lamp van 5W al genoeg. Wilt u echter de tafellamp gebruiken om meer licht te geven, kunt u gebruik maken van een LED lamp van 7W. Tegenwoordig zijn veel moderne tafellampen reeds uitgerust met een geïntegreerde LED module. Dit maakt het mogelijk om de tafellampen in allerlei vormen te ontwerpen zonder te moeten rekening houden met de grootte van een aparte LED lamp. Het voordeel van dergelijke geïntegreerde LED modules is dat ze vaak een veel langere levensduur hebben dan traditionele, vervangbare LED lampen. Alhoewel LED verlichting minder warm wordt dan halogeen, is de koeling extreem belangrijk. LED modules zijn vaak gespreid over een oppervlak waardoor de koeling nog beter is en een lange levensduur bijgevolg gegarandeerd is.

Welke kleurtemperatuur moet ik kiezen bij moderne tafellampen?

De kleurtemperatuur wordt steeds uitgedrukt in Kelvin. Bij LED verlichting onderscheiden we 3 categorieën:

  • Warm wit: hierbij varieert de kleurtemperatuur van 2700 tot 3000 Kelvin
  • Normaal wit (of daglicht): varieert van 4000 tot 4500 Kelvin
  • Koud wit: varieert van 6000 tot 6500 kelvin

Bij moderne schemerlampen wordt meestal geopteerd voor warm wit als lichtkleur.

Hoe dim je een moderne tafellamp?

Moderne tafellampen kunnen soms gedimd worden door gebruik te maken van een touch dimmer. Deze dimmer is voorzien op de lamp zelf en zal de lamp vaak dimmen in 3 stappen door met ze met de vinger aan te raken. Een andere, veelgebruikte methode is een snoerdimmer. Hierbij is de dimmer geïntegreerd in het snoer.

 

Koop uw moderne tafellampen bij leddepot

Leddepot is specialist in bedrijfsverlichting. Onze expertise bestaat er in om exact de correcte lichtbron aan te leveren zodat u zeker bent dat het aangekochte materiaal perfect bij uw noden past. We hebben hierboven al aangegeven welke regels u in acht moet nemen om uw bestaande armaturen te vervangen door LED. Geraakt u er niet uit of start u met een nieuw gebouw, contacteer ons dan gerust. We kunnen u dan bijstaan in uw keuze. In sommige gevallen kunnen we ook een lichtstudie doen.

We willen dat u tevreden bent en daarom bieden we de beste prijzen voor de beste kwaliteit aan. We zijn overtuigd van onze producten en bieden een waarborg van 2 jaar.

Als klant staat u bij ons centraal. Hebt u vragen over bepaalde producten of wilt u meer weten over ons? Aarzel dan niet om ons te contacteren op [email protected] of op het telefoonnummer +32 9 277 45 50 teneinde meer informatie te bekomen over moderne tafellampen.